måndag 13 september 2021

Läsning och omstuvande av schemat


Suck! Nu det gått trögt i ett par veckor med studier och allt vad det är. Troligen är det så att hjärnan ser det som monotont och inte vill sitta och stoppa korv hela tiden, därför krävs en omläggning av schemat igen, så att det inte blir för mycket slentrianmässigt slöande som det blivit nu. Jag är fullt medveten om att problem uppkommer för att man ska kunna hitta en lösning på dem och på så sätt förändras, så därför kommer jag också att göra detta. Idag har det varit lite slött, jag har haft lite ont i nacken och sedan har latmasken börjat gnaga också, så jag får helt enkelt ändra på det. 

Sedan har jag äntligen börjat se en viss förändring i livssituationen även om det går lite som "löss på en tjärsticka" just nu, jag längtar tills det blir tillräckligt säkert från Coronavirus och annat för att man ska kunna åka lite tåg i alla fall, det är något jag tycker bra om. En dagstur till Trondheim eller varför inte bara in på västjämtland? Ett steg mot ett liv utan isolering är i alla fall att allt fler vaccinerar sig och med det börjar det i alla fall komma fram till ett mål i alla fall. Som jag längtar efter att kunna åka iväg och studera på plats i alla fall en gång i veckan i stället för att sitta med en halvtaskig internetuppkoppling hemma i soffan. 

Hur har mindfulnessdelen gått? Förutom att jag varit extremt lat under hela förra veckan har det ändå gått ganska bra tycker jag. Jag har just skaffat en riktig kontorsstol som jag kan sitta eller ligga i när jag mediterar, något jag tror hjälper en del, men jag ska nog sy en bättre kudde för rygg och sits, jag har ju lite tyger att välja mellan där. Sedan ska jag även byta ut delar av möblemanget också, men mer om det när det väl händer. 

Nu tänker jag meditera lite, det kan behövas idag när fokus spretar åt alla håll, sedan blir det att se över schemat och kolla vad det är som inte stämmer med studietekniken. Tills vi hörs igen får ni ha det bästa! Glöm aldrig att varje levande själ, oavsett art, kön eller vad det vara månde, har ett personligt värde. Du också! Idag är jag tacksam över att ha ett hem att bo i, att jag sakta men säkert blir bättre på studieteknik och varje dag överraskar mig själv, och så klart att det ser ut som om vi har världens bästa grannland 💖 Nu ska jag ta en stund för mig själv, och hejja lite extra på Norge. Namaste, vackra du 🙏

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...