tisdag 16 maj 2023

En grå tisdag med historieboken

 




Idag var himlen grå och regnet kom som på beställning! Fåglara var så lyckliga över att få duscha fjäderdräkten att det var en fröjd att se! De här kajorna passade på att tvätta fjädrarna i regnet i centrala Hammarstrand och jag tyckte att de var så söta att jag tog ett foto av dem.

Kajor är tyvärr inte så omtyckta, kanske för att de är kråkfåglar och därmed mycket läraktiga. Med detta lär de sig outsmarta människornas knep för att bli av med dem och bosätter sig glatt i skorstenarna igen.

Jag älskar ju kråkfåglar just av den anledningen att de är så kloka och kajor är fantastiska flygare vilket syntes på det här gänget som orädda dök med näbben före rakt ner i skorstenen för att sedan lika glatt flyga upp igen för att njuta av regnet. Sedan finns en anledning till till att älska kajor:


Av alla våra svenska fåglar är det få som har så oerhört vackra ögon som kajor. Blå som himlen en frostig vinterdag. Det enda jag faktiskt kan förstå att folk är rädda för med dem är att de flyger i stora flockar likt en scen ur Hitchcocks "fåglarna" som ju skrämt livet ur många men inte mig. Varför tar vi en annan dag.





Eftersom vi alla var lite för lata och bekväma för någon större matlagning blev det idag Birkaröra med potatisgratäng. Man tror inte att något som ser så lätt ut kan vara så mättande, men det är det! Jag är fortfarande elefantmätt och klockan var väl 21 eller så när jag lagade det här. Sen middag eftersom systern kom hem sent efter kursen.

Något sen med inlämnandet av historieuppgiften också, det skyller jag mest på naturkunskapen som varit tyngre än väntat. Nu vet jag att jag blir godkänd vilket känns bra, då slipper jag skämmas över det i alla fall. Historian lär det bli bättre med, det är ett ämne jag kan som ett vatten, dessutom har jag gjort kursen förr, bara det att jag var tvungen att avbryta den då CSN inte kunde ge mig studiemedel för just den perioden. Det kan de nu, så nu blir det revansch på den! 

Och birkaröran räcker ju till en god lunch i morgon, det känns tryggt, då slipper jag laga mat den dagen i alla fall😆
I morgon skulle det regna mera enligt vädergubbarna, så det lär bli inomhussysslor då också. Snart är det semester! Bara lite till, gambatte!
Sköt om er nu!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...