söndag 26 september 2021

Schemabygge och störmätt!

 


Idag har vi varit på La prima i Stugun och ätit mat, första gången vi äter någon annanstans än i Hammarstrand sedan pandemin kom in i bilden. Det var gott och vi blev väldigt mätta. Väl hemma igen somnade vi framför TV:n. Det här var ett gäng timmar sedan, jag är fortfarande jättemätt!

Hur som helst! Ny vecka stundar och jag har räknat med att ha en ledig dag på Torsdag, som jag kan ägna till att vara i Östersund lite, det var faktiskt alldeles för länge sedan jag var där och faktiskt VAR där nu. Men i morgon blir det språk, körkortsteori och lite matte, utöver det tror jag att jag ska läsa en god bok, sedan tror jag att jag ska städa lite också. 

Inom körkortsteorin är det mest bara en massa repetition av delar jag missat för att jag inte haft råd att ta något körkort direkt jag fyllde 18 som alla andra människor. Nu tänker jag vara finurlig och se till att ha allt förberett innan Januari, för jag har på känn att det blir en jäkla massa att göra i Östersund sedan, de har nämligen pratat om det. 
Samma sak gäller egentligen matten. Det jag haft problem med är egentligen ett hårt mentalt lås som jag inte fått loss förrän nu, något som gör en del mot den inre motivationen kan jag tänka mig. Nu har jag dock en hel del inre motivation, som jag inte tänker låta förfaras av att andra har en massa åsikter till höger och vänster, nu ska vi bara köra på! Jag går fortfarande och tror att division är något annat än "baklängesmultiplikation" men det är det ju inte, så allt handlar väl om att trimma sin skalle lite och inte gå på gamla nitar som "fröknar" satt i vägen för tankeverksamheten. Det viktigaste är kanske ändå att man kan lita på sin egen skalle oavsett vad andra tänker om det, så tror jag i alla fall!

 Och idag är det officiellt att min gamla Samsungtelefon får pensioneras. Eftersom jag hatar att kasta bort fullt fungerande saker har jag lovat min mor att hon ska få den så fort vi köpt ett nytt batteri till den, vilket lär bli åt veckan. Själv har jag fått en frukttelefon av systern och föräldrarna när jag fyllde år, så jag är nöjd. Nu ska jag bara stoppa in lite nya appar och skit i den så går allt som smort. Plus i kanten är att den inte dör direkt man andas på den, det är alltid lika kul. Nu ska jag nog leka lite med mina små spel innan jag knyter mig. Hela den här helgen har varit jättemysig och vädret har varit helt bortom kritik, dessutom ser jag mer och mer att allt är möjligt så länge man själv vill att det ska vara det. Kommer någon och hävdar motsatsen, gör som Leila Hamilton från Kaleido Star, smäll dem på käften och säg att de har fel, sen bevisar du att du menade vad du sa och ger dem en ännu större käftsmäll. Det är aldrig över så länge man inte vill det själv.


Kaleido star kom till mig 2007, i en tid då jag mådde väldigt dåligt. I början tyckte jag att serien var ganska tramsig, men sedan såg jag budskapet, och där och då kände jag att jag nog var rätt lik Yuri, som trodde att allt var hopplöst och inget kunde bli bra igen. Idag känner jag mig mer som Leila, som visst har det hon tänker på, men det hindrar henne inte från att göra det hon vill göra. En dåre i vissas ögon, men ibland är det just dårar som behövs för att förändra världen, för att inte säga sin egen situation! 

Det om det, i morgon är en annan dag, namaste 🙏 Låt inte negativ energi och yttre påverkan skada ditt inre lugn. Du är värd att må bra, den som säger motsatsen förtjänar en smäll på käften och en uppmaning att ta sig samman. Du är älskad, det finns alltid någon för någon, kom ihåg det 💖



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...