lördag 26 december 2020

Nya temarikulor klara

 Det här kanske kom en aning sent eftersom den blev färdig på juldagen och inte på julafton, men jag har alltså broderat ihop en ny temariboll! 




Än är jag inte helt klar med hur jag ska göra de symmetriska broderierna, men jag är i alla fall på gång med något och det är jag ändå väldigt glad över. Rotade till och med fram ett av mina hemvävda band som jag satte fast som hänge. Jag tänker dock inte lägga ut mer på Facebook förrän jag kan det här, det är för många tyckare där för att jag ska trivas där, även om jag vet att det finns folk som tycker som jag i den här frågan. Jag kanske borde bli mer grinig mot folk offentligt och mindre grinig hemma. Det kanske blir en vinst av det till slut. 

Dagen efter,alltså den 26, gjorde jag en till som blev ganska bra också den!


Med en trevlig doft av lavendel och myrra i sig! Den här är lite mindre än den blå och mest gjord för att få slut på det lila restgarnet jag fick i somras!

På tal om garn då!
Det här guldsnöret hittade jag igen när jag städade tvättrummet och tänkte att det säkert blir snyggt att ha som konturer när man broderar temari. Det blir det faktiskt, jag har använt det en del på de här två kulorna, men kvalitén på tråden har en ganska hög "far åt helvete-status" i och med att det fastnar när man ska dra det genom kulorna, vilket inte är optimalt kanske, dock gillar jag mässings/guldtonen så jag använder det detta till trots! I morgon ska vi se vad mer för sat man kan hitta på. Lutar mot städning, det måste man göra efter att det varit jul känner jag! Nu ska jag duscha och inviga mina nya parfymer som jag fick av syrran i sen julklapp förut. Katten ska få sköta delen med att lära husmusen med familj att veta hut! Det känner jag kan behövas då och då! God fortsättning, snart är 2020 slut och kanske också karantänåret ❤️





onsdag 23 december 2020

Nu kan vi i alla fall stolt välkomna in julen till finrummet

Tänk att det bara tar en kvart att ta undan allt bråte, men så förbannat lång tid till att få sig för med att göra det! Nu har jag och syrran gjort slag i saken och installerat julaftonen i finrummet. Nu är det väl bara till att installera den i fulköket också. Det kommer ett extra inlägg för julaftonen också, men det får ni inte se förrän i morgon... Förmiddag!

Jag måste ju skryta om familjens julgransbelysning som är inne på sitt 78:e levnadsår i år. Lite så att man känner för att säga "take THAT" till de som kastar julbelysningen i soporna direkt kyndelsmässan närmar sig. Men så ska man också behandla gamlingar med den respekt de förtjänar! Dessa gamla godingar packas alltid noga ner i sin originallåda och stoppas vördnadsfullt undan när julen är slut igen. I morgon (den 24:e, jag sitter och skriver på natten just nu) är det julafton och i år ska det verkligen vara julafton, nästan så att man vill göra som de gjorde på Cartoon Network när jag var liten, julpynta överallt, till och med runt toalettsitsen!
Nej, så galen är jag inte, men jag tycker faktiskt att när 2020 inte blev ett så glatt och roligt år som man hade tänkt sig, då måste man faktiskt få ha lite glitter, godis och glädje i alla hörn. Mer polkagrisar i granen ska det också bli, jag tror inte att det räcker med bara en.

I fjol fick det här ljusslingemonstret en riktigt härlig ljusslinga som jag i år gjort en lite större julby av. Batterier saknas, så ni får se den lysa lite senare!

Men såhär ser julbyn ut i år, komplett med jultomten som sitter på dass med dörren öppen. Den måste vara med, annars får inte familjens dasshumor-älskare någon jul och så kan man inte ha det. Belysningen bestod alltså till att börja med bara av de tre husen där, lite ornament i form av små träd, lyktstolpar och gubbar och så lite olika dioder som man kan ställa in hur de ska lysa. Älskar den verkligen. Pepparkakhuset har jag gjort, är lite missnöjd över bristen på florsocker, men desto nöjdare över att allt på huset är 100% ätbart, alltså inget limpistols-fusk. Säger som Mr America från animeserien Hetalia när han fick en chokladbit av Mr. Britain: "I mean I'm GONNA eat it!"Jag kanske är sådan som inte vill kasta bor eller medvetet förstöra mat när jag vet att folk dör svältdöden, tyvärr kanske bara så nära som på någon bakgata i Stockholm. 

Lite senare kommer jag att visa er hur fint vi har gjort det på andra ställen i kåken. Nu däremot är det tid för sängen. God jul så länge 🎅🎄🤶


tisdag 22 december 2020

I morgon är det skjulsmässodagen och idag har det spelats fia!

 Idag har jag tänkt skjulsmäss hela dagen, men insett att det inte är Skjulsmäss förrän i morgon... Först nu!
Så idag har jag varit allmänt ledig och spenderat dagen med att lyssna på konstig musik  typ Felix Nordh som gör allmänt skeva låtar. 

Här har han alltså samplat ihop ett gäng snuttar från gamla LP-skivor han och hans syrra hittat på Erikshjälpen, hittat på en ny text och lagt till lite mer musik som han själv komponerat. Det här gjorde de på fyllan dessutom, så det är ganska bra kvalitét för att vara ett flumslag ändå. 


Hur som helst känner jag igen det där med att klippa ihop musik så att det låter som annan musik än det är, sjunga in egna låtar som ibland låter helt vansinniga och vara allmänt skev, så var jag när jag var i tonåren och ända upp i 20+åldern. I nedre tonåren hittade jag och min storasyster på en hobby som hette "störningsband" där vi alltså klippte ihop snuttar från olika låtar så att det lät som om de kommunicerade. Kunde låta såhär: 

ABBA: "You feel bad, don't you?" (tror det var från Hole in your soul och kanske Mamma Mia eller något sådant)
A-Teens: "AAAAAAAAAAAAH (från One of us) Mamma mamma mamma mamma!" (mamma mia)
Kent: Håll KÄFT (Håll kom från Socker och käft tror jag kom från Revolt III) 
Sedan spelade vi in ljud från olika filmer och blandade in. Just att det hette störningsband berodde just på att man utgick från att det skulle vara så störigt som möjligt. Vi hade väldigt roligt där! Andra barn i 13-åldern sådär gick väl och letade killar, sådana intressen hade inte jag, vilket säkert folk störde sig på, men vad fan, jag svarar dem med en Felix-låt!

  För jag brydde mig inte ett skit då heller 😉 Kanske var det också därför en del av mina första vänner i Östersund refererade till mig som "flum-Queen" när jag, utan att vara alkoholpåverkad, kunde bete mig lika skevt som dem när de var fulla, och dessutom komma ihåg det dagen därpå. Kanske är det en bra egenskap? Antagligen bara något psykologerna skulle misstänka var ADHD. Jag är nöjd med att vara en vanlig flumpära om jag får. Jag tycker att det är roligt. 

Annars, vad mer än flum har vi hållit på med idag?

Jaa, glömt att jag har skräddarknutor och bör tänka på att inte kliva på tålederna kanske. Idag klev jag snett så att jag trampade in tåleden. Det knakade och gjorde väldigt ont ett bra tag, men nu tror jag att den är okej. Dock vet jag att skräddarknutor bör ses över då de kan orsaka problem.

Om ni tittar bredvid lilltån ser ni vad jag menar, dock tror jag inte att jag behöver någon akutvård mot det: Nej, så det var en aning smärtsamt faktiskt, i övrigt har jag struntat i att ta hand om tånaglarna så att jag ser ut som ett troll om fötterna kan ni få på köpet om ni vill.




Kvällen avslutades med en liten rulle med "Galenskaparna och After Shave" och ett parti fia med knuff tillsammans med min syster. Jag tycker att dagen har varit bra förutom skräddarknutan, men det är överkomligt. Nu är det bara någon dag kvar till julafton och tro mig, COVID19 ska inte få förstöra julstämningen, lika lite som gnälltutorna på Fjärtbook. Jag brukar ju avlägga löften dagen innan jul och avslöja min årliga hinklista på nyårsafton. Jag kan säga såhär att ett löfte jag har är att ge ställen som Facebook och liknande så lite uppmärksamhet jag kan, det är nog med mörker som det är för att jag ska ge dem mer dyrbar tid än jag redan har. Nu ska jag ta en lur så att jag kan vara uppe och filura lite i morgon, då är det skjulsmäss! Ses då!

måndag 21 december 2020

"nu är han död-tekniken"

I enighet med att vi snart går in i ett nytt år tänkte jag faktiskt ta och göra slag i saken och på riktigt bara låta vissa saker i min skalle passera. Det kanske inte låter som en speciellt stor utmaning för gemene man, men för mig är det ganska svårt, eftersom det inte bara är "saker" utan också trauman. Dock fortfarande all in my head och verkligheten kanske inte är så hemsk som jag fått för mig heller, vem vet?

Den här tekniken som jag pratar om går ut på att göra en lista och bara tänka "nu är han/hon/hen död" Som till exempel det jag listat upp på bilden som jag haft i skallen genom åren och som inte riktigt städats ut eftersom det funnits för många "varför" i vägen. En massa onödiga "varför" egentligen, för en del frågor får man kanske inte svar på. Så det här blir sista gången jag djupdyker i det här, sedan tänker jag inte ägna det här några fler tankar, livet är för kort och spännande för det!

  • Den felaktiga särskoleplaceringen
  • Alla idioter, dramaqueens och skitstövlar jag träffade via särskolan
  • A-O och all skit därifrån
  • Kullstaskolan och alla skitstövlar som jobbade där.
  • Våldtäkten
  • Mobbningen 
  • Den vidriga skolkuratorn/psykopathäxan
  • De där "fröknarna"
  • Alla gamla "flammor" jag inte kunnat slå ur hågen
Där har vi en hel del skit alltså och vad jag nu ska göra när allt detta ploppar upp i skallen är att tänka innerst inne vad man säger när man tjatar om något för länge. "Droppa den, nu är han död, riktigt död!" Om det nu rör sig om "irriterande flugor" får jag väl slå ihjäl dem fler gånger, inte mer med det. Nu ska inte skivan gå på repeat mer. 

Så var det med det, just drop it, it's dead anyway! Nu ska jag tvätta av mig någon lort, sedan hoppa i bingen. Adieu!




söndag 20 december 2020

Fjärde advent och än är inte kåken städad

 Idag är det fjärde advent (eller igår var det, jag sover konstigt och är medveten om det) och jag har ännu inte hunnit städa köket helt, men lite julpynt har det allt blivit! 


I år är tanken att göra julen så mysig som möjligt eftersom många andra njutningsmoment fått flytta på sig nu när det är pandemitider. För jag åker i alla fall inte runt halva riket för att åka skidor eller supa, i synnerhet inte nu. Nej, jag tar det lugnt och hoppas på Trondheim till sommaren, om allt blir bra tills dess ❤️

Så lite bandvävning. För nu har jag bestämt mig för att stoppa undan vävgrejerna ett tag. Facebook får då inte se fler band, där hänger ju de där berömda "tyckarna" som jag inte tänker ge mer att strö sitt tyckande över än de redan har. Här har vi vad jag vävt än så länge:

Det är väl nästan 20 stycken allt som allt, och då räknar jag även med de band jag använt. Jag har nämligen ett Pullip-projekt på gång som jag tänker ägna mig åt ett tag. Jag tänker inte sluta väva band, det är inte vad jag säger, jag tänker bara lägga det hela på is en stund tills jag blir motiverad igen. Kanske när jag får till stora vävstolen och kan väva skärp och sånt, vem vet? 

Och så årets fyra adventslåtar, jag har ju lovat folk detta!

Jag hatar visserligen den här låten då den är alldeles för mycket av en "silly lovesong" och alla vet vad jag tycker om dessa. Ylvisbröderna och Calle Hellevang Larsen har dock gjort en variant där man menar "you" som i "er" och då får låten en helt annan innebörd.


En jullåt jag däremot inte hatar är ju "little drummer boy" så länge man inte wailar sönder den som tyvärr en del har en ful ovana att göra. Den här versionen garanterar dock ståpäls, till och med i handflatorna och på andra ställen där man annars inte har hår som kan resa sig. Magiskt!



Jaha, sedan har vi allas vår favorit-douchebag Petter Northug som sjungit in en alldeles egen liten jullåt. Northug-style så klart. Han måste faktiskt få en liten eloge för den!


Och så för att glädja gamla tant Selma i sin himmel kommer den här vackra trönderska julvisan som vi faktiskt brukar spela varje jul. Det finns också en Svensk version men jag tycker bättre om den norska texten. 

2019 hade jag dessa fyra, men ni får dem också, lite extra najs!

Den här ironiska låten av världens konstigaste Bergensare så klart. För vem älskar inte högläsning från Wikileaks med ett ljummet glas med pissglögg att dricka? Det är förmodligen inte BARA att de är från Norge som gör att de är tokiga, även om en del lite skämtsamt skulle ange det som en aspekt, nej, det är nog fan att man har huvudet fullt med idéer som svämmar över. I övrigt en vacker jullåt, med en väldigt skum text. Precis som det ska vara!


En sång av Bob Rivers som beskriver julens tolv plågor, komplett med problem med ljusslingor, parkeringsplatser och baksmällor. Som det ska vara!


När du inte för ditt liv kan hitta julskinkan vet du vilken låt du ska spela! 



Och eftersom vi hade skogsmöss under diskbänken också 2019, passade en liten musevisa bra. Det här är originalversionen, med rätt melodi också 😊

Så, det var alla jullåtar för 2019 och 2020! Hoppas det lockade till i alla fall lite skratt och myskänsla hos folk. Sedan får vi väl se hur jag gör med vävningen, just nu känns det inte som att jag vill hålla på med det i alla fall. Kanske ska brodera lite till helgen i stället. En sak är säker, innan helgen ska julen in i varje vrå i huset i alla fall, vilket betyder att jag ska i säng så fort som möjligt. Trevlig fortsättning så får vi se om vi ses innan julafton 🎄















fredag 18 december 2020

Bofinkens Julkalenders-bedömning



Här kommer nu en lista på de julkalendrar jag sett och vad jag tycker om dem, i den ordning de kom Rankningen kommer i form av 20 olika smileys som representerar numren minus 10 - 10

-10. 💩
-8. 💨
-7.🚽
-6. 💤
-5. 👎
-4. 🙈
-3. 😱
-2. 🙀
-1. 💢
0


  1. 😡
  2. 😣
  3. 😖
  4. 😒
  5. 😊
  6. 😃
  7. 😄
  8. 😁
  9. 😆
  10. 💖



1967: Teskedsgumman -😊
En kalender jag minns som väldigt bra när jag såg den som repris. 


1979: Trolltider -😊
Också en bra kalender, kunde dock ha varit mer underhållande än den var.


1981: Stjärnhuset -😄
Minns än idag Myta och Astros sagor och de otroligt fula, men ändå ganska charmiga teckningarna av diverse grekiska mytologiska personer, gudar och monster. Historie/mytologinörden i mig älskade den verkligen.

1989: Ture Sventon privatdetektiv -😒
Dög väl, men jag tänker att man kunnat vara lite mer kreativ med karaktärerna. Dock ganska skoj kalender och inte en av de sämre

1990: Kurt Olssons julkalender - 😣
Som barn gillade jag väl Kurt, men jag hade redan då svårt för hans översittarfasoner och relativt tråkiga skämt. 

1991: Sunes jul - 😄
Minns mycket av den, men blev lite rädd för vissa scener som barn... Som jag idag mest inser var ganska fåniga och kan skrattas år. Sune var jag väldigt glad i som barn dock. 

1992: Klasses julkalender -🚽
Alltså... Klasse och hans gamla skidor. Nej jag tyckte inte ett dugg om den. Få hamnar under tian, men den här gör verkligen det.

1993: Tomtemaskinen -
😡
Har fruktansvärt svårt för människor som låtsas att de är djur, speciellt om människorna är dåligt utklädda, som Ika Nord var som Findus. Dock var den väl hyfsat rolig, bra skådisar och sånt så där klagar jag inte.

1995: Jul i Kapernaum -😒
Jag gillade den som barn, uppsättningen var charmig och karaktärerna ganska härliga, men idag känner jag att den är lite tråkig jämfört med andra kalendrar.


1996: Mysteriet på Greveholm -💖
Jag minns att jag älskade den när den kom och den står sig faktiskt än idag trots att man scenografin inte känns lika charmig såhär 24 år senare.

1997: Pelle Svanslös -💩
Själva sagan om Pelle Svanslös älskar jag, men julkalendern känns mer som Björn Källman och de andra svanslösa, dåligt utklädda människorna än som Pelle Svanslös. Visst, storyn är ju där, men jag tycker verkligen inte om något med den här kalendern.

1998: När karusellerna sover -😃
Jag gillar den, mest för att jag alltid tyckt om tivolin, däremot tycker jag att antagonisterna är ganska tramsiga och sånt drar ner, annars hade jag nog get den ett bättre betyg.

1999: Julens hjältar -😒
Ganska okej koncept, men jag vet inte vad jag ska säga om vissa av kostymerna, det såg lite för mycket ut som om man hämtat det från Mello eller något, ger mig lite fjollvibbar faktiskt.


2002: Dieselråttor och sjömansmöss -
💢
Alltså, återigen människor som är halvtaskigt utklädda till djur, men ändå inte lika illa som Pelle Svanslös var.

2004: Allrams höjdarpaket -😣
Jag tyckte om att härma Allram minns jag, men jag kommer knappt ihåg de där höjdarna och konceptet var ganska rörigt. 


2010: Hotell Gyllene Knorren -
😊

Det jag minns av den var ändå ganska kul, så pass att jag vill se den igen!


2012: Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst -😖
Verkligen inte som originalet, och det är väldigt mycket BENNYS fel alltså, den ungen skulle inte ha fått rollen.

2013: Barna Hedenhös uppfinner julen -😄
Det jag minns var att den var kul


2015: Tusen år till julafton -
😒
Jodå, den gick att se, men det finns bättre kalenderkoncept än en massa folk som äter i olika tidsåldrar fram till julafton. Men man lärde sig lite av den så jag är nöjd med den.

2016: Selmas saga - 💖
Bäst på många år med den där genuina julkänslan, riktigt bra skådespelat också!

2017: Jakten på tidskristallen -😒
Den var rolig, men hade potential till att bli mycket bättre. Dessutom innehöll den spoilers vilket jag har svårt för.

2018: Storm på lugna gatan -💩
Alltså, det här är inte en julkalender, det är en bajskalender! Varje avsnitt innehöll fis/bajs/prupp/raphumor eller annat trams som jag verkligen bara ville kasta ut TV:n när jag såg. Nej, inte min kalender, nästan sämre än de där jävla låtsaskatterna!

2019: Panik i tomteverkstan -
😊
Storyn får dock högre poäng än så, men jag orkar verkligen inte med Pernilla Wahlgren! Hon drog ner allt i den här kalendern, mycket tillsammans med Markoolio


2020: Mirakel- 
😆

Än så länge älskar jag Mirakel, fortsätter det såhär når den nog Selma och Greveholm I alltså! En sak tycker jag är lite konstig och det är att den inte är jättemycket historiskt korrekt vilket är lite trist.


Så det där var min julkalenderlista! Hoppas ni gillade den och det är okej att ha en annan åsikt än jag har angående kalendrarna, kom bara ihåg att respektera varandras tankar och åsikter, och så god jul!







Hur kan det gå så långsamt att göra jul?

 Idag har det gått segt till med torsdagsstädandet. Mycket beror väl på att jag blir så otroligt trött av vintermörkret och det och det. Idag fick jag dessutom en förfrågan om att teckna Ebba Busch och Annie Lööf som kysstes, vilket jag gjorde. Sedan visade det sig vara ett pervo som tände på sånt. Jag har inte mycket till övers för dessa ragator, men jag vill inte bussa pervon på dem för det. När han bad om fler saker innefattande lebboporr blockerade jag honom till slut. Vill han ha porr får han lära sig rita själv tänker jag, eller så får jag lösa det på mitt sätt -Att bussa bröderna Ylvisåker på honom!



Jojo! Det där kan sluta hur som helst, tro mig! På tal om att rita saker, kanske skulle rita av de här killarna igen, det var länge sedan sist och redan då blev det väldigt omtyckt, så jag får göra det igen någon gång. I så fall ska jag nog ta med Calle och Magnus också, de är liksom en sorts perfekt bus-kvartett de där farbröderna. 

Idag har jag i alla fall bestämt mig för att göra en sak och det är att jag ska storstäda vardagsrummet inför julen. Det tycker jag att jag kan hinna med såhär inför fjärde advent och allt. Sedan vet jag faktiskt inte om jag ska sitta uppe till två i natt igen, för att se julkalendern direkt den kommer på Play eller om jag ska låta bli med det... Upptäckte just att man blir så jävla seg dagen därpå om man ska göra så, men årets kalender är väldigt intressant, hade aldrig vakat för 2018's julkalender kan jag säga. På tal om det ska jag göra ett separat inlägg där jag ska bedöma alla kalendrar jag sett. Se fram emot det! Nu ska jag städa, väva lite mer på mitt nya band och julpyssla! Samt förära er en kalenderlista! 💙


onsdag 16 december 2020

Nu kan jag officiellt ta jullov!

 Yay! Nu har jag ett betyg i tyskakursen! Kommer jag köra fortsättning? Troligen.

Satte ribban lågt och sa att jag siktade på C och jag trodde faktiskt hela tiden att jag skulle få ett C här. Nu är det här A1 och jag kommer väl att behöva ta A2 också för att ha något att komma med om jag ska ha med det i någon sorts CV förstås. Ändå rätt nöjd!

Nu kan jag ta julledigt också, vilket betyder att jag kan hjälpa till att göra lite jul, städa lite, väva, rita... Allt sånt! Det här behövdes, nu kan jag troligen söka CSN till våren! Välkommet!


tisdag 15 december 2020

ÄNTLIGEN!

 

Igår lämnades allt in för tyskan och det ser väldigt bra ut, betygsmålet är nått och jag är nöjd med min insats även om jag kunde ha prioriterat bättre och därmed kanske fått högre betyg än mitt betygsmål. Jag är i alla fall nöjd tills vidare och kommer troligen också att läsa Tyska 2 senare, beroende på hur våren ser ut. 


Nu finns i alla fall tid för nöjen och annat som kommit bort i och med att jag suttit och hamrat tyska i flera veckor. Här har vi lite av vad jag sysslat med:

Först och främst har jag och syrran bakat partypågar, något som är nytt för i år, men också något vi velat testa länge då vi saknat kakan. Vi gjorde lite fler former än bara blommor dock.

Apelsinpepparkakor med vit choklad och strössel. Smakar faktiskt nästan helt som jag minns dem. Det är nära nog i alla fall. Nu är det bara lite städning kvar så kan vi säga att vi är ett steg närmre julen!

I helgen käkade vi chips och ja, vi kan fråga oss om det är speciellt bra med sånt, men en gång i veckan tycker jag att man kan få unna sig något. Det här chipset var visst hjärtformat. Lite coolt!





Det har blivit ett gäng band också, den övre gjorde jag innan jag fick höra att det blir bättre om inslaget är tunnare än varpen. Jag ser nu att det är så det är. Här tog jag ett tunt och ganska styvt bomullsgarn jag fått av grannen. Funkar utmärkt, men jag tror att jag ska göra en bättre garnsticka som inte är så vass. 


Igår fick jag också hem en hel arsenal bomullsgarner i olika färger som jag ska prova att väva saker av. Trådrullen där tänkte jag testa att ha som inslag och se vad det blir av det.






Sagt och gjort! Orange och röd blev det och jag får väl säga att de blev snyggt även om sytråden ideligen gick av. Kanske ska ha en starkare variant, kanske bock-garn som man annars knypplar med är bra till bandvävning? En får se helt enkelt! Själva garnet var fantastiskt att väva med i alla fall!
Nu då? Nu ska här julstädas! Tschüssie!



fredag 11 december 2020

Helgen kommer och med den repetitionen!

Nu är äntligen alla uppdrag rättade och jag ser att jag fortfarande har lite att tänka på. Den här helgen skriver jag ut det sista av kursen och ögnar igenom studieguiderna. Jag tror att jag har det mesta klart för mig, vilket känns riktigt bra. På måndag är det dags!

Bandgrinden har fått lite nya färger också, idag tänkte jag på rött, blått och grönt, men jag kan fortfarande inte det här med mönsterplockning, så det här lär väl bli ett vanligt testband den här gången också.

Just nu känns det ändå som om bandet blir ganska långt, hoppas på att det blir fyra meter som jag hoppades på, och inte går av någonstans för att varpen är störd. 


När jag gav upp för dagen blev bandet i alla fall lite längre. Och så sa kärringarna på byn att man inte kan använda barnvävstolar till någonting. Felfel. När bandgrinden blir ledig från det här ska jag knyta ett halvsolv till Corona också.

Idag ska jag dock skriva ut tyskan och städa köket. Det känns som om det behövs när man råkat fuska en dag med det där. Det är nog stressen, jag har fan inte haft någon ordning på mig alls på ett par dagar. Hejdå på ett tag, nu ska jag göra något produktivt!

tisdag 8 december 2020

Äntligen kan jag lägga lite energi på mina projekt!

Nu är det sista av tyskan inlämnat och jag kan lägga fokus på att repetera, vilket inte tar lika lång tid som projektarbetet tagit, men det är fortfarande ett gäng papper:



Det här gör jag i och för sig på en kväll, så jag borde inte klaga på något annat än att jag varit jäkla lat den här gången. Eller inte enbart, KBT-sessionerna har också tagit en del energi av mig, vilket jag inte tyckt att jag behövt berätta för skolan, som egentligen inte har jättemycket med det där att göra. Däremot är det väl så att jag borde ha prioriterat det här lite bättre. My bad there, får ta igen det någon annan kurs. 

Men nu kan jag lägga fokus på lite av mina hobbyprojekt igen, vilket är skönt. Idag har jag lagt ny varp på Micke och håller på med detta:


Kruxet här blir att få varptrådarna att hålla så att de inte går av efter att jag vävt någon decimeter som sist. Det skulle bli fyra meter det här. Snart kommer lite roligare färger också, det blir spännande. Nu ska jag äta mat i stället. Håll tummarna för mig med tyskan! 





måndag 7 december 2020

Sista spiken i kistan för tyskan

Äntligen börjar slutet på tyskaarbetet! Nu är det bara lite korrigeringar kvar, sedan kan jag lämna in detta smärre helvete. Nu ska jag vara snäll, det här har inte tagit lika mycket tid som Svenskakurserna tagit, men jag kom igång lite väl sent eftersom jag inte har någon vidare självdiciplin. Självkritiken är det dock inget större fel på. 

Idag ska jag rätta mina papper och skicka in saker och ting till Novo så fort jag kan göra det. Sedan är det bara att repetera och hoppas på det bästa med allt det här! Det blir säkert bra, F kan det i alla fall inte bli så länge man lägger ner i alla fall en del av själen i det och det känns bra att veta. Jag har inte bara lagt ner min egen själ i det här utan också halva suddet! 


Alla har väl suddat så ofta att suddet till slut är pyttelitet. I mitt fall har det ofta berott på att jag förstört suddet, men här har jag faktiskt suddat det till den här storleken och det är ett av mina skönaste suddgummin så jag kommer sakna det den dagen jag måste göra mig av med det. Nu är jag snart i land med det här och än bättre! Snart kan jag kanske söka CSN och kan plugga som folk igen! Känns fantastiskt, speciellt nu när jag inte har Mikas "lektioner" som stjäl en massa pengar varje gång de ska igång. Jag kommer dock att ta tag i japanskan sedan, när tid finns och jag kan ha kakaduafria lektioner. Det sistnämnda lär bli svårt att uppnå så jag får väl läsa japanska på distans helt enkelt, då kan man i alla fall slå av ljudet om någon skriker för mycket, eller pratar om saker som inte har med ämnet att göra. Nu så. Nu ska jag rätta klart! Ha det fint. 

lördag 5 december 2020

Kreativ lördag och så NU är projektet med tyskan nästan i land!

 Idag har jag gjort klart det sista i tyskan och kan börja med projektarbetet som ska vara klart ASAP kan vi väl säga och det känns... Jävligt skönt faktiskt, även om jag känner mig lite som jag föreställer mig att en bakfylla känns. Jag tillhör dock sorten som inte dricker mig full när jag någon gång tar något starkt, så jag kan nog bara föreställa mig. 

Så nu kan jag börja på med projektet att skriva ett sorts reklamblad för ett hostel i Zermatt då... Vad är nu ett hostel? Det borde jag veta när jag till och med har en kompis som jobbat på ett, men det har trillat ut ur arkivet. Jag får helt enkelt höra av mig till vem-det-var och fråga vad det är... Ska bara komma ihåg vem av alla mina kompisar som kan ha jobbat på ett sånt också!

Jag känner mig ändå ha jobbat på bra, även om jag kunde ha gjort ett snabbare arbete. Blir jag nu bara godkänd löser det sig med CSN framöver också. Man är ju för grym!💪


Annars då?

Ja annars har jag varit förbannat kreativ och lyckats bli klar med ett projekt jag hållit på med sedan förra sommaren, nämligen projekt glammlampa! Jag har ju haft en prismalampa stående på vinden enda sedan farmor levde och la den där för att kupan gått sönder. Jag har också haft en för liten hatt sedan ett par år och nu kollade jag om den passade som lampskärm...



Nåväl, lite Ernstigt kanske det kan få vara, men jag tyckte faktiskt att det blev lite småcoolt med min gamla jazzhatt på farmors gamla prismalampa som jag piffat upp lite med lite nya kristaller, putsning och nu också en skärm! Man får inte vara dum!

Sedan har jag pysslat om kontoret på övervåningen lite också, genom att försöka vika några små påsar i julpapper och hänga upp. Jag är ingen stjärna på det ännu, men jag ser i alla fall hur grundtanken är och det är det som känns vara huvudsaken i nuläget. 

Lite gölligt blev det ju även om jag inte gillar att bottnarna på dem är så instabila att de här påsarna nog bara fungerar som just dekoration då. Det lär väl pysslas lite mer framöver gissar jag och då ska det bli riktiga påsar med natursnören som handtag 😃

Nu ska jag krypa ner i sängen och somna ifrån en god bok. Selmas "herr Arnes penningar" är en favorit i repris som jag rotat fram mest på grund av att jag hade ett citat som malde i huvudet men som jag inte riktigt visste hur det gick. Det kan vara så att Selma ropade på mig från sitt moln och ville att jag skulle läsa hennes bok igen också, vem vet? Hur som helst, stort tack, Selma! I morgon tar vi tag i det där satans projektet! Natt med er!💤



Tur att man har folk som räddar en i nöden!

Usch vilket stresspåslag! Idag upptäckte jag att det fanns en del kvar att göra, varför jag inte kunde ta muntan den 3:e som jag hoppats på. Muntan kommer i stället att komma åt veckan och jag måste se till att få in projekten nu, innan jag övar in det sista. 



Nu är inte Tyska A1 så värst farligt, de vill ha ett reklamblad för ett Schweiziskt vandrarhem skrivet av mig, lite inspelat, en del grammatik. Det största jobbet ligger i översättningen som återigen gått över tiden. Jag får helt enkelt mejla in det till läraren. Allt är klart, men det är digitaliseringsarbetet som tar tid. Som ni vet gillar jag att skriva för hand...


Nu på kvällskvisten blev jag återigen så sjukt trött på idiotin på sociala medier. Nu var det i och för sig youtube där man kan blockera bort dem på ett enklare sätt än på Facebook, men ändå. Det värsta är väl de där stolpskotten som ska förstöra allt med sin "politik" och gärna då sprida så mycket dumheter det bara går. Något jag inte är okej med på något plan och ingen annan borde vara det heller! Det gnälls över alla pekpinnar folk springer med, men jag har inte sett någon som inte sprungit med pekpinnar någon gång, det handlar väl om grader. Nu ska jag jobba vidare med projektet, ha det!

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...