måndag 28 juni 2021

Sämre dagar finns ju.

 


Idag klev jag faktiskt upp tidigt och satt mig och experimenterade fram en liten spetsblomma! Jag vet inte om jag kanske ska ta och lägga till lite mer detaljer eller låta den vara såhär, det är trots allt bara en prototyp för att känna in tekniken. Enkel spetsvirkning, 4 luftmaskor som viks in med smygmaskor och det momentet upprepas typ hela tiden tills man får fyra småblommor som man sätter ihop och virkar runt med samma teknik. Kanske inte jättesnygg just nu, men jag hade roligt i alla fall. Och ja, lampskärmen är dammig, ni får nysa lite åt mig!
Sjalen där är också ganska rolig med ett halvt hemmasnickrat mönster på och så ska det bli 300 maskor på slutet, vet inte om jag tycker synd om det eller inte, det känns inte som att jag får plats med fler än runt 270, men vi får se, kanske får jag plats med fler, det vet man aldrig.




Så kom också årets första ranson med jordgubbar och grädde. Just detta är alltså köpta gubbar från Finnerödja, men det finns en och annan i vårt land också. Det som är bra med egna gubbar är att man dels inte behöver köpa hela tiden och dels kan man ju jämföra dem med de köpta, de i landet smakar i regel bättre. 

I övrigt är skorstenen nästan färdig och sommaren står i full blom. Snart kanske vi till och med får tid att åka lite båt, som är en av sommarens största höjdpunkter, speciellt de gånger vi åker till Ön, jag menar, vem nobbar det här: 
Få jag känner! Det här bordet ska dock bytas ut efter sina nära 30 år i skogen, sedan ska vi även se om vi kan hugga upp en liten glänta någonstans att sätta vårt nya bord på. Man måste få ha en egen liten plats på jorden också och för mig, som stressat lite väl mycket under den gångna veckan, är det värt massor att ha någonstans dit man kan gå och bara pusta ut. Hoppas du också tar dig tid att hitta en plats där du kan andas, vara dig själv och bara strunta i allt som inte betyder något för dig. Namaste🙏, glöm inte att ta hand om dig, så ses vi i morgon, då ska jag städa bilen och kanske välta i en av båtarna, vi får se 💖



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...