torsdag 30 november 2023

Social media detox hela resten av 2023!

Jag har bestämt mig för att hålla sociala medier kort med månadslånga avgiftningsepisoder.Just nu har jag bestämt att december får bli en månad fri från allt sådant, i synnerhet då sajter som uppvisat ett uppenbart toxiskt klimat, exempelvis:


  • X (Tidigare Twitter)
  • Reddit 
  • Facebook
  • Tiktok
  • Instagram
  • Snapchat
  • Youtube
Hur kommer jag att hantera dessa? 
Om du inte behöver det, -släng det! Det är ett ganska bra sätt att se på saker. Majoriteten av de här sociala medierna behöver jag inte och kan således bara strunta i dem. Vissa kan man använda för att behålla kontakten med gamla kompisar och släktingar som inte kan eller vill kontakta dig på annat vis. Jag är dock på det klara med att dessa ska få betydligt mindre tid i mitt liv än de haft tidigare. 

Och är det så att du vill kontakta mig har jag fortfarande messenger på skrivbordet. Ett telefonnummer har jag också, det är bara att höra av sig.
Jag kan vara helt ärlig och säga att jag inte längre uppskattar det där spontana och impulsiva. Något som kommentarsfält, reaktioner och chattkanaler tenderar att locka fram. Adrenalin och dopamin, saker man kan få i bättre kvalitet i verkligheten. För mig känns alltså det här artificiella inte särskilt givande. Däremot om man tar sig tid att skriva ett meddelande med genomtänkt kritik i stället för att bara skriva en spontan kommentar eller trycka på någon reaktion kan jag bli glad. Jag börjar bli mer och mer för genomtänkta och genuina saker överlag. Det här spontana och framför allt impulsiva känns inte lika kul om det inte är någon spontan överraskning så klart, men dem kan man få i bättre kvalitet i verkligheten.

Så detox en månad, följaktligen kanske varannan månad, vem vet? Sköt om er nu!




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...