torsdag 25 juni 2020

Växthusplugg i den nästan omänskliga värmen



Det är säkert 50 grader varmt i solen och över 30 i skuggan, nästan för varmt för att vara människa! Sitter just nu i växthuset med fläkten igång efter att ha vattnat och gjort det mysigt. Kan ju inte bada än, annars hade det nog varit tal om att hoppa i älven minst en gång idag också. Bilden kommer från Ön, vårt eget lilla sommarparadis, som vi säkert åker till i sommar, även om det inte blir än på ett par dagar. I alla fall inte utan att ha något rejält kallt att dricka med sig.

Just nu sitter jag och mysar inne i soffan, efter en hel eftermiddag/kväll i det nyligen färdigställda växthuset. En sak jag inte tänkte på när jag gick dit var dock att det blir förbannat varmt därinne när det är över 30 grader i skuggan ute, så man får verkligen passa sig så att man inte får värmeslag. nu är ju klockan 23:30 och jag tycker att det är för varmt att sitta i bara trosorna i soffan med fläkten som drar in den svala kvällsluften alltså. Det är märkligt hur solen kan lura folk också. När jag låg där i växthuset och halvsov vaknade jag till av att jag kände någon sorts konstig känsla i bröstet, förmodligen var jag på väg att få värmeslag där. En får verkligen vara försiktig i den här värmeböljan!

Nu har jag suttit i fläkten jättelänge och katten ligger på golvet och sover. Jag är ganska nöjd med den här dagen.



Och Trondheim då? Ja, i år lär det inte bli, men jag funderar ärligt talat på att något år åka dit fler än en gång, bara för att jag haft den idén sedan jag var liten av någon sjuk anledning. Först får Corona bryta nacken av sig, vilket inte verkar bli på tapeten förrän till nyår så julklappshandeln får ske på internet i år, det tror jag att jag står ut med så länge jag får till någon sorts inkomst. I morgon ska jag städa, sen måste jag nog sitta inne lite och plugga, om inte annat för att undvika värmeslag. Vi ses 2021, Trondheim och för Östersunds del tror jag att vi åker dit redan nästa helg, bara för att komma iväg någon annanstans än till den lokala mataffären! Tills Corona nu bryter nacken av sig får jag längta till Norge lite till och drömma om höga berg, fina fjordar och vara glad att vi slipper ha en massa förbannat folk överallt. 

I morgon blir det i alla fall Svenska 3 för hela slanten!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...