fredag 8 januari 2021

Fredagsfondue och livsfunderingar

Veckans fredagsmys blir alltså köttfondue eftersom vi inte gjorde någon nyårsfondue på grund av omständigheterna. Det var inte COVID19 som drabbade familjen, men morsan drog på sig bältros och ett par veckor senare fick syrran vattkoppor, så festen sköts väl upp helt enkelt. På nyår lagade jag en god gryta i stället, det är inte värt att elda på bordet om inte alla orkar hålla efter det liksom.

Vad doppas? Lite ost, lite bratwurst och förstekt nötkött. Till hade vi alla möjliga såser, däribland chilibearnaise och en ostsås med grönpeppar. Lite klyftisar på det så var vi helt hemma! Det blev fredag idag igen!


Annars tror jag att jag lyckats få till snitsen med mina små broderade bollar. Nu kan jag nästan se dem utan att skämmas över den dåliga symmetrin!



Den här tycker jag nästan bäst om, som doftar gott av Geraniumolja och drar tankarna till en lotusblomma eller kanske Krysantemum. Om sistnämnda är jag på väg åt rätt håll i alla fall, det glädjer mig. Lär bli fler eftersom jag är besatt av det här lilla klotet. Jag behöver dock köpa lite fler färger på broderigarn så att jag kan variera lite mer, just nu tycker jag att jag har så tråkiga färger eftersom jag känner att jag använt nästan alla redan. 


Avslutningsvis blev jag positivt överraskad igår när det kom hem ett paket till mig, som tyvärr inte innehöll min försvunna bankdosa, men ändå något kul. Jag och en brevvän jag har i Tyskland har ju diskuterat tomtar och troll ett tag och han kom ihåg det nu när julen närmade sig. Därför fick jag den här lilla tomten av honom. 



I morgon ska jag göra klart lite UFO:n medan jag väntar på att kunna söka fler kurser. Förmodligen får jag börja om så fort Covid19 brutit nacken av sig. 

Jag har även lovat mig själv att ignorera Donald Trump och hans likar i alla fall fram till den 20:e då han åker ut. Nu är det svårt att ignorera en personifiering av kaos, men jag gör mitt yttersta. I morgon ska jag till exempel lägga fokus på att slänga ut mattorna och dammsuga golven på övervåningen så att det inte blir så dammigt överallt. Nu ska jag ta tag i kvällens UFO, ses i morgon 💪😃



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...