fredag 19 januari 2024

Ett par dagar till med råkyla...

Idag har det varit kallt. När jag tittade på termometern klockan 22:11 uppmätte den -29 och det ska visst ha varit ännu kallare under dagen. Inte mycket att göra åt det mer än att försöka hålla värme och humör uppe! Jag måste säga att jag ändå är tacksam över att inte bo i ett "nödhus" som består av fyra väggar och en säng. Vi bor på 7x9 meter och har det rätt bra. Man kanske kan säga att man vet bättre än att klaga!

Idag kunde vi inte åka någonstans eftersom det var så kallt ute. Visst finns motorvärmare, men det känns ändå dumt att chansa. 


-Så idag lagade jag till en köttgryta på sjömansbiff med lite ihopslängda kryddor i. Till detta blev det "rotsaksskräp" vilket egentligen bara är lite potatis och morötter som skurits tunt och slängts in i ugnen tills de blivit lite knapriga. Kokt potatis till den som ville ha det, lite grönkålssallad och Cuba Cola som dryck.

Som snacks hade vi lite chips, Baconsnacks och fransk nougat som vi åt samtidigt som vi såg på en liten film. Lite senare blev det te och pepparkaksskärvor som blev när vi slog sönder pepparkakshuset. Som vanligt är det viktigt att vara försiktig när man biter i dem så att inga tänder går sönder. Mina kristyrlager brukar vara centimetertjocka och stenhårda.

Kylan skulle hålla i sig över helgen enligt YR, så jag antar att det blir att försöka hålla sig inomhus, elda och hålla igång hjärnan lite så att man inte somnar alltför länge... Mitt vintertrötta jag vill väl konvertera till björn såhär års, men mitt normala jag, som inte är vintertrött säger att jag trivs bra som människa. -Faktiskt riktigt bra nu för tiden och det är jag jätteglad över. Nu tänkte jag sätta mig någonstans med en god bok och sedan avsluta kvällen med lite anime. Sköt om er nu och var glad över det ni har!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...