söndag 28 maj 2023

Morsdagsmys och äntligen tror jag jag fått tummen ur.

 


Blommorna kommer upp som stora mattor nu när Juni närmar sig med stormsteg. Gulsipporna har aldrig varit praktfullare än nu! Gräset lär väl ska klippas så snart det blommat, men just nu låter vi det vara som det är för den  biologiska mångfalden. 

Dessutom hade vi planerat in lite morsdagsmys idag eftersom det är på sin plats, så vi släckte ner och drog ut på byn för lite god mat och road trip. När jag skulle släcka en av lamporna i vardagsrummet träffade jag på en ganska magnifik spindel som höll på att spinna sig ett nät under en fåtölj. Inte mig emot, då kanske sorgmyggorna blir lite färre. Välkommen!




Men idag tänkte vi att mamma skulle slippa planera matlagningen, så vi åt ute på byn helt enkelt. Sallad körde vi, jag och syrran körde kycklingsallad och mamma och pappa en ost och skinksallad. Kycklingsalladen rekommenderas varmt, stora portioner och till och med majsen är hyfsat fräsch! Trocadero till det och vi är hemma!
Sedan tog vi krångedevägen hem eftersom vi inte gör det så ofta och alla kände för att ta en liten road trip. Blommorna är som sagt i full gång nu och maskrosorna har bildat en fin gul matta i vägrenen. En del gillar inte maskrosor, man menar att de är ogräs, men jag håller inte med dem, alla levande ting fyller trots allt en funktion, maskrosor kanske inte bara är till för att irritera sådana som hatar ogräs, de fyller säkert fler funktioner, i alla fall är de vackra i vägkanterna, bra jobbat där Freyr.


Sedan har jag haft så otroligt dåligt med inspiration hela veckan, så jag har inte fått till epokerna som jag önskat, men nu tror jag att jag fått till det som jag vill ha det. När sånthär händer får man helt enkelt be skolan förlänga kursen en aning så att inte alla uppgifter kommer med en gång, det har jag varit med om en gång, det är inget jag rekommenderar, om än det går att få till det blir det inte bra.
Två kurser kvar nu, sen är det semester, det ska bli riktigt skönt!
Ta hand om er nu, jag hade tänkt ta hand om mig själv i alla fall. Vi hörs väl framöver om inte annat 💖














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...