lördag 4 september 2021

För första gången på länge har jag en ledig dag!


Eftersom min planering höll så bra den här veckan, har jag nu en ledig lördag att göra annat på, till exempel betrakta det vackra skuggspelet mot köksväggen. Papperssvalornas silhuetter ser nästan lite ut som flyttfåglar om det inte vore för vissa detaljer. Ibland är det rätt häftigt vad solen kan hitta på. 



Idag tog jag mig också för med att städa i sjöstugan eftersom det nu håller på att bli för kallt för att vara i växthuset, dock kan man sitta i sjöstugan ett bra tag till och då är det väl dumt att inte ta chansen? Dammsugning, såpskurning och i morgon tror jag att jag till och med ska kosta på mig att tvätta fönstren så att man kan sitta här och höstmysa! 





Efter det gick jag upp och hittade en formelsamling i köket och tänkte att den säkert kan komma till användning, så i morgon tänker jag ta mig an den lite mer och titta igenom den. Idag har jag mest vilat upp mig och städat, som sagt. 

Och att jag fått en vilodag nu på Lördagen är bara min egen förtjänst som att jag fått in en bättre planering nu än jag haft på länge, mycket tack vare att jag blivit mer motiverad nu än jag varit på kanske 28 år, det tycker jag själv är ett stort framsteg i alla fall. 

Nu under vintern och sommaren har jag sysslat med något som kallas Neuro ACT i kombination med KBT-terapi och jag måste säga att det här hjälpt mig någonting grymt! NA handlar väl mycket om att programmera om hjärnan till att inte se saker som positiva eller negativa utan snarare att se saker som de är! Coop har billigare varor än Ica, mer än så är det inte. 

Vad har jag lärt mig från Februari 2021 fram till nu i fredags? Jag har lärt mig att allt går att ändra på så länge man har viljan till att ändra på det, sedan har jag lärt mig att distansera mig från saker som får mig att må dåligt. Det kan handla om nyhetskanalernas eviga eländestuggande, korkade människor, eller bara mina egna hjärnspöken. Man kan visst notera att allt detta existerar, det är bra att veta om sånt, men det viktiga är att inte vara en tvättsvamp, att inte ta åt sig, eller bara att hålla dem på replängds avstånd. 

Det är klart, det har inte varit jätteenkelt att göra, men eftersom jag varit utled på att må dåligt och inte kunna göra mycket mer åt det än skaka på huvudet tänkte jag ge det hela en sportslig chans. Kanske hjälper det att fokusera på det som händer här och nu och inte på framtiden eller det förflutna? När jag provade med det funkade det och jag fick dessutom tillbaka kärleken till både mindfulness och yoga! Det känner jag är ett stort framsteg. Däremot har jag märkt att jag fortfarande behöver varva ner och lära mig att inte reagera så hetsigt när jag väl blir irriterad eller arg, det är varken bra för mig eller min omgivning och det är bara jobbigt att försöka komma tillbaka till sitt normala energiflöde efteråt. 

Dock vet jag vad jag behöver jobba med, livet är för kort för att slösa bort på saker som stjäl energi, så låt ingen eller inget stjäla för mycket av din energi, tillåt inte ens dig själv att dränera ditt energiflöde, det är inte värt det. Jag ska försöka komma ner i varv nu för tiden och leva, snarare än att gå genom livet grälandes på mina väderkvarnar. 

Och slutligen vill jag dela med mig av tre saker jag är tacksam för just idag:

  • Idag är jag tacksam för att jag lyckats göra så fint i sjöstugan
  • Jag är tacksam för att vädret varit vackert 
  • Jag är tacksam över att jag nu fått en bättre dygnsrytm och är på väg mot ett bättre energiflöde
I stället för att klaga på saker i livet, tänk på vad du är tacksam för, vad som gör just den här dagen till en dag värd att komma ihåg. Se det vackra i livet och låt gnälltutorna stå för det fula och tråkiga. Du behöver inte vara en gnälltuta, det är mycket skönare att faktiskt värdesätta det man har och leva här och nu. Namaste 🙏, ta hand om er därute och sov gott! 💖

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...