lördag 1 januari 2022

Konsten att inse den verkliga vikten av karma

Livet är ett eko, det är Karmas huvudbudskap. Karma är inte bara "what comes around goes around" även om det är en del av det hela. Karma är egentligen bara ett ord som på Sanskrit betyder -handling! Som jag nämnde just är den röda tråden här ekot. Allt du sänder ut kommer tillbaka som ett eko. Det här handlar inte om att straffa någon, men ibland kanske det upplevs så eftersom det ibland kommer så lägligt att någon man ogillar plötsligt, av något oförklarligt skäl råkar ut för en "välförtjänt" olycka eller på annat sätt drabbas av dålig karma. "Ojdå, min granne som stal min cykel för ett par år sedan har visst tvingats flytta då hens partner förskingrat bort hela hens hus! Det där måste vara karma!" Nej, det "måste" inte vara karma, men det kan spela in. Låt oss säga att grannen i fråga varit obetänksam på ett eller annat vis och att det varit därför hen fått den där partnern som förskingrade bort huset? Då har det egentligen inget med din stulna cykel att göra, men du kan ju tillåta dig själv att vara skadeglad i fem minuter för att det var just där blixten slog ner just då. 

-Eller så kanske du kan tänka större och förstå vad det här med cykeln egentligen berodde på. Kan det vara så att grannen stal din cykel för att sambon förskingrat bort så mycket pengar att det var det enda sättet för den här personen att ta sig från punkt A till punkt B? Stöld är olagligt, men allt har en naturlig förklaring om man tillåter sig att hitta den utan att skapa något större fladder runt det. 

Shit happens, så är det, men vem skiten drabbar har nog snarare med slumpen att göra än med karma. Visst kan dina handlingar förändra ditt liv på både bra och dåliga sätt, men att bara tro att det är karma, det är naivt.  Däremot kan det hända att du själv drabbas av dålig karma om du går runt och önskar andra detta, det är nämligen så att om du går och önskar att någon ska råka ut för en olycka fylls du av negativ energi som på sikt leder till dålig karma. Kort sagt, önskar du att karma ska bita någon i röven kan det lika gärna vara du som blir biten. Nej, tålamod och att leva i nuet är det centrala. Allt annat kommer med tiden.

💖Skönheten du ser i mig är en reflektion av dig💖

var tacksam för vad du har här och nu, den blomma du ser framför dig kan du kultivera till en än vackrare. Därför ska du vara rädd om minsta maskros, i morgon kanske den är din tulpanodling

Namaste 🙏

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...