torsdag 4 januari 2024

Trött dag strandsatt hemma


Idag har det varit närmare -25 ute och kvinnoveckan har varit relativt jobbig, så gissa om jag är glad över att ha fått hem en mysbok till! VLMF av Barbro Lindgren. Sedan jag fick hem den igår har jag läst halva och tycker fortfarande bättre om de äldre, men den är helt okej! 
Annars har jag mest kollat på TV, sovit och läst idag, det är inte så mycket annat att göra när det är för kallt för att gå ut och man är inne i feberstadiet av kvinnoveckan. Jag är glad att det går över på någon dag eller så, i morgon är jag uppe och stökar som vanligt igen! 

Eftersom VLMF anlände kom naturligtvis också tyskaboken! Den ser bra ut men jag blev lite förvånad över att det kommit två i stället för en måste jag säga. En retur går på 59:- så det får jag ärligt talat fundera på, dock blev inte räkningen högre än för en Lieber Deutsch 2.0 och en VLMF så att jag fick två Lieber Deutsch ska inte ha påverkat räkningen i alla fall... -Hoppas jag! 

De gånger jag inte haft ont har jag varit uppe och glott i mina gömmor, i första hand efter björnmattvarp som behövdes till att binda ihop några dokument. Alla som har arbetat med björnmattvarp vet att det är väldigt starkt då det är till för att göra mattor och annat robust av. Mitt getingbo från förra inlägget är virkat av det materialet. Fodret kommer dock att vara gjort av ett par gamla byxor har jag bestämt. 

Vad hittar man när man rotar i gömmorna då? -Gamla kontorsgrejer och annat jox så klart:



Den här stämpeln köpte jag när jag var 13-14 år, så det var ett tag sedan och jag trodde verkligen inte att den fungerade, men det gör den faktiskt. Minns att vi for och stämplade på allt möjligt med den, så den där symbolen fanns på det mesta. -Barn är roliga!
Idag tror jag att jag kommer att ha kvar den till att stämpla brev eller paket med, kanske märka böcker också. 

Och idag var det torsdag också, jag har inte hunnit med att städa heller, men å andra sidan är det inte så mycket att städa upp att  det ser ut som en rövarkula heller. -Farbrornallen i mig tycker dock att det är tillräckligt rörigt för att man ska tro det även om det inte är det, så det blir väl till att göra honom till lags och göra lite snyggt i alla fall. -För trevnadens del! 
Nu säger jag som jag brukar göra. Kom ihåg att ta hand om er och i stället för att förbanna allt ni inte har, var tacksamma över allt ni har och kanske en del saker ni inte har också. 








 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...