torsdag 24 juni 2021

Veckans urval, handarbete och anime!


Förutom att vi inventerat lite i förråden och hittat mer garn än det som finns på bilden, har jag nu råkat ut för en hormonsmäll som tagit på krafterna både mentalt och fysiskt. Detta till trots hann jag i alla fall bli klar med ett av mina stora virkprojekt, nämligen min norrskenssjal, som blev en snodd halsduk med "snäckvirkning". Jag har nu tappat namnet på den här virktekniken, men det blir snäckformat. 
Lite anime har jag också hunnit med, den här är en favorit jag brukar titta på då och då. Kaleido Star heter den.

Men eftersom det  blev lite norrskensgarn kvar, tänkte jag göra en sjal till och jobba lite med stolpar den här gången. Det är alltså min variant av Anna Virklunds sjal Donna som ni kan se beskrivning på nedan: 

Nu har jag inte gjort exakt som hon gjorde, men nästan. Garnet jag använder är Cotton kings Twirls med "norrskenseffekt" då.  Och på tal om det garnet köpte jag en annan variant av det till en "solskenssjal" som jag då tänkte att jag skulle sticka. En simpel trekant på ungefär 600 maskor, där man kan göra omslagen lite hur man vill så länge de lämnar diagonala ränder efter sig + då att det ska vara hål i kanterna också, så att man senare kan ha fransar i om man skulle vilja ha det. 

De här twirlgarnerna är nu 100% bomull och består av fyra tunna trådar som går ihop till en tråd, så det är väl egentligen inget för folk utan tålamod om man säger så. Trådarna vill gärna fastna och trassla ihop sig om man inte gör rätt.  Det, sedan har jag och syrran inventerat allt gammalt garn som ligger och skräpar överallt och då hittade vi det här nystanet som vi båda kände skulle vara kul att ha fler av. 

Det verkar vara någon sorts ullgarn och färgblandningen är korall och vit då, det blir ganska snyggt om man stickar av det. Lite småkrulligt är det också, men det vore kul att veta namnet alltså, för vi vet faktiskt inte alls. 


 Sedan, i söndags, samma dag som vi inventerade bodarna, tog vi också en liten sväng ner på byn och käkade ute för första gången på kanske 9 månader eller så, pandemin har ju gjort att man helst håller sig från folk... Ja, mer än jag gör i vanliga fall, det är så att någon som är så asocial som jag börjar längta efter umgänge! 


Och det stora Juice-äventyret fortsätter så klart! I veckan som var modifierade vi upp vår gamla Moulinexmaskin och gjorde lite äppel/mangojuice. Mycket smaskiga grejer, men det godaste tror jag ändå är nypressade apelsiner, därför körde vi även igång juicepressen och plattade till det sista av våra apelsiner, så slapp de mögla sönder! 
Fast ett hett tips är att inte tappa halvfulla glasflaskor på foten, man blir bara ful och dessutom gör det ont. 


Ett annat äventyr som går framåt är murandet. Nu har själva skorstenen kommit upp så nu fattas det bara en slang ner till spisen och en skorstenskrona, sedan ska det på en plåt och ett kajgaller, så är det klart för att köra vedspisen igen! Tycker dock lite synd om vildbina som bodde i vår skorsten tillsammans med de där kajorna, nu är de alla hemlösa och bina lär väl dö i värsta fall då. 

 Trots regnet har det faktiskt funnits dagar då det varit glassväder också. Det tackar vi för. 



 Däremot blev jag fundersam i veckan när jag hittade ett gäng myror i en av syrenbuskarna. Jag visste först inte vad det var för myror, men nu vet vi att det är svarta slavmyror som slagit sig ner här. Väldigt näpna och förhoppningsvis inte lika ettriga som pissmyrorna nere vid älven. 


I morgon är det då midsommar, så vi tänkte att vi skulle snygga till växthuset lite. Jag har planterat solrosor, Dahlior och lite annat i några krukor och satt utanför. De här solrosorna var så söta i och med att de var så små, så dem köpte jag bara för sakens skull, sedan går färgen bra ihop med de lila Dahliorna också. 

Men lite får man faktiskt tjuvstarta midsommaren, eftersom den egentliga midsommaren var i måndags menar jag, så vi satt oss i växthuset och fikade lite. Jag tycker att svartvinbärssaft och Årechoklad är bra saker att fira med, fylla tror jag att man har nog av ändå. 

I morgon tänker vi i alla fall bjuda hem en granne på lite midsommarmys och då tänkte jag och systern laga maten. Vi hade i alla fall tänkt ha matjessill med alla tillbehör, för oss är det rödbetor, ägg, rödök och skirat smör, sedan kan man ju snofsa in en dillvippa om man vill det, men i år körde vi bara farmors recept rakt av. Sedan tänkte jag försöka mig på farmors fyllda avokados också, jag tror inte det blir så svårt, vad jag minns hade hon i alla fall i räkor och majonnäs, sedan får vi väl se vad det blir av det. Grilla ska vi också göra. Nån fläskfilé vad jag förstått, så det blir trevligt. Nu ska jag kolla klart på min film och lägga mig och sova ett tag. Namaste 🙏






































 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...