måndag 16 oktober 2023

Helgen i ett nötskal!


Äntligen kan jag säga att jag är frisk! I natt sov jag hela natten utan medicin vilket jag inte känner mig bortskämd med under den här hemska förkylningen!
Hur har helgen varit? -Bra måste jag väl säga! Lite restplugg och kvalitetstid med familjen men tyvärr inget bakande. Får styra upp det i morgon som kompensation. 

Söndagen bjöd i alla fall på road trip över vackra Kullsta där djuren såg ut att ha en väldigt mysig söndag!


Byn är visserligen inte lika livfull som den en gång varit, men det är fortfarande väldigt fint här med bergen nästan inpå knuten.

Och hela byn var full av såväl hjortdjur som olika sorters fåglar. Hela slätten bakom rådjuren här kryllade av svanar och kanadagäss som antagligen vilade upp sig inför den långa höstfärden. Allt som allt såg vi åtta rådjur i hela byn så de lever och har det bra! 



Inte bara rådjur såg vi i byn utan också de här två älgarna som gick på bete en liten bit från Lillskogen. De såg så harmoniska ut att jag var tvungen att ta ett litet kort på dem även om det blev lite suddigt på håll. 


Söndagen avslutades med lite riktig soppa, alltså inte pulversoppa från varma koppen som jag annars levt på under förkylningen. Potatis och purjolökssoppa är det här, ingenting slår hemlagad mat. Kanske är det för att jag anser att hemlagat är oslagbart som jag tycker så mycket om både att laga mat och att baka. 

Höst betyder dessutom hantverk och just nu är det stickning och UFO:n som gäller. 

  • En tå till den sista av regnbågsstrumporna, sedan är de klara.
  • Ett nytt sockprojekt i form av Ateljé Margarethas melonsockar som jag fick ett mönster till för ett bra tag sedan.
  • Bandet "Fire & Ice 2.0" som ligger på Corona ska vävas klart.
I övrigt har jag lite saker på planeringen också. Jag har ju trätt Ivory helt fel så henne får jag eventuellt trä om tills jag ska använda henne, men det blir inte än på länge så jag kommer troligen att stoppa undan henne ett tag. Däremot kanske knyppeldynan åker fram en sväng, det får vi allt se. Det viktigaste att bli klar med nu är stickningen som säkert blir klar under någon film vilken dag som helst. Sedan kan jag börja med melonerna! 

Nu vet jag i alla fall vad jag ska hitta på och det är att jag ska ta och skriva klart om mina byggnader. I morgon blir det lite källhänvisning på historieuppdraget så ska de också in. Jag hoppas de är nöjda nu, jag har inte kunnat jobba som folk på ett tag så jag har lite prestationsångest faktiskt. I ärlighetens namn har väl den stått i vägen för mina studier nästan hela våren, mycket på grund av ett ångestpåslag i Maj som inte ville ge sig. Som tur är gav det sig till slut, efter några månaders slit med mindfulness och affirmationer mjuknade allt och nu är jag tillbaka på banan. I morgon blir det byggnader, resten är historia! Sköt om er!




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...