måndag 18 januari 2021

Vattkoppor, dag III -Småsagor och medicinschema

Är det inte det ena eller det andra är det båda! Idag visade det sig att jag inte bara fått min månadsblödning utan också fullt utblommade och kliande vattkoppor minsann! Jodå, bålen var helt prickig den här gången så det var bara att konstatera att det var det. Och att jag nu fått dem igen berodde på att jag hade för få för att kunna få några antikroppar sist, så det är väl återigen "gör om -gör rätt!" Där. Jaja, lär väl slippa det senare i livet då, det är ju positivt. 

Så förutom att sova och dricka, vad gör man då? Man snickrar medicinschema så klart och ser till att vrida dygnet rätt, som jag lovat mig själv tidigare. Två veckor lär vara rätt längd för en sådan sak ändå!

Det och småsagor, jag lever ju för mitt skrivande och mina teckningar trots allt, det är ju min hobby. Och nu har jag hunnit ända till 1940 med mina äventyr och börjat skriva om Åse och hennes tragiska historia, samt Njords djupa sorg och varför Freyr inte alltid lever upp till smeknamnet "han som alltid skrattar". Det kommer att bli bra det här när det är klart. 

Och eftersom jag är lågtempare och har runt 36 när jag mår som jag ska tror jag att jag ska hålla lite koll på termometern, jag tror inte att jag har feber, men jag är åtminstone inte i form. 



Nu hade väl sådana som "Brittler" och andra "fröknar" som levt efter den "gamla skolan" sagt att det där inte är feber och att jag således är frisk, men då kan de ju förklara för mig hur det kommer sig att jag sovit hela dagen och är trött fortfarande, att jag känner mig yr, att jag har vattkoppor och att jag inte alls mår som någon som är frisk. Nej, jag håller med den här tanten när det gäller det där, för faktiskt, alla har inte normal temperatur 37.0, min ligger som sagt på 36.0. Nej, då är det lika bra att sova bort febern.



Ja, julen är kvar här på Sann ett tag till, det kändes nästan nödvändigt att ha så den här gången, men snart får vi väl ta undan den igen. Nu ska jag skriva lite och sedan lägga mig och sova igen. Så får det bli. Ses i morgon, då uppdaterar jag er om vattkopporna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...