fredag 24 september 2021

En dag utan restarbete = en bra dag!

 Idag kom jag på att jag inte hade mycket kvar att restarbeta med till i morgon (lördag) vilket betyder att det går an att ägna den dagen till något annat! Bakning står på schemat, men vad det blir återstår att se då, då vi inte bestämt oss för vad vi ska hitta på.  

Sedan kanske jag ska höra med resten av familjen om man inte kan ta och åka bort till Utanede eller var nu Norska gränsen gick innan Jämtland blev Svenskt och kolla om man kan se något märke, en del vill hävda att man kan se något, men då ska man veta vad man ska titta efter. Då blir det till att ta reda på detta först ser jag. Det blir en intressant höstforskning! Gissa om kameran ska med! 

Idag fick jag dessutom chansen att kolla in grannens drönare. Det var en drönare som var lite större än min parrot och kunde filma betydligt mer, men det var väldigt roligt att titta på den och jag kanske till och med sparar till en när jag väl får en inkomst värd namnet, just nu nöjer jag mig nog med den jag har om än det var en ganska häftig maskin han hade!

Men i alla fall så har jag inte haft så mycket att plugga idag och eftersom sådana dagar inte är så vanliga nu, tog jag den här dagen till lite kreativt arbete. Idag har jag jobbat med en gammal bekant, nämligen Bonnier Carlsens gamla sorgebarn Bcmanga! 


Det är nog få svenska manga/animefans som inte känner till  att Bonnier Carslen gjorde ett halvlyckat försök att driva en communitysajt där man i första hand skulle diskutera den manga som förlaget sålde. BC stod alltså för Bonnier Carlsen och Manga lär ha stått för deras manga helt enkelt. När de sedan slutade sälja manga stängdes också BCmanga ner, efter något års mörkertid. 



BCmanga hade två maskotar som också fungerade som sidans huvudadministratörer. Det var Kakkoii och hennes husdjur, Mangustern Mangoo. Utöver dessa hade de skapat manga-avatarer som man själv kunde bygga ihop om man inte ville ha en helt egen bild att ha som avatar. I början var sajten väldigt mysig, sedan kom näthatet dit och förvandlade sidan till något liknande Flashback för animefans, något ingen trivdes med, inte ens administrationen, så därför bestämde man sig för att slå in en sista spik i gravkistan, vilket också gav upphov till missnöje, något jag inte tänker gå in på mer.

Jag har i alla fall tänkt göra ett minne av BCmanga i att jag skapar en liten serie kring sajtens karaktärer och redan nu kommer jag att säga en sak: Inga av BCmangas "medlemmar" kommer att vara med i serien, däremot kommer karaktärerna att symbolisera olika fasetter av sajten som jag minns den (slutade där 2008, så mitt minne kan ha bleknat av). 

Karaktärer än så länge lär bli:
Kakkoii -Seriens huvudkaraktär som symboliserar Bcmangas mysiga och jordnära atmosfär
Mangoo -Kakkoiis perversa manguster som symboliserar just den uppsjö av Hentai och Yaoi som hela tiden fanns där
Sedan finns lite strökaraktärer som Tramsbyxan, Uteliggarn, Stefan och Stefans syrra.
Serien befinner sig än så länge i extrem BETA-fas, så ser något totalt miffat ut vet ni varför. De enda karaktärerna som faktiskt har någorlunda färdiga karaktärer är ju Kakkoii och Mangoo. Jag vet inte när det här blir klart heller, just nu har jag bara hunnit göra en smärre Splash/bumper som kommer komma upp på min Deviantart till helgen.

Till helgen ska också växthuset vinterbonas. Stereon ska in och de växter som inte tål frost ska varmplaceras. Sedan ska jag ju baka och tvätta också. Det finns att göra, även om det är tänkt att helgerna ska vara mer eller mindre fredade. Dock ställer jag nog inga väckarklockor i morgon, jag vaknar när jag vaknar helt enkelt. Nu tänkte jag varva ner innan sängen kallar. Namaste 🙏





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...