söndag 9 januari 2022

Schemabygge och allmänt mysig kväll

 

Idag började jag smått med schemat och eftersom jag även börjat med dagliga matematik-och anatomiövningar blir det vad jag gör i stället för sociala medier. Idag har jag dessutom haft lite svårt med sömnen eftersom jag förmodligen åt något knäppt igår, det händer att jag gör sånt på helgerna. Mardrömmar och ont i magen.

Dock kan ju mardrömmar också bero på att mitt inre lugn störts av något, vilket är fullt möjligt då jag igår grävde i lite gamla papper som har en tendens att just störa mitt inre lugn. Dock var det nödvändigt då jag behövde en del av pappren för att kunna göra en egen reflektion kring vad som hände och skriva ner det en gång för alla. Att på ett professionellt sätt kunna snäppa igen näbben på de höns som förtjänat det. Man kan säga att jag besvarar deras sladder med saklighet och det kanske är en vinst i sig, vad vet man. 

Nåja, idag har jag i alla fall gjort mitt bästa för att återhämtas efter att ha somnat med kaos i sinnet, något inte ens vikingarna tyckte var en bra idé om man ska tro vad som står i Hávamál i alla fall:

Ovis man
alla nätter vakar,
grubblar och grämer sig för allt;
matt är han,
när morgonen kommer;
vedermödan är, som den var.
 Den höges sång, vers 23, Hávamál

Således ska man inte somna med huvudet fullt av grubbel, ilska eller andra extrema känslor. Det gör dig bara trött dagen därpå och du lär inte få mycket gjort om du är utmattad av maran antar jag. 
Jag får fortsätta tro att illvilja betalar sig själv med tiden, sedan om det betalar sig inför mina ögon eller inte, det kan jag inte sia mer om än jag gjort, men betalningen kommer, på ett eller annat sätt. 
I morgon börjar arbetsveckan igen och då får jag även börja föra loggbok på ett bättre sätt än jag gjort förra året. Det blir fint. 
Ta nu hand om er och somna inte med kaos i kroppen, det ger dig bara men i drömmen.

🙏Namaste🙏

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...