tisdag 26 januari 2021

Kreativitetens och energins återkomst


 Idag mår jag toppen alltså! Vattkopporna har gett med sig sånär som på en liten en i knävecket och en på foten. Den på foten är värst, för den är i vägen för mina skor hela tiden, men det är väl smällar man får ta! Jag läser ju en del historia och förstår att bara när farmor var liten blev man riktigt sjuk av vattkoppor och kunde gå och yra i månader, jag var yr i någon dag och efter en vecka med antiviraler kom jag tillbaka och är nu åter på banan, dessutom mer kreativ och glad än vanligt! Det känns som att man uppskattar att inte vara född i "fel tidsepok" ändå, att det inte tog mer tid än man trodde. Nu är det mest sårskorporna som ska tvättas bort och sedan är det väl tid för husstädning antar jag. Hur kommer det sig att det blir så stökigt hemma när man är sjuk egentligen? Retorisk fråga egentligen, det är för att man inte orkar städa, men hur orkar man då dra fram allt rat man flir runt egentligen, är det någon superkraft eller är det bara murphys lag som håller på igen?

I övrigt har jag tagit fram mina feelgood-DVD:er igen. Vadå Yoga? Jag snackar om Kaleido Star här!


För varje gång jag känner att saker är motiga tänker jag på Sora och hennes resa mot toppen. Hon lyckades ju faktiskt bli cirkusens primadonna och dessutom bli väldigt nära vän med den tidigare cirkusprinsessan Leila. Jag tänker såhär: Med rätt hjälp uppåt kan du nå var du vill! En annan sådan film är för mig Final Fantasy VII Advent Children, där Cloud hela tiden åker runt och ältar kompisen Zacks död och känner sig allmänt dålig som person för att han inte kunde motverka det. Det här ältandet gör honom blind för det faktum att han faktiskt har vänner som kan hjälpa honom stoppa Kadaj från att återuppliva Sephiroth. Ni som sett filmen vet annars vad jag menar med det där, i annat fall lär jag recensera den i min animeblogg framöver. Först ska jag väl se vad "kamigami no asobi" är för serie, alla pratar ju om den, så den måste vara bra. Är den inte det kan jag väl bara konstatera att jag inte gillade den! Nu ska jag göra en "draw this again meme" igen och återkomma sen. Vi ses kanske i kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...