söndag 21 maj 2023

Dagens göromål med mitt personal ass -Oluf!


Nu är året på väg in i rätt årstid igen! Musik hörs från älven, grilldoft kommer i pustar från olika håll och solen ligger på. Det är skönt!
Idag har jag börjat med att tanka över mina teckningsarbeten på den nya datorn, resten låter jag vara kvar tills jag hittar sladden till hårddisken. Mappen med teckningarna kunde alltså laddas över med hjälp av Oluf, mitt USB-minne som ser ut som Olof Digre.  När jag köpte det i Trondheim 2019 sa jag att han var en stor man, den där, men numera är han ju bara ett minne. Fantastisk ordvits precis där alltså!




Och i morse såg jag att ekorren bytt till sommarpäls  Det syns inte så bra på den här bilden, men den har blivit lite mer orange kring benen.


Mer blommor har kommit upp i trädgården där jag bestämt mig för att inte röra så mycket av löven eftersom jag vill ha lite podsol i den annars sandiga marken. Däremot ska vägar och stigar rensas desto mer.




Lite arkeologi hann jag med när jag var ute på städrundan. Burken sägs vara från mitten av 80-talet, enligt den här sidan någonstans i trakterna kring 1985. När min syster som är född då hörde det sa hon att hon ville ha den. Ja, inte mig emot, den är hennes! 
-Men innan den kommer in ska den rengöras, annars riskerar vi säkert ohyra och det vill vi däremot inte ha!

Blommorna fortsätter slå ut, gården blir alltmer somrig och dofterna är helt otroliga! Rätt sida året som sagt. I morgon är en annan dag, idag är resten historia -bokstavligen.
Sköt om er i värmen, drick, ta det lugnt och sköt sommarsysslorna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...