onsdag 3 februari 2021

Påtning, småsagor och relationer!

 Så blev påtprojektet äntligen klart och i morgon kommer det en bild på den uppdaterade halsduken. Inte för att jag är supernöjd med slutresultatet, men nu passar den i alla fall och då tänker jag att utseendet kan vara en petitess om jag ändå bara ska ha den hemma. 

Småsagorna tar sig, jag har äntligen gett min deprimerade tvåbarnspappa Njord lite mer mod och så småningom hade jag tänkt att han skulle rycka upp sig och inte vara en så ledsen varelse längre. Det är inte bra med depressioner, inte för personifierade platser heller, let's just face it. Och det lät ju inte alls skumt, men ni som vet vad det handlar om kommer förstå precis. 😆

"And now for something completely different" Som John Cleese uttryckte det:

Vi ska ta och prata om något jag själv erkänner mig skyldig till i många fall och det är "Ghosting" vilket i korta drag innebär att du successivt bryter kontakten med någon utan att ens tala om det för personen i fråga och att, likt ett spöke, försvinna ur personens vänskapskrets. Många gånger handlar det också om att ignorera meddelanden, inte hälsa när man ser personen, hantera hen som luft helt enkelt.

Jag ska helt erkänna att den som sysslar med ghosting beter sig som en knöl... Och att jag själv är en riktig knöl i så fall! Men då lägger jag också till varför jag beter mig som en knöl och ibland bara deletar folk ur mitt liv som om det gällde filer i en dator. Det är ganska enkelt, jag är konflikträdd och det har jag egentligen alltid varit. Saken är den att jag aldrig brytt mig om att skydda mig mot att hamna i konflikter och därför dragit på mig oerhört många destruktiva människor som egentligen inte tillfört speciellt mycket till mitt liv. Många av dem var dessutom personer som mer än gärna startade konflikter, draman och rena dokusåpasituationer så för att göra det enklast för mig har jag bara valt att låta dem falla ur nätet och inte längre vara en del av mitt liv.

Jag ska erkänna att jag, fram till ganska nyss, var en riktig givare, en såndär som energitjuvar älskar att komma till och ba'
Suga ut energin som en mygga suger blod!
Den här sortens människor ÄLSKADE verkligen mig, för jag lyssnade och gav ibland till och med svar på deras prat. De hade möjlighet att bita mig, som vampyrer.
Men vad händer om en vampyr biter dig? Då blir du en själv, så låt inte det hända! Man ska inte vara en knöl och ghosta folk, men har du med en person som bara är ute efter att suga blod, då är det bästa att bara hålla käften och radera personen ur ditt liv. Mygg kan du slå ihjäl, det kan du inte göra med människor, inte utan att hamna på kåken. Det sista jag säger kommer att låta väldigt hårt, men vänner går att byta ut och har du bara dåliga vänner kanske du ska byta umgänge, ibland innebär det att du måste vara en knöl, en douchebag eller ett rövhål och kanske såra någons känslor, men du vet det redan, du kan inte vara allas vän och det är heller inte din skyldighet.

Så ska man ghosta folk? Inte om man kan hitta en annan utväg, det skapar bara en massa onödiga "varför" hos den du ghostar och det förlorar ni båda på om ni skulle träffa varandra i ett sammanhang då man måste interagera för att inte framstå som socialt handikappad. Det finns dock gånger då det är oundvikligt och i de fallen får kanske den som blivit ghostad fundera på vad som hänt, du behöver inte bry dig om en person som bara skadar din energi.

Det om ghostning och varför jag gjort detta mot flertalet människor. Vi ses en annan gång, då kanske jag vågar visa den där halsduken jag påtade, se fram emot det va!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...