torsdag 30 maj 2024

Idag har det inte hänt ett dugg!

 


-Utöver brainstorm för mitt slutprojekt inom arkitektur då, men jag känner ändå att jag börjar få grepp om saker, det är bra! Ett tag kände jag inte att jag fick någonting vettigt gjort. 
Inom arkitekturen ska jag nu skapa en ny utkiksplats och kravspecifikationen ser faktiskt ut som något jag kan kasta ihop innan söndag, annars är jag väl inte någon vidare tecknare!
Lite skisser, en moodboard, lite motiveringar och så skisser, skisser skisser! Nu får jag användning för mitt husskissblock som jag köpte inför designen av behandlingshemmet "Grenbacka" som jag hållit på med ett bra tag. Storyn är ända sedan 1999 tror jag men det är först nu på de senaste 10 åren jag kommit på att designa upp husen lite bättre. De skisserna kommer jag inte att visa för M, däremot ska jag skissa upp lite idéer för utkiksplatsen i samma block, det blir roligt.

Och historieuppgiften ska handla om folkmord och terrorism sas det. Då innehållet är aningen daterat får jag vara kreativ också här, hitta lite relevant information och så vidare. Det förra handlade om kvinnohistoria och epokindelning vilket jag fick en bra bedömning på. Det ser mer och mer ut som att min prestationsångest berott på den mycket klandervärda feedback jag fick från min webblärare i naturkunskap. Hon var visst duktig och mycket trevlig under muntan, men hennes feedback var nästan att bedöma som oförskämd. Dock har jag inte upplevt detta igen, vilket känns skönt. Både M och S ger upplyftande och bra feedback, med konstruktiv kritik så att jag kan tänka på det till senare. Och i morgon blir det tyska och mer arkitektur, det är vad jag känner att jag orkar blanda ut fredagssysslorna med. Ser verkligen fram emot att arbeta med de här grejerna nu! Och det är utlovat en supervarm dag igen så vi får se till att hålla oss svala! Ett plus i kanten är ju att glassbilen planeras komma ner den dagen, så det blir med andra ord glass i frysen igen! 



Och i enighet med högsommarvärmen har i alla fall ett av våra äppelträd exploderat ut i full blom med små puderpuffar av vita doftande blommor som humlorna tycker bra om, så blir det inga äpplen gör det inget, humlorna har i alla fall något att pollinera. Syrenerna och rönnarna blommar också vackert och sprider en underbar doft i den ljumma kvällen. Nu är sommaren här!

Okej, jag erkänner att det visst hänt lite idag, men inte så mycket på studiefronten. Jag har känt mig lite seg efter inlämningen igår men nu känner jag mig pepp eftersom jag fick så bra feedback också på historieuppgiften. Lutar det mot bra betyg på de två kurser jag avbröt förra sommaren? -Jag tror att jag vågar tro det och sluta cirkeln med en liten klackspark!
Sedan var det två till att ta hänsyn till och det är klart att jag ska ta hänsyn till dem också, men det får bli till helgen när jag inte har så mycket annat att tänka på. I morgon står tyska och arkitektur på menyn, det kommer att bli väldigt fint! Vi ses då, och så sköter ni om er så gott ni kan tills vi ses igen 💖Flow here we go! 




måndag 27 maj 2024

Kan en helg börja bättre? -Tveksamt!

Också känt som helgen i ett nötskal och början på en ny "helvetesvecka" så klart. I helgen tänkte jag att det fick bära eller brista med fasadritningen och ritade upp den så gott jag kunde, rätade upp lite sneda linjer och rättade till lite konstiga mått tills jag i alla fall kunde kalla den presentabel nog att visa för M. Jag hoppas att detta blev bra. Nu är det äntligen bara ett uppdrag kvar på arkitekturkursen och det inkluderar att göra en moodboard där arbetet ska brainstormas fram. Spännande så det förslår! Det här kommer att bli jättekul att jobba med!

En annan grej jag ska börja med den här veckan är några rejäla tag i historiekursen, som tyvärr fått en liten törn av att jag ägnat arkitekturen mer kärlek, jag får helt enkelt ge historian lite åt veckan så att den inte faller ur systemet... Det gör den säkert inte ändå, men man kan aldrig vara för säker med sånahär saker. Och perfektionisten inom mig fortsätter så klart att plåga mig med att påminna mig om att det alltid kan bli bättre. Inte för att jag inte håller med, men just nu nöjer jag mig nog med att vara bra tills vidare.

Helgen bjöd på fint väder, så jag gick ner och plockade några kabbelekor, självklart i bara foppatofflor, varför ta varning av hur ful man kan bli om fötterna om man råkar ramla i någon grop liksom. Den här gången kom jag upp med ett litet fång och foten bevarad så jag är rätt nöjd med det, man lever ju bara en gång. Bryggan verkar vara omtyckt av de små fåglarna också, vi har närmare fyra små drillsnäppor som brukar sitta på den och tjattra så att det hörs ända upp! Diverse annat trivs också därute så det blir väl till att skura av den om man ska sitta på den utan att bli full med fågelskit antar jag. Bävrarna blir kvar tills jaktsäsongen är igång igen, de är söta och så, men de gör för stor skada för att vi ska kunna ha dem kvar ett år till.

Och i ett par dagar hade jag en liten vän i form av en geting som ville vara överallt där jag var, den var väldigt nyfiken av sig, så jag döpte den till nyfiken gul. Tyvärr kom nyfiken gul in och fastnade i en av plafonderna i vardagsrummet där den dog. Jag har en väldigt envis getingfobi som de flesta som varit ute och rest med mig om sommaren känner till, jag älskar getingar, men är fruktansvärt rädd för att de ska sätta sig på mig, de har förmågan att kunna bitas eller stickas som ni vet och eftersom jag inte är helt botad från getingfobin blir jag livrädd om de någon gång sticker mig. Nu hann inte nyfiken gul landa på någon som tur var, men vi har tyvärr en geting till som håller till i växthuset då och då. 


Och idag kom syrran hem med en matchande skål till corneliusmuggen. Man får vara lite fånig ibland, det är helt tillåtet



Idag kom en ordentlig åskskur och satte igång grönskan innan den väckte hela gårdens husflugor ur sin slummer! Katten gillade det inte heller, men jag gav henne en filt att sova under medan åskan gick så var hon nöjd sedan. Hon brukar gömma sig för åskan annars, men den här gången låg hon under filten och plirade tacksamt mot mig medan vi låg och väntade på att det skulle gå att gå in från växthuset.

Men innan dess blev det lite mekande och mupplande, till väldigt liten nytta eftersom det inte hjälpte så mycket.





Under 17:e maj köpte jag mig ett begagnat hålslag på röda korset och förstod sedan varför det var där, det har fått samma skavank som de flesta gamla hålslag av den här modellen får, nämligen att det blivit snedbelastat i någon fjäder så att en av hålpiporna blir svagare än de andra tre. Ett irriterande litet fel som man bör kunna fixa till om man böjer till den lite, annars får man väl bara ta hål två gånger från olika håll, vilket är irriterande men funkar. 

I morgon blir det till att snickra ihop en moodboard, renskriva lite, anteckna för juridiken (och leta efter den där E-boken som jag inte ens vet var den hamnade) och så blir det glosor för tyskans del. Allt uppdelat i pomodorosessioner, med avbrott för att städa och rensa gården lite mer! Det blir då! Nu ska jag försöka sova innan nattångesten kommer och hemsöker mig! Sköt om er!









 

onsdag 22 maj 2024

Nu börjar det bli varmt och gott!



Nu ger jag er ett par gamla bilder från helgen! Vi firade 17:e maj i Östersund i år. Inget märkvärdigt, först skulle Id-kortet hämtas och sedan åkte vi mest runt. Köpte upp oss på fläktar då vi räknade ut att det skulle behövas framöver. Något mer jag räknat ut kommer att behövas är myggskydd, men det får vi lösa senare. Helgen var i alla fall fin nog för sällskapsspel i växthuset och den här lördagkvällen bjöd på Fauna, som är ett spel som går ut på att hitta så många fakta om djur som möjligt, i grova drag.
Och eftersom jag gjorde ett experiment i fredags med att köpa glass på stora Coop och frakta hem i en av mina Hemglass-kylbagar med extra kylklampar i. Egentligen var det bara för att se vad de gick för och att frakta hem glass från stora Coop går om man köper glassen det sista man gör, men jag rekommenderar inte att göra det. 1h och 5 minuter tar resan hem från Östersund och har man mycket isklampar i dem går det, men jag rekommenderar det ändå inte, glassen skrek på hjälp där ett tag.

En annan grej vi gjorde i fredags var att gå till röda korset och köpa ett gäng fläktar som varit som en gudagåva hela den här veckan. Jag klagar inte på värmen, den får gärna stanna ett bra tag så länge den inte blir för intensiv.

Idag är det Onsdag och vad gör man då? Jo idag tänkte jag göra lite fler smördegsinbakade prinskorvar, också kallade "pigs in a blanket" 

 -den här gången gjorde jag en enkel tomatsås som dip eftersom kryddsenapen inte kändes lika god. Det här är en busenkel liten munsbit som man har till brunch tror jag, det är bara prinskorvar virade i smördeg och penslade med ägg. Sedan kan man lägga på sesamfrön eller vad man vill. Jag valde Wasabi & sesame som är en relativt ny krydda som jag blivit lite småförtjust i för umamismakens del. 

Idag blev skrivningen om epokerna klar, den ska in i morgon och sedan är det bara att fortsätta renskrivandet tills vi är i mål. Planritningen ska också sättas igång och så ska vi titta lite på mina nya kurser. Efter skoltid blir det till att rensa ute igen, det är mycket att göra nu, det är ju maj trots allt, snart är det Juni!

Vi hörs alltså i morgon! Sköt om er!








 

måndag 20 maj 2024

Årets tripp till vitsippeängen

 


-Blev igår det! Vitsipporna står som ett vitt täcke över hela området och vi fick självklart med oss ett stort fång hem. Som tur är bor jag i ett område där denna sippa inte är fridlyst, dock är det värt att minnas att det här är ranunkelväxter, vilket betyder att de är giftiga vid förtäring eller om de krossas på något sätt. Tvätta händerna och ta inte i ansiktet efter att ha plockat ranunkel, det gäller såväl dessa som smörblommor, kabbelekor och dylikt. Säkert också mina gulsippor! Jag ska inte äta upp dem, även om de ser ut som små sockerbitar där de växer.
Kul fakta om sippor då? -Det du ser på bilden är i själva verket en enda individ! De uppför sig lite som revor och kompodiebildande växter, de sprider ut små "armar" på vilka hundratals blommor kan bildas. Allt på samma individ! Gulsipporna uppför sig också såhär. Det är dock en viss skillnad då kompodiebildande växter kommer upp ur jorden, medan revor kastar iväg sina armar. Se Smultron, Linnéa och jordreva för att se hur det fungerar. Allra bäst ser man det nog på Jordgubbar, som faktiskt kan "flytta" från ställen de inte trivs på till ställen de trivs på genom att kasta rankor och växa någon annanstans. En väns granne hade tydligen fått en massa märkliga jordgubbar vid staketet, vilka visade sig komma från grannarnas plantor... Naturen är väldigt fascinerande.

Idag kände jag för att sitta i växthuset med en kopp te och titta lite på mina planritningar som jag håller på med för arkitekturens del. Tydligt är att jag behöver tänka mer på hur jag jobbar med skalorna, detta trots att M (min lärare) förklarat hur jag ska tänka. M -Jag älskar ditt sätt att förklara, just want to tell you that love! Dock måste jag nog få lite möjlighet att sparka min lata hjärna i arslet en aning och få till det där med skalorna, visst 1:100 ska inte vara så svårt att räkna ut, men återigen kommer den där hemska spärren ingen gillar, inte ens jag... I morgon ska två saker göras i alla fall. Resten av historian ska renskrivas och så tänkte jag försöka ta ut köksbordet som ska slipas och lackas. Under den tiden får vi helt enkelt ta in ett annat bord... Nu vet jag en sak i alla gall. Nu ska jag sova lite innan det blir alldeles för sent. Sköt om er.




onsdag 15 maj 2024

Nu kommer Id-kortet, sätt dig vid ratten och tuta och kör!

 


Äntligen börjar det bli så pass varmt att man kan sitta i växthuset med katten och plugga i stället för att sitta på övervåningen varje eftermiddag för att slippa bli störd av yttre faktorer. Just nu har jag närmare 4 ämnen i luften samtidigt, men de ska snart reduceras ner till två så att jag slipper stressen Jag är fortfarande glad att jag tog beslutet att avsluta projekt Arena i april. Jag kände mig dels inte motiverad, dels kände jag att tiden inte räckte till, så det fick bli såhär helt enkelt. Matematik har jag pratat med grannen om att läsa för honom i stället, han är ju matematiklärare och kan kanske hjälpa mig de gånger jag kör fast, vem vet? Det projektet tar vi till hösten eftersom jag (på grund av kursgården) inte hann med aspiranten i år. 

Och när jag fortsatte rensandet upptäckte jag att den lilla mattan med gulsippor börjat blomstra igen, och så två ensamma små blåsippor. Om gulsipporna blommar såhär fint nu borde alltså också vitsipporna göra det, så det ska vi definitivt titta på till helgen! Vi har ett ställe dit vi brukar åka varje år för att titta på de små vita skönheterna och förstås också plocka en liten bukett. En sak vet jag dock om ranunkel och det är att man bör tvätta händerna efter att ha hanterat dem då de är giftiga och kan irritera huden. Många sippor är ju fridlysta, till exempel gulsippan här nedan, som är en ovanlig blomma. Personligen har jag inget behov av att plocka just dem, de är så fina där de står bland vinbärsbuskarna och sakta men säkert börjar vandra mot skogen. Vitsippor är däremot inte fridlysta.





Utöver gulsippan, som förresten "sover" på kvällarna då kronbladen fälls ihop, har även våra narcisser börjat blomma och sprida sin doft över hela gården. Påskliljor, pingstliljor och även en och annan tulpanknopp har jag sett titta upp från jorden nu. I morgon är det dags att städa fram rabatterna! 
Idag återstår bara att skriva rent det som ska renskrivas, sedan är det väl inte så mycket kvar av den här dagen. Ta hand om er nu så ses vi i morgon. Och till helgen blir det vitsippejakt! 






söndag 12 maj 2024

Planerings-söndag då!

Idag är det söndag och snart blommar gulsipporna vid husknuten igen. Varje år jag ser dem verkar beståndet ha ökat något, vilket gör mig glad eftersom de inte är så vanliga, i synnerhet inte här i Jämtland. I början tänkte jag "vilka konstiga smörblommor, kan det vara blodrot eller något?" Men när vi artbestämde dem i fjol insåg vi att blodrot växer i näringsfattig jord och blommar senare, smörblommor blommar också senare än dessa, vidare ser bladen mer ut som vitsippor eller blåsippor, så vi kollade lite på olika sippor i norden och löste gåtan. Dessa kan även korsas med vitsippa om man råkar ha dessa på samma gård. Dessa trivs hur som helst jättebra på vår nästan oanvända gräsplätt!

Idag har det varit varmt och gott, så jag har faktiskt tagit tillfället i akt att sitta på bryggan och läsa en stund nu när den är ute igen



Boken är James och jättepersikan och nu har de äntligen lyckats ta sig iväg från de vidriga fastrarna och ut i stora världen! Boken är precis så rolig som jag minns den!

Och så har vi fortfarande kvar bäverfamiljen i viken, fyra helt bedårande bävrar, dock kan vi behöva skjuta av dem då de börjat avverka lite för mycket. Lite synd, men ibland måste man försöka bli av med djur som gör för mycket skada. 

I morgon blir det rensning och ritningslära. Intressant! Jag har idag skrivit ut de delar som behövs för att kunna lämna in uppgiften på ett bra sätt under kommande vecka. Den det känns desto mer akut med är historian, dock mest för att jag inte renskrivit hela den biten ännu, det hinner jag under en pomodoro i morgon. I veckan som kommer är det även dags att kicka in nästa kurs. -Affärsjuridik. Jag beräknar att jag snart är klar med arkitekturen så att jag kan gå vidare med resten, men innan dess gäller nog några dagars råplugg, i väntan på legget och allt.
Nu ska jag i alla fall få lite gjort innan sängen kallar. Sköt om er så hörs vi när vi gör det helt enkelt!







 

lördag 11 maj 2024

Seg dag med U-kudde och Roald Dahl!




Idag får ni till att börja med en bild på torsdagens lunch och årets första bokskorpion. Bokskorpioner är små spindeldjur som för den som inte har koll kan se ut som löss med horn, men så är inte fallet! Skulle den här kanaljen se en lus skulle den nog åtminstone överväga att käka upp den! Bokskorpioner är nämligen hänsynslösa rovdjur som äter kvalster, blomflugor/bananflugor och annat skit som ingen älskar utom dem. Var rädd för dem när jag flyttade hit, de ser ju ut att kunna bitas eller nypas ordentligt, men nu när jag vet att de är nyttodjur som hjälper till med ordningen i kåken älskar jag dem. Dessutom har jag lärt mig med åren att de är ganska roliga i och med att de kan springa både framåt, bakåt och i sidled, detta förbannat fort. När de parar sig tar de tag i varandras klor och springer runt som om de dansar också. Roliga små spindeldjur!

Fredagen bestod i städning och tillagning av en högrevsstek jag köpte åt familjen i onsdags. I torsdags kom dessutom kusinen över med sina barn från Stockholm, mest för att lägga i bryggan, men det har varit kul att ha dem här under helgen. Hunden hade de med sig också.





Idag gick jag och fick min månatliga plåga så att säga, så jag fick göra som katten och lägga mig under värmen ett bra tag. Tidigare idag hade syrran kommit in och stuckit en bok i handen på mig. Det var Roald Dahls bok "James och jättepersikan" som jag minns att jag hittat på ett bord på skolan när jag gick i sexan, sedan hade jag läst den och tappat bort den. Nu är det över 20 år sedan och jag kan väl läsa och tappa bort den igen om jag vill. Börjar med att läsa den! 💪
När jag läste den sist minns jag att jag älskade den, bland annat för hur han beskrev James oerhört fula och elaka fastrar. Det här är något jag vet att man förändrat i de nyare upplagorna, genom att nästan helt ta bort det faktum att kärringarna skulle vara lika fula som de var elaka. Sett i det ljuset är jag väldigt glad att jag har kvar den här gamla boken som inte är omgjord. Jag har till och med fått lite blodat tand för Roald Dahl och beställde "Herr och fru Slusk" från bokbörsen. Lite kul får man ju ha! När jag hittar de äldre upplagorna står "kalle och chokladfabriken" och "häxorna" näst på tur att köpa. Kalle och chokladfabriken lär bli svårast eftersom den gjorts i så många upplagor och varianter. 

I morgon är det i alla fall söndag och vad det verkar är det dags att städa igen, det verkar det alltid vara! Nåja, det ska väl på sätt och vis synas att man är verksam i sin fastighet. På tal om det... Verkar bli ritningslära och historia också, det blir intressant. Sköt om er till nästa gång!












 

onsdag 8 maj 2024

Seg dag, men nu är äntligen mitt ID-kort på gång!

Jag tror inte att jag druckit te med mjölk på över 10 år, men idag blev det en kopp rooibos med mjölk på polishuset medan vi väntade på att få komma in. En bagel med ost och skinka och en liten citrondessert till det så var frukosten fulländad. Vädret bjöd på snörusk och efter ett par varma dagar nu på sistone var det inte många som uppskattade en sådan tvärvändning, varken vi eller djuren! I morse väcktes jag av en liten talgoxe som undrade om alla fågelfrön verkligen var slut. Tyvärr var de det.

En snabb sväng in till Östersund för att fixa ID-kort samt köpa lite lunchfika till hemfärden så var vi i stort sett klara. Väl hemma kändes det som att jag aldrig varit så trött i hela mitt liv! Förmodligen berodde detta på att spänningen över IDkortet, inlämningsuppgiften och den där bommade kursen bara släppte taget och resultatet blev att jag somnade som en klubbad get. Nu är det dags för ritningslära och det som ska göras är att rita en egen tvåplansvilla. Något som jag tror kommer att bli väldigt kul att leka med till helgen, kanske tillsammans med lite kunnigt folk, farsan till exempel?

I enighet med det här kände jag att en avslappningskväll var på sin plats, så jag tog fram U-kudden, min rosa mysfilt och mitt VR-set. Nu har jag inte visat upp varesig filten eller kudden än, vilket delvis beror på att jag vill modifiera kudden och är för lat för att fota filten. I huvudsak skaffade jag min kroppskudde för att lindra mina sömnproblem och för att kunna mysa med mitt VR-set i sängen utan att få ont i nacken av det. Jag vill dock modifiera den med lite mer stoppning och ett snyggare fodral för att göra den till en optimal avslappningsgrej tillsammans med mitt VR-set och min mysfilt.

I morgon blir det städdag eftersom grannen från byn intill kommer på besök och vill resonera lite med far om löst och fast. Det ser vi fram emot, men då måste vi så klart ha en presentabel kåk att visa upp! Dessutom kommer kusinen ner från Stockholm för att hjälpa oss med lite saker, så det blir lite att göra. Jag är i alla fall nöjd med den här dagen och ska se till att bli lika nöjd med morgondagen! Det ska visst regna då, men sedan verkar det vankas fint väder igen! Ännu en sak att se fram emot alltså! Sköt om er nu!



 

tisdag 7 maj 2024

En solig dag såhär i början av veckan!

 


Idag har jag INTE åkt till Östersund 😉😆-Det blir en sväng i morgon i stället, så får vi ordna legitimationen då. Hermods var snälla och förlängde kursen en bit så att jag kunde ordna med det. Bra med god kommunikation.
Sist syrran var med japanskagänget tillverkade de Teru teru bōzu-talismaner, som är en sorts talisman som, om den har gul tråd i sig, ska locka till sig solsken, medan de med svart tråd i sig ska locka till sig regn. Det går också att hänga soltalismanen upp och ner och få samma effekt. Man får ha lite tokigheter för sig, livet blir så tråkigt annars.
Idag verkar talismanen fungera, i alla fall enligt Tigris som nu kan sitta och få solen i ögonen och ändå njuta i fulla drag. Hon skulle nog må gott av att ha ett par solbrillor på sig, fast jag tror inte hon skulle vilja ha några! Min prinsessa är snygg som hon är hon. 


Och eftersom det var så fint ute gav det möjlighet till att sitta och skriva lite i växthuset vilket jag älskar att göra. Nästan lika mycket som jag älskar att odla och inreda! Idag såg jag dessutom en märklig grej. Vi har en holk bakom växthuset där det bor ett flugsnapparpar Idag såg jag att de tydligen bor ihop med en blåmes, vilket jag tyckte var lite konstigt då flugsnappare påfallande ofta är mycket aggressiva och jagar bort mesar. Kanske är det så att de delar på holken för värmens skull? Jag vet bara att blåmesen gick in i holken, var där en stund, kom ut och sedan kom pappa flugsnappare ut, helt lugnt för att hämta mer mat i buskarna, utan att bry sig om blåmesen speciellt mycket. De kanske helt enkelt hittat en planlösning som fungerar för båda arterna trots allt. 


Till slut gick jag i alla fall in och fortsatte plugga. Ville inte störa fåglarna mer än jag gjorde. Och eftersom det bara är maj än började det blåsa senare på eftermiddagen, så jag fick stanna inne.
Veden har också kommit och i år får vi hit en vedmaskin som kan hjälpa oss göra något åt den vilket känns oerhört skönt. Då behöver vi bara stapla upp veden och det är väl gjort så snart som möjligt. Grovgörat har vi på en helg i alla fall och det känns jättebra! Maj kan användas till annat än vedhantering. 

Och i morgon då? Då blir det ett nytt försök att fixa legitimationen eftersom det inte gick igår. Östersund igen alltså. En del stadsresor helt plötsligt! Lite städande lär vi hinna med när vi kommer hem också, den som lever får se. Nu ska jag i alla fall ut och städa syrrans bil och sedan ska jag ta itu med min konsumkorg igen! Sköt om er nu!










måndag 6 maj 2024

En bomresa fast ändå inte...


Idag blev det Östersund igen, mest för att kolla om det var idag jag skulle göra min legitimation, vilket jag fick för mig att det var, men det visade sig att jag inte ens fanns i registret! Åkte alltså 20 mil helt i onödan... Eller halvt, fick faktiskt en kopp te och gott fikasällskap på ABF så helt misslyckat var det ju inte.
Efter bomresan till polishuset åkte vi i alla fall till Jämtlands matsalar och åt mat. De hade antingen kotletter eller strömming. Vi kände för att lyxa till det på en måndag så vi körde kotlettmåndag och jag är väl rätt lugn när jag säger att vi var riktigt Jensens Böfhus-mätta när vi kom hem. Lär vara rätt mätt i morgon också!  Gott var det i alla fall!




Och så var jag på Rusta igen och köpte en tvålkopp till "Nöken" för alla som läst böckerna vet att han bor i en tvålkopp vår käre nök... När han inte kommer bort så klart, det gör han också ibland. Vet ni inte vad Nöken är för en så läser ni Barbro Lindgrens bok "vems lilla mössa flyger" eller "korken flyger" eller "VLMF" i vilka han figurerar frekvent tillsammans med sina vänner. Nu med tvålkopp att bo i!



Kompletteringshandlade gjorde jag också. Kompletterade min lilla parfymfamilj med ängsblommetema och köpte en till isform för isbollar så kan man erbjuda två var till fyra personer vilket är fördelaktigt. Stora coop för att köpa lite pålägg och sånt till kvällen och så kunde vi fara hem sen.

Kvällsmat den här dagen blev typ två kilar pizza, egentligen orkade jag ingen mer mat, men jag är ett fetto så jag åt upp dem ändå!




Och på tal om det ja! Nu kom rätt bok från Bokus, smidig affär och de kompenserade mig när jag lämnade tillbaka boken jag inte ville ha. Det här är alltså steg 2 i Nosebleed studios tecknarserie för manga, där man lär sig teckna serier! Jag har skummat igenom den så gott jag orkade då förmiddagen varit väldigt lång. Rena skolmaterialet! Pedagogiskt och tydligt men inte överdrivet på något sätt! Det här kommer att förbättra mina mangaskills avsevärt plus att mitt och syrrans projekt Bocas värld kommer att få lite bättre fart nu när vi har alla grejer. Nu ska jag bara leta reda på alla mina gamla mangatecknarböcker för att kunna variera stilarna lite så är vi hemma sen! Ser verkligen fram emot det här!

I morgon ska i alla fall vardagsrummet storstädas så att inte kusinen och hans ungar tror att det bor hoarders här när de kommer åt helgen. Köket behöver lite till det med men i huvudsak är det vardagsrummets tur. -Och så ska jag lämna in lite uppdrag för skolans del. Packad tisdag vad det verkar! Sköt om er nu och glöm inte bort att alla har något unikt, den som tror annat har ingen koll! 
Fred ut! ☮



 

söndag 5 maj 2024

Helgen i ett nötskal!

 







Den här helgen började bra! Strålande solsken och läge för glass och grillat i växthuset! Vilken tur att vi hade köpt kött i måndags! Fredagen var så varm att det gick att sitta ute i solen med renskrivningen och lördagen var inte mycket sämre, så vi fick i alla fall två finvädersdagar!




Glassbilsfredag den här veckan också, så vi köpte ganska mycket glass. Sedan när vi åkte och handlade såg vi charkbilen också, så det blev även lite finskt gottis därifrån. Nu hade vi visserligen köpt charkuterier i torsdags men det är ju faktiskt något visst med riktigt pålägg! Samma sak som med riktig glass, även om glassbilen inte har lika god glass nu som den hade förr. Dock mer händigt att köpa glass direkt utanför dörren än att köpa den i affären. Den här sandwichglassen med hallon och passionsfrukt tyckte jag var väldigt trevlig!




Senare på kvällen blev det grillad karré med grillsallad och lite gott att dricka till. Chipsen är från tidigare. Var det gott? Det var ju årets första riktiga grillfest så det är klart att det var gott! Och på lördagen åkte vi iväg och tittade på en vedmaskin vi tänkt låna. I år tänkte vi ta det lite lugnare med vedgymmet... Lite! Vi kommer att få vår gymnastik ändå, det har bäverfamiljen nere vid älven sett till! Åtminstone två stockar ska upp och omvandlas till ved. Jag vet inte vad jag ska säga om bävrar mer än att de ställer till med mer kaos än man tänkt sig om de väl trivs och nog trivs de här bävrarna alltid.

Lördagskvällen satt jag och snickrade lite karaktärsscheman medan en arg flugsnappare ideligen blängde på mig från fönstren. Idag fick jag veta varför! Den brukar tydligen jaga småkryp inne i växthuset och då kan ju inte jag sitta därinne och störa! Idag var det för kallt för att sitta i växthuset, så jag har suttit inne och glott på film inpå småtimmarna. Snart är det rensningstider också och det känns faktiskt som att man längtar mer efter det än efter snöskottningssäsongen i alla fall. 
I morgon är det dags att åka till min lilla stad igen, det har blivit en del resor nu. Måndagen för badet, torsdagen för att fixa till det sista på nya bilen och så blir det en sväng för att ordna med ett bra leg åt mig i morgon då. Sen kan jag kanske ordna med ett rimligt bank-ID igen och se till att inte glömma koden! Sköt om er nu!












Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...