fredag 18 december 2020

Bofinkens Julkalenders-bedömning



Här kommer nu en lista på de julkalendrar jag sett och vad jag tycker om dem, i den ordning de kom Rankningen kommer i form av 20 olika smileys som representerar numren minus 10 - 10

-10. 💩
-8. 💨
-7.🚽
-6. 💤
-5. 👎
-4. 🙈
-3. 😱
-2. 🙀
-1. 💢
0


  1. 😡
  2. 😣
  3. 😖
  4. 😒
  5. 😊
  6. 😃
  7. 😄
  8. 😁
  9. 😆
  10. 💖



1967: Teskedsgumman -😊
En kalender jag minns som väldigt bra när jag såg den som repris. 


1979: Trolltider -😊
Också en bra kalender, kunde dock ha varit mer underhållande än den var.


1981: Stjärnhuset -😄
Minns än idag Myta och Astros sagor och de otroligt fula, men ändå ganska charmiga teckningarna av diverse grekiska mytologiska personer, gudar och monster. Historie/mytologinörden i mig älskade den verkligen.

1989: Ture Sventon privatdetektiv -😒
Dög väl, men jag tänker att man kunnat vara lite mer kreativ med karaktärerna. Dock ganska skoj kalender och inte en av de sämre

1990: Kurt Olssons julkalender - 😣
Som barn gillade jag väl Kurt, men jag hade redan då svårt för hans översittarfasoner och relativt tråkiga skämt. 

1991: Sunes jul - 😄
Minns mycket av den, men blev lite rädd för vissa scener som barn... Som jag idag mest inser var ganska fåniga och kan skrattas år. Sune var jag väldigt glad i som barn dock. 

1992: Klasses julkalender -🚽
Alltså... Klasse och hans gamla skidor. Nej jag tyckte inte ett dugg om den. Få hamnar under tian, men den här gör verkligen det.

1993: Tomtemaskinen -
😡
Har fruktansvärt svårt för människor som låtsas att de är djur, speciellt om människorna är dåligt utklädda, som Ika Nord var som Findus. Dock var den väl hyfsat rolig, bra skådisar och sånt så där klagar jag inte.

1995: Jul i Kapernaum -😒
Jag gillade den som barn, uppsättningen var charmig och karaktärerna ganska härliga, men idag känner jag att den är lite tråkig jämfört med andra kalendrar.


1996: Mysteriet på Greveholm -💖
Jag minns att jag älskade den när den kom och den står sig faktiskt än idag trots att man scenografin inte känns lika charmig såhär 24 år senare.

1997: Pelle Svanslös -💩
Själva sagan om Pelle Svanslös älskar jag, men julkalendern känns mer som Björn Källman och de andra svanslösa, dåligt utklädda människorna än som Pelle Svanslös. Visst, storyn är ju där, men jag tycker verkligen inte om något med den här kalendern.

1998: När karusellerna sover -😃
Jag gillar den, mest för att jag alltid tyckt om tivolin, däremot tycker jag att antagonisterna är ganska tramsiga och sånt drar ner, annars hade jag nog get den ett bättre betyg.

1999: Julens hjältar -😒
Ganska okej koncept, men jag vet inte vad jag ska säga om vissa av kostymerna, det såg lite för mycket ut som om man hämtat det från Mello eller något, ger mig lite fjollvibbar faktiskt.


2002: Dieselråttor och sjömansmöss -
💢
Alltså, återigen människor som är halvtaskigt utklädda till djur, men ändå inte lika illa som Pelle Svanslös var.

2004: Allrams höjdarpaket -😣
Jag tyckte om att härma Allram minns jag, men jag kommer knappt ihåg de där höjdarna och konceptet var ganska rörigt. 


2010: Hotell Gyllene Knorren -
😊

Det jag minns av den var ändå ganska kul, så pass att jag vill se den igen!


2012: Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst -😖
Verkligen inte som originalet, och det är väldigt mycket BENNYS fel alltså, den ungen skulle inte ha fått rollen.

2013: Barna Hedenhös uppfinner julen -😄
Det jag minns var att den var kul


2015: Tusen år till julafton -
😒
Jodå, den gick att se, men det finns bättre kalenderkoncept än en massa folk som äter i olika tidsåldrar fram till julafton. Men man lärde sig lite av den så jag är nöjd med den.

2016: Selmas saga - 💖
Bäst på många år med den där genuina julkänslan, riktigt bra skådespelat också!

2017: Jakten på tidskristallen -😒
Den var rolig, men hade potential till att bli mycket bättre. Dessutom innehöll den spoilers vilket jag har svårt för.

2018: Storm på lugna gatan -💩
Alltså, det här är inte en julkalender, det är en bajskalender! Varje avsnitt innehöll fis/bajs/prupp/raphumor eller annat trams som jag verkligen bara ville kasta ut TV:n när jag såg. Nej, inte min kalender, nästan sämre än de där jävla låtsaskatterna!

2019: Panik i tomteverkstan -
😊
Storyn får dock högre poäng än så, men jag orkar verkligen inte med Pernilla Wahlgren! Hon drog ner allt i den här kalendern, mycket tillsammans med Markoolio


2020: Mirakel- 
😆

Än så länge älskar jag Mirakel, fortsätter det såhär når den nog Selma och Greveholm I alltså! En sak tycker jag är lite konstig och det är att den inte är jättemycket historiskt korrekt vilket är lite trist.


Så det där var min julkalenderlista! Hoppas ni gillade den och det är okej att ha en annan åsikt än jag har angående kalendrarna, kom bara ihåg att respektera varandras tankar och åsikter, och så god jul!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...