söndag 24 januari 2021

Vattkoppor Vecka 2 -Summering!

 


Tillbaka nu, äntligen efter en vecka där jag i stort sett bara sovit och varit allmänt yr i huvudet. Här kommer alltså en summering av vad jag gjort! 


2007 någonstans köpte jag en jätteful pyjamas på H&M, mest för att reta min bästa kompis som hatade rosa. När jag gick till K2 skyndade jag mig in på toaletten och bytte om till detta anskrämliga helvete, och jag minns än idag hur hon skrek "NEEEEEEEEEEEEJ, SLUTAAA!" när hon såg den. Nu ska den här saken få nytt liv eftersom jag vuxit ur den.


...Så jag tog en del av benet till att göra en liten kabelpåse av, som jag visade lite av ovan för att visa tyget. Resten gjorde jag mattrasor av och är nu i färd med att virka en "trasväska" av dem. Vi får se hur långt jag kommer innan jag behöver mer trasor, men vi har ganska mycket kläder vi har vuxit ur, så det lär inte bli några större problem med det, det är färgmatchningen som kan komma att bli ett problem, jag vill gärna ha den här väskan i pastell, som pyjamasen var. Än så länge vet jag att botten krävde ett nystan och då tror jag att jag kommer ungefär halvvägs med resten av trasorna, men jag tror ändå att det blir lite mer än två nystan till den här, det ska bli samma tanke som min nätkasse, men tät och med pastelltema. För er som inte vet vad jag menar ser min nätkasse ut såhär:

Ungefär samma storlek fast tät och mer av en väska än en kasse ska det bli. Den här rackaren gjorde jag av restgarner som jag hade liggande överallt men inte visste vad jag skulle göra av. Det blev en sån. 

Vattkopporna då? Vi gör väl en summering här:


Förra lördagen upptäckte jag de första symptomen av att jag hade vattkoppor. Jag hade huvudvärk och var riktigt trött. Jag somnade under värmefilten framför en film den kvällen. Dagen därpå hade jag så fruktansvärt ont bakom  höger öga att det kändes som om jag fått ett knytnävsslag i ögat. -Bokstavligen alltså. Eftersom jag ännu inte fått några koppor ville jag inte kontakta någon i det här tidiga skedet, men jag förstod ju, eftersom min syster haft samma symptom, att det var koppisar. 

Så jag väntar till måndagen då jag ser den första koppan dyka upp under vänsterarmen och fattar direkt att det är vattkoppor, så jag ringer upp läkarmottagningen där jag bor och de säger följande: "Jamen vattkoppor är ju en barnsjukdom, den går över av sig själv utan behandling!" När jag säger att det inte är samma sak för vuxna envisas ändå kvinnan i andra änden med att säga att det ändå går över av sig själv, utan behandling. Klådstillande kan man ta, varför inte potatismjöl? 
När jag kontrollerade med mina vänner som jobbar som sjuksköterskor, en jobbar till och med som doktor, säger de att jomen potatismjöl är ju en gammal känd huskur, men det ska till starkare saker för att stoppa kopporna från att sprida sig, så jag blev satt på antiviraler redan måndag kväll. 

Sedan blev det tisdag, och jag vaknade med klådan från helvetet! Låg och spelade luftgitarr i sömnen eftersom det kändes som att miljoner små myror eller flugor hade någon sorts party på hela min hud. I övrigt mådde jag som vanligt förutom att jag av och till hade feber. 

Onsdagen kom och nu kom kopporna också i ansiktet, varför jag tog fram en mössa och dränkte in med iskallt vatten. Huden kokade och spände nämligen av alla utslag. Sedan hade jag också utslag på svanken och ryggen.

Torsdag, nu har jag koppor precis överallt, både på och inuti kroppen. Kopporna som fanns inuti min mage kändes exakt som den magvärk jag hade under hela högstadiet och gymnasietiden, jag började fundera här faktiskt... Kan det vara så illa att jag varit på väg att få magsår där ett tag? Kopporna försvann efter en tid på antiviraler dock, men ändå.

Fredag: Jag får byta upp mig till en tablett som jag får andra biverkningar av, så helgen präglas av yrsel och en hel del sömn. 
Lördag och söndag: Igår var jag trött som ett as och idag är jag lite mindre trött. I morgon är det sista dagen på antiviraler och jag känner livet komma tillbaka! Nu vill jag kliva upp och vara kreativ igen, så i morgon gör jag en sväng upp på vinden för att se om där finns några gamla kläder. Hej mer!



Och så klart väldigt törstig! Den här slushflaskan rymmer väl ungefär en liter och jag har tömt den i alla fall tio gånger varje dag under tiden jag varit dålig. Känns ändå lite värt det, jag slipper bli yr om jag dricker och det är en fördel. Nu ska jag leta reda på¨lite grejer. Ha ne gott!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...