onsdag 23 december 2020

Nu kan vi i alla fall stolt välkomna in julen till finrummet

Tänk att det bara tar en kvart att ta undan allt bråte, men så förbannat lång tid till att få sig för med att göra det! Nu har jag och syrran gjort slag i saken och installerat julaftonen i finrummet. Nu är det väl bara till att installera den i fulköket också. Det kommer ett extra inlägg för julaftonen också, men det får ni inte se förrän i morgon... Förmiddag!

Jag måste ju skryta om familjens julgransbelysning som är inne på sitt 78:e levnadsår i år. Lite så att man känner för att säga "take THAT" till de som kastar julbelysningen i soporna direkt kyndelsmässan närmar sig. Men så ska man också behandla gamlingar med den respekt de förtjänar! Dessa gamla godingar packas alltid noga ner i sin originallåda och stoppas vördnadsfullt undan när julen är slut igen. I morgon (den 24:e, jag sitter och skriver på natten just nu) är det julafton och i år ska det verkligen vara julafton, nästan så att man vill göra som de gjorde på Cartoon Network när jag var liten, julpynta överallt, till och med runt toalettsitsen!
Nej, så galen är jag inte, men jag tycker faktiskt att när 2020 inte blev ett så glatt och roligt år som man hade tänkt sig, då måste man faktiskt få ha lite glitter, godis och glädje i alla hörn. Mer polkagrisar i granen ska det också bli, jag tror inte att det räcker med bara en.

I fjol fick det här ljusslingemonstret en riktigt härlig ljusslinga som jag i år gjort en lite större julby av. Batterier saknas, så ni får se den lysa lite senare!

Men såhär ser julbyn ut i år, komplett med jultomten som sitter på dass med dörren öppen. Den måste vara med, annars får inte familjens dasshumor-älskare någon jul och så kan man inte ha det. Belysningen bestod alltså till att börja med bara av de tre husen där, lite ornament i form av små träd, lyktstolpar och gubbar och så lite olika dioder som man kan ställa in hur de ska lysa. Älskar den verkligen. Pepparkakhuset har jag gjort, är lite missnöjd över bristen på florsocker, men desto nöjdare över att allt på huset är 100% ätbart, alltså inget limpistols-fusk. Säger som Mr America från animeserien Hetalia när han fick en chokladbit av Mr. Britain: "I mean I'm GONNA eat it!"Jag kanske är sådan som inte vill kasta bor eller medvetet förstöra mat när jag vet att folk dör svältdöden, tyvärr kanske bara så nära som på någon bakgata i Stockholm. 

Lite senare kommer jag att visa er hur fint vi har gjort det på andra ställen i kåken. Nu däremot är det tid för sängen. God jul så länge 🎅🎄🤶


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...