torsdag 19 oktober 2023

Den första snön kom för några dagar sedan!


I tisdags kom så den första snön och jag svor lite över att jag inte hade någon ost hemma förutom en väldigt vällagrad norrlandsost som säkert hade fungerat. Det fick bli en Poutine utan ost för min del. Varför Poutine? Jo för att det är relativt fett och värmer när det är kallt. Ger också halsbränna, men det är en annan sak.

Den här veckan har jag sovit och lagat mat alltså, så det har varit en väldigt lat vecka. Förmodligen håller kroppen på att återhämta sig från förkylningen, så dygnen har väl varit som de varit den här veckan. Plugget då? Lite bättre. I morgon ska jag skicka en introduktion till historiekursen och dränka prestationsångesten. Jag tänker att det är lika bra att göra det så snabbt som möjligt så att den inte biter sig fast alltför hårt. 

En sak jag blivit klar med så att jag kan påbörja ett nytt projekt nu är det här:

-Regnbågssockarna! Stickade i Raggigarnet Rainbow Twist som jag tidigare också stickat en väldigt skön och stor halsduk av. Ingen märkvärdig teknik heller, jag har använt resårstickning för att skapa ett rutmönster över hela sockan utom på hälen som är delvis slätstickad. Jag räknade med att det skulle gå ungefär två nystan till det här projektet. 16 maskor på varje sticka är vad som gäller. Klassiska resårkanaler i skaften gör strumporna både sköna och snygga. Mitt fjärde par sedan 2020 så jag får väl sticka fler. Jag har redan ockuperat stickorna med ett helt nytt projekt  som jag åtog mig som en utmaning. Det om det, det blir i alla fall ett par strumpor till och jag har faktiskt redan börjat botanisera bland de mönster som finns i huset. Kanske finns det något i någon bok som jag kan använda? 

I morgon är det i alla fall städdag, restdag och glassbilsfredag! Vi har redan fredagen utstakad och det känns faktiskt inte helt fel! Sköt om er nu så berättar jag mer om melonsockarna en annan dag! 





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...