söndag 10 januari 2021

Helgens bravader


I lördags blev det en Kajsa Varg-gryta på det som blev kvar efter fredagens köttfondue, lite potatis och grönsaker samt en jävla massa lök! Gott? Ja, men den buljong man har när man gör fondue behöver spädas ut lite när man gör soppa, annars blir den lite väl koncentrerad. Gott annars? Absolut!

Hantverken då? Ja, jag har inte så många färger på mina broderigarner än, mest för att jag inte hade så många från början och bestämde mig för att köpa ett gäng bara på kul då, så nu har jag pausat Temaribroderierna tills jag har mer garn till det. Jag har två grundbollar att börja med när den dagen kommer, så göralös lär jag inte bli. 

Dessutom virkar jag ju lite och nu har jag kommit på att jag ska göra en egen variant av en mochilaväska, vilket jag inte har klart för mig vad det är ännu, och därför bestämde mig för att freestylea en aning, men tekniken är inspirerad av mochila. 



Den här söndagen blev det en bra bit på botten i alla fall, tanken är att både min dator och skannern ska få plats i den när den är klar. Botten blir randig/spiralrandig, färgerna blir vit, blå, lila och svart, allt av saker jag hade liggande i min handarbetskasse. Den lär inte bli klart den här veckan, jag har väl lite annat att stå i, men så länge jag inte kommer åt banken får jag väl göra det jag kan av vad jag har hemma antar jag. 

Ändå kan jag verkligen inte kalla mig fattig när jag ser på hur många olika dofter på parfym familjen har. 30+ olika dofter och en del tycker vi inte ens om!







Jag antar att det är ett resultat av att man köpt parfym de gånger man varit ut och åkt och sedan inte använt dem så värst mycket, med undantag för Rituals-dofterna som både jag och min syster älskar. En sak är lite creepy med dessa dock -de har en förmåga att föröka sig, jag som bara hade en förut, nu har vi minst fyra och fler lär väl komma till som det verkar.

Jag minns en gång när en person jag mötte på i samband med terapi (jag tror att jag vuxit upp med "terapi" ärligt talat, jag minns inte när det här ägde rum längre) frågade mig om jag var noga med min hygien. En stor passion hos mig är saker som doftar gott, det kan vara oljor, parfym, tvål, blommor eller skurmedel... Jag vet inte om hon kände att jag doftade parfym den dagen, men jag kontrade i alla fall med att fråga henne om hon rökte eftersom hennes näsa verkade ur funktion. Hon blev ganska sur, men det var en ärlig fråga, jag är väldigt noga med min hygien just för att jag gillar att lukta gott och se bra ut. Jag trodde att sådant märktes utan att man skulle behöva påpeka det, men det verkar som om en del människor inte märker sådant. Är det så tycker jag bara synd om dem, förstå att leva så fruktansvärt instängd i sin egen infisna bubbla att man inte märker saker själv... Märkvärdigt.
Nu ska jag i alla fall tvätta mig, vem vill lukta som en gammal skunk egentligen? I morgon fortsätter vi med väskan, och så tar vi och gör någon nytta på det. Puss! 💋

😉❤️❤️😉







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...