söndag 7 januari 2024

En nörds anteckningar och så lite annat

 


Idag har varit en ganska lugn söndag med lite småpluggande och fika som sig bör. För den som undrar är det mest matematik jag lekt med, så här kommer lite anteckningar och bilder från det:


Vi har alltså nött lite primtal, rektangeltal och så har jag hittat Eratosthenes såll, som är bra att ha när man letar efter primtal. Eratosthenes såll är inte så lätt att bara förklara i text, så jag tänker att vi slänger in en gif som visar hur det där funkar:


De svarta siffrorna som kommer upp här är de primtal som "sållats" fram kan man säga. En rätt rolig grej att hålla på med när man inte har bättre för sig. 

Men igår hade jag lite annat att göra, bland annat lite körkortsanteckningar. Lika nördiga krusiduller där: 
 
Det mesta kan ju i alla fall jag tyda och det är väl det som är grejen. En liten sladdbana har jag gjort där i mitten också. Helt sant! 

Men eftersom vi ville ha något att dricka i helgen passade jag på att göra ett gäng kolsyrade drycker och så pressade vi lite blodapelsiner som vi blandade ut med granatäppeljuice och vatten. Riktigt bra grejer! 

Vackra solskivor blev det när man öppnade dem också! 

Kort och gott en bra helg. Ett nytt avsnitt av King Ohger blev det också och jag måste väl säga att det finns en del intressant i den serien även om jag som sett ett par sentais förstår hur saker kommer att bli nästan direkt. I morgon tänkte jag i alla fall slå en signal till SYO:n för att dels meddela E-postbyte, dels meddela att det är nya kurser på gång. Det här kommer att gå jättebra, allt pekar på att den här våren kommer att bli väldigt bra faktiskt! På tisdag tänkte jag hoppas på fint väder så att vi kan ta en sväng till min lilla stad för att köpa en ny almanacka och lite annat. Håller tummarna för att allt funkar som det ska till den dagen. Nu tänkte jag i alla fall varva ner med lite VR för att sedan krypa ner i bingen. Ta hand om er! Jag tänker i alla fall ta hand om mig själv.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...