söndag 20 december 2020

Fjärde advent och än är inte kåken städad

 Idag är det fjärde advent (eller igår var det, jag sover konstigt och är medveten om det) och jag har ännu inte hunnit städa köket helt, men lite julpynt har det allt blivit! 


I år är tanken att göra julen så mysig som möjligt eftersom många andra njutningsmoment fått flytta på sig nu när det är pandemitider. För jag åker i alla fall inte runt halva riket för att åka skidor eller supa, i synnerhet inte nu. Nej, jag tar det lugnt och hoppas på Trondheim till sommaren, om allt blir bra tills dess ❤️

Så lite bandvävning. För nu har jag bestämt mig för att stoppa undan vävgrejerna ett tag. Facebook får då inte se fler band, där hänger ju de där berömda "tyckarna" som jag inte tänker ge mer att strö sitt tyckande över än de redan har. Här har vi vad jag vävt än så länge:

Det är väl nästan 20 stycken allt som allt, och då räknar jag även med de band jag använt. Jag har nämligen ett Pullip-projekt på gång som jag tänker ägna mig åt ett tag. Jag tänker inte sluta väva band, det är inte vad jag säger, jag tänker bara lägga det hela på is en stund tills jag blir motiverad igen. Kanske när jag får till stora vävstolen och kan väva skärp och sånt, vem vet? 

Och så årets fyra adventslåtar, jag har ju lovat folk detta!

Jag hatar visserligen den här låten då den är alldeles för mycket av en "silly lovesong" och alla vet vad jag tycker om dessa. Ylvisbröderna och Calle Hellevang Larsen har dock gjort en variant där man menar "you" som i "er" och då får låten en helt annan innebörd.


En jullåt jag däremot inte hatar är ju "little drummer boy" så länge man inte wailar sönder den som tyvärr en del har en ful ovana att göra. Den här versionen garanterar dock ståpäls, till och med i handflatorna och på andra ställen där man annars inte har hår som kan resa sig. Magiskt!



Jaha, sedan har vi allas vår favorit-douchebag Petter Northug som sjungit in en alldeles egen liten jullåt. Northug-style så klart. Han måste faktiskt få en liten eloge för den!


Och så för att glädja gamla tant Selma i sin himmel kommer den här vackra trönderska julvisan som vi faktiskt brukar spela varje jul. Det finns också en Svensk version men jag tycker bättre om den norska texten. 

2019 hade jag dessa fyra, men ni får dem också, lite extra najs!

Den här ironiska låten av världens konstigaste Bergensare så klart. För vem älskar inte högläsning från Wikileaks med ett ljummet glas med pissglögg att dricka? Det är förmodligen inte BARA att de är från Norge som gör att de är tokiga, även om en del lite skämtsamt skulle ange det som en aspekt, nej, det är nog fan att man har huvudet fullt med idéer som svämmar över. I övrigt en vacker jullåt, med en väldigt skum text. Precis som det ska vara!


En sång av Bob Rivers som beskriver julens tolv plågor, komplett med problem med ljusslingor, parkeringsplatser och baksmällor. Som det ska vara!


När du inte för ditt liv kan hitta julskinkan vet du vilken låt du ska spela! 



Och eftersom vi hade skogsmöss under diskbänken också 2019, passade en liten musevisa bra. Det här är originalversionen, med rätt melodi också 😊

Så, det var alla jullåtar för 2019 och 2020! Hoppas det lockade till i alla fall lite skratt och myskänsla hos folk. Sedan får vi väl se hur jag gör med vävningen, just nu känns det inte som att jag vill hålla på med det i alla fall. Kanske ska brodera lite till helgen i stället. En sak är säker, innan helgen ska julen in i varje vrå i huset i alla fall, vilket betyder att jag ska i säng så fort som möjligt. Trevlig fortsättning så får vi se om vi ses innan julafton 🎄















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...