måndag 29 april 2024

Skön dag på badet

 


Idag kom så dagen då vi bestämde oss för att ha en skön dag på Storsjöbadet! Spa-avdelningen visade sig vara stängd, men vi gjorde det bästa av situationen och tog en liten spa och lekdag på äventyrsbadet i stället. Innan vi gjorde det var vi inne i stan för att köpa lite tvål och sånt. Fick till och med någon timme över att vila upp mig innan badet!

I badhuset lekte vi loss rejält och hade förbannat roligt! Så roligt att jag nästan inte märkte att jag slog i fotryggen och fick en liten bula på den. Nåja, vad är en haltande fot om man hade kul när man erhöll den? 

Nu fanns det ingen spa-avdelning idag, men vi tog med oss ett eget litet spa och gjorde det bästa av situationen! Värdefull kvalitetstid oavsett.




Efteråt delade vi på något vi tror var en halv hönsfarm i buffalo wings och nuggets. Trodde aldrig att vi skulle vara så hungriga att vi åt allihopa men det var vi. En lyxshake med banana split på det så var allt fulländat. Den smaken rekommenderas varmt av den här juryn i alla fall, mycket trevlig!
När vi åkte mot stora Coop tog jag ett kort på en liten arkitektonisk pärla. Det här är alltså ett flerbostadshus med träfasad i stället för betongfasad vilket jag tycker om oerhört mycket. Lite extra snyggt är det med den lilla detaljen man har gjort ovanför nedre plan på huset. -Ett av Östersunds nyare hus nere på kajen.




Valborgsshopping på stora Coop på detta och där fastnade jag i en detalj pepsi gjort på sina förpackningar. Väldigt länge gick vi och funderade över varför man hade valt att ha gula svampar på förpackningarna, tills vi gick lite närmre och såg att det var citronklyftor. På håll såg det mer ut som... Pepsi med kantarellsmak kanske...



-Och ja, vi har varit på Rituals! Vi köpte lite "lukta gott" att ha när vi badade och självklart köpte jag lite mer av min favoritdoft -Mehr! Och Yozakura så klart, jag har tänkt testa rumssprayen länge nu.

Jag har haft en bra dag, dock verkar min baddräkt ha försvunnit så vi får väl ringa och fråga om den blivit kvar och hoppas på det bästa. Hem verkar den inte ha kommit i alla fall... Nåja, jag är glad ändå över dagens fruktsamhet.

Nu har det även löst sig med varför upplägget med kursgården var som det var och i ljuset av vad som kom fram är jag glad att jag lyckades avbryta det så fort som det bara gick! Det visade sig nämligen att klassen jag hamnade i var "anpassad" vilket är en modern benämning på en "särklass" eller "obsklass" och är det så har jag inget där att göra. Synd, för jag tyckte om mycket med den, dock vet jag bättre än att sätta mig i den situationen igen!

I morgon är det Valborg och dags att städa huset igen, sedan lär det väl bli majbrasesafari igen. Vi hörs då! Sköt om er.





lördag 27 april 2024

Idag bestämde jag mig för att vara glad


Idag som alltfler dagar ska tilläggas. Igår köpte systern lite tortellinis med ost och tomatfyllning som vi tänkte ha idag, men vad har man till sånt då? En tomatsås med lite örter blev det, ganska enkel att slänga ihop, lite som en klassisk pastasås, vilken som helst. Cider till det för att det är lördag så klart

Därefter bar det av uppöver för att planera in kommande vecka och så klart vara lite kreativ och tokig!




Det här ser ju ut som något hämtat från mellanstadiets glada dagar och lite är det också därifrån idén kommer. I den här lådan har jag lagt lite glada och upplyftande citat och småserier jag hittat och fått genom åren.

Jag gillade ju idén med Herregud & CO-citat så jag plastade in ett gäng och la i lådan. Eventuellt gör jag magneter av dem i framtiden, det är inte bestämt fullt ut ännu. Utöver det har jag en liten söt serie som min psykologilärare kopierade ut åt mig och skrev en liten hälsning på för en massa år sedan. Jag tyckte om gesten och har fortfarande kvar lappen som en liten peppgrej. Lite som lappen i mitten av högen med Herregudcitat också, "idag bestämde jag mig för att vara glad" som jag från början hittade uppsatt i studiegården på Arena. Eftersom det också var det enda jag inte tyckte var rent av förskolenivå på behöll jag det. Jag är fortfarande bitter över att det inte var vad jag trodde det där, men man kan väl inte få allt och då gäller det kanske att göra det bästa av situationen helt enkelt. I morgon är det söndag och dags för planering igen, nästa vecka blir det många lediga dagar, hela tre faktiskt med bad på måndag och allt! Det ser vi fram emot. Ta hand om er nu!









 

fredag 26 april 2024

Fin fredag med lite flow och allt!

Åh vad skönt när man kan ta helg och faktiskt känna att det är helg för första gången på ett bra tag! Idag gjorde vi en variation av dansk skomakarlåda vilket är ungefär som en ganska stor köttfärsbiff eller ganska tunn köttfärslimpa i ugn kryddad som en klassisk skomakarlåda. Till detta tänkte vi ha potatismos, knippelök och så lite rödvinssås. Ja, det är ju fest!  🎉

Och bara för att jag inte tog något kort på dagens rätt får ni gårdagens lata Tonys Peperonipizza i stället.
Igår var en riktig färdigmatstorsdag, mycket för att inte hela familjen var hemma och det där med att laga mat mest bara till sig själv är som det är. Delade en pizza med morsan helt enkelt. 

Och idag har jag suttit i telefon nästan hela förmiddagen för att officiellt kunna ge studiegårdskonceptet fotendock tänker jag att det säkert går att göra en helt egen studiegård, kanske en pluggkammare som på den gamla goda tiden? Varför jag valde att göra ett studieavbrott och söka en annan kurs kan ni läsa i mitt tidigare inlägg så jag tar inte upp det här. Innan jag satte spiken i kistan för Arena rådfrågade jag såväl SYO som CSN om hur vi skulle göra och SYO:n föreslog att jag skulle göra om ansökan till matten till hösten, men på ett annat ställe. Kanske är det lika bra. 
Vad för "annan kurs" blir det då? Det är nog ett lika stort wildcard som arkitekturkursen, men det är en kurs i affärsjuridik som jag hade tänkt ta framöver. Det är mest för att fixa hålet, men inte enbart. 

Vad händer åt helgen då? Vädret verkar fortsatt bli regnigt och trist, så jag tänker att jag hittar på något inomhus. Kanske städa övervåningen? Det blir i alla fall då! Sköt om er till dess och kom ihåg att lita på din magkänsla, det är nämligen sällan den har fel!














 

onsdag 24 april 2024

Och där sa vi farväl till kursgården!




Idag tog jag beslutet jag borde tagit för länge sedan, jag avslutade det där med Exlearn, Studiegård och inpåsliten lärare en gång för alla 
Dock inte utan en viss besvikelse över att det inte var så bra som jag föreställt mig i min underbara värld av rosa fluffblommor. Kul med en fin studiemiljö med glada och fina budskap, egna bås där man får sitta och plugga i lugn och ro så mycket man vill och en lärare på plats som man kan fråga om hjälp vid behov! Kan det bli bättre? Ja, det kan bli väldigt mycket bättre och problematiken kom med läraren. Tyvärr var det den där sorten som är en riktig mästare på att råpaja studieron genom att vara så inpåsliten han bara kan i stället för att, som utlovat, finnas där vid behov. Halleluja, det var ju precis vad jag behövde nu när jag blivit så glad över studiemiljön! Det är visserligen en trevlig prick som kan ämnet, men han kan verkligen inte lära ut! Tyvärr åt andra hållet: Dock ingen fröken-nivå, så det kan fortfarande vara värt att kalla honom lärare. Vi har pratat med honom om att vi blir störda när han kommer och nästan sätter sig i knäet på folk utan att man ens bett om hjälp och han tar inte åt sig av kritiken, tvärtom drar han till med att han gör så för att han är lärare. Jag har försökt att få tillbaka min pepp för att gå till studiegården men hela tiden kommit på mig själv med att tvärstanna ett kvarter bort och tänka "näe, det här har jag inte tid med!" Och kanske är det så, jag har inte längre tid eller tålamod för slikt trams så hejdå Kursgård, ha det bra Jag kommer på en annan plan för att imponera på kära CSN helt enkelt, till det har jag faktiskt tagit hjälp av SYO:n och smitt lite ondsinta planer!

Ändå, vilken osis att det skulle bli såhär! Och vad ska man nu ta sig till med då?

Är väl bara att svälja den där portionen med stolthet och förtretsås och gå vidare. Det finns fler 100poängare att ta som säkert ger mer studiepepp också. Juridik till exempel, det har jag ju varit inne på tidigare. Med de tre andra kurserna ger det mig 400 poäng att ge CSN så att jag kan få in lite stålar och kunskap! Jag tror att jag bestämmer mig för att vara glad trots allt, även om det här med kursgården kändes förbannat eländigt. Nåja, jag har en plan B och det kanske jag får vara nöjd med.

Men dethär retar mig! Jag menar nu sitter det säkert någon osynlig själ någonstans och säger:

  "kom inte och säg att jag inte varnade dig!"
Nej visst inte. Någonstans kände jag ändå att just det här citatet ville säga mig något den här dagen, men jag tog det bara som ett bra citat just då, trots att min magkänsla kanske redan här ville säga mig något... Kanske att jag ska vara lite mer kritisk när jag väljer mina kurser... Eller när jag gör val över huvud taget. Jag trodde gräset på Arenas matteutbildning var grönare än på Hermods och det var det ju, eftersom det var plastgräs. 
Kort sagt kanske jag skulle ha hållit mig till Hermods ändå, även om jag inte gillar webblärare när det kommer till svåra ämnen.




 I morgon tänkte jag i alla fall köra lite hobbyjox på matten och så lite arkitektur, detta varvat med städning för det behöver vi sannerligen göra. Sköt nu om er och tänk på att om något verkar för bra för att vara sant. -Ja då är det för bra för att vara sant! 



tisdag 23 april 2024

Nu är vi äntligen på rätt köl!

En vän sa till mig att det är när det är dagsljus kvar klockan 21 man kan börja säga att livet kommer tillbaka. Jag kan hålla med, vinterns mörker och vemod har aldrig varit någon god vän till mig. Då är det bättre att se växter och djur komma tillbaka till livet efter en lång kall vinter. Här ser ni hur tussilagon exploderat i slänten och stackmyrornas flitiga arbete i myrstacken mitt emot grannarnas hus. Klockan är 22:49 nu och jag hör svanar och kanadagäss gorma från älven. Och det är dagsljus kvar klockan 21.
Det är nu man kan säga att livet är tillbaka! 

Idag kom jag till insikt med saker gällande plugget igen. I synnerhet matematik, som är ett av de mest intressanta ämnena jag vet! Descartes sa en gång i världen "Cogito, ergo sum" vilket betyder "jag tänker, alltså finns jag!" Och jag känner faktiskt att jag finns till när jag väl får chansen att använda den där stora klunsen på knappa kilot som bor i min skalle. Idag underhöll jag Lefty ordentligt med en hel del matematik och det är verkligen en känsla att försvinna in i den där världen och "klämma och känna" själv! Tänk om jag fått göra samma sak i kursgården utan att det skulle komma någon och rycka ut en ur tankevärlden... 
Jag vet att ingen vill mig ont, ingen vill hindra mig från att tänka, de vill väl mer uppmana mig till att göra det, men ekon från en tid då det satt någon vid sidan av mig och upprepade "du kan inte sitta och tänka hela tiden!" Hörs fortfarande i mitt traumatiserade huvud och gör mig misstänksam mot minsta lilla fluga som kommer surrande. Detta även om flugan inte kommit för att döma mig, utan snarare av ren nyfikenhet. Jag får väl säga som jag alltid gör när folk frågar. -att jag jobbar på det så gott jag bara kan. Jag försöker att inte själv vara dömande men när man blivit dömd tillräckligt många gånger, på orätta grunder eller ej, då blir det väldigt svårt att inte själv döma, om inte annat för att bränt barn skyr elden.

Nåja, matematik är underbart när man väl får hålla på med det, det ska jag faktiskt lägga till och idag har jag fått hålla på lite helt själv och det var en riktigt mysig liten stund.

Sedan bar det av hem för att laga lite middag och eftersom vi tittat på Povel Ramel när han sjöng sin låt om hur han hatade purjolök kunde jag inte hålla mig. Kvällens tema blev därför purjolök!



Förrätten bestod alltså i ugnsstekt purjolök med skinka, vårlök och ägg samt lite parmesanost från Gregoriemarknaden. Snart två månader gammal och om möjligt ännu godare än när vi köpte den jäkeln! Kryddorna bestod i vitlökspeppar och muskot, för att det är gott!
Folk gillade det här, men ville se liter modifieringar i upplägget så det ska jag ha i åtanke.
Till efterrätt blev det tropisk yoghurtparfait med äpple och kanel. Jag har gjort olika varianter på yoghurtparfait tidigare, med gott resultat. Den här gången hade jag ingen blandad och burkad frukt så vi körde på med burkade clementiner, äpplen och så kanelsocker i stället. Garnering blev ett par färska clementinklyftor per glas... Och Gud såg att det var gott, så klart!!

Den här veckan blir jag stationerad på hemmaplan igen så jag får väl lägga upp ett hemmaschema. Baddagen vi tänkte ta nu på torsdag flyttades till måndag, dels för att det kom in en massa annat på torsdag, dels för att det ju faktiskt är Valborg sedan! Valborg följt av första maj så klart. Jag antar att det åtminstone kommer att bli majbrasesafari på Valborg i år igen, vi måste ju se om det ens blir några nu, men det vill jag i alla fall hoppas att det blir. Det och grillväder! Hur vi gör på första maj vet jag inte, mitt intresse för politik har mattats av med åren, men samtidigt är det ju intressant att titta på uppståndelsen om det nu blir någon. Annars kanske man kan åka ut på en liten road trip? Än är det i alla fall långt dit och vi har en hel obruten onsdag att se fram emot! Och vad blir det då? Den som lever får se. Ta hand om er nu, jag vet en som tänker ta hand om sig i alla fall!




 

fredag 19 april 2024

Glassbilsfredag och aromaduschkväll

Idag har det hänt mycket! Dels hade jag beställt en tröja och en mysfilt som jag fick åka och hämta, dels har det blivit en del städande och så på eftermiddagskvisten kom glassbilen! Jag vet inte vad det är, jag är vuxen och tycker faktiskt om den där glada melodin varannan fredag. Idag köpte vi lite gräddisar av olika slag och tänkte att det fick räcka. 

Sedan fick jag förlänga lite i arkitekturen eftersom jag såg några lagar i läroboken som jag tyckte var värda en fördjupning för att få lite stilpoäng. Jag tror att jag har till detta under helgens gång även om jag inte tänker lämna in uppgifterna då, det är nämligen bland det dummaste man gör har jag erfarit. Då väntar jag hellre till måndagen.

Idag kom jag i alla fall på att jag skulle fira att min mysfilt kommit genom att köra lite aromaterapi med duschkrämen jag köpte under påsklovet. En ganska trevlig doft, Yozakura! Jag hoppas att den blir kvar i sortimentet, i så fall blir den nog trots allt en ny favorit, även om den inte petar ner Mehr från förstaplatsen. För aromaterapi funkade den utmärkt.

Vad gör vi på lördagen då? -Städar övervåningen bland annat. Hinner säkert med lite annat också, häng med då vettja! Sköt om er nu!





 

onsdag 17 april 2024

Seg kväll med svullen lymfkörtel!





Ibland är jag fruktansvärt tacksam över att plugga på distans och inte ha någon obligatorisk närvaro. Till exempel de dagar man vaknar och tror att man har tandvärk men förstår att det är en svullen lymfkörtel. Där har vi en sak till att vara tacksam över! -Att det inte var tandvärk! Dock förhindrar det mig ändå från att åka till min lilla stad för att besöka kursgården i morgon, då jag i stället kommer att behöva besöka hälsocentralen vilket är betydligt tråkigare, hur lite jag än gillar min innpåslitna lärare. Jag föredrar ärligt talat hans innpåslitenhet framför ett läkarbesök, men det är väl inte alltid man har ett val och som sagt, jag är tacksam över att det inte var tänderna!

Sedan är det ju vår på min ära! Våren går upp en nivå varje dag nu och idag när jag gick för att hämta posten fick jag äntligen se fru Tussilago stå där i all sin gula prakt i slänten. Hon är alltid lika välkommen, både med de där gula vackra blommorna och de stora gröna bladen man ser om sommaren.

Har du aldrig sett dem? Det är de här bladen jag menar:


Och här nedan ser vi ett par små tussar i vägkanten också!



Jag tänkte först plocka dem, men att kliva över vägräcket med tvivelaktigt hållbara byxor och dåliga skor där broddarna fortfarande är kvar gör jag bara inte. Jag lärde mig en hård läxa sist jag gick i kuperad mark med fel skor, onödigt att riskera det igen.
Dessutom, om de här två fanns i slänten där, då står det nog inte på förrän de finns på ett mer plockvänligt avstånd. Som jag längtar efter att sätta fram årets stora gula bukett på köksbordet till allas glädje! 

Nu blir det i alla fall ett par pass matte och arkitektur innan kvällsfikat och i morgon... Ja, då får vi väl ta och ringa till hälsocentralen med den där förargliga lymfkörteln då om den inte mot förmodan gett sig. Sköt om er! Ut och ta in våren eller något annat glädjande!



 

tisdag 16 april 2024

Slutet på en ganska slitsam och regnig helg



-Och början på helvetesveckan kan man säga! Helgen har varit bra, men blöt och ruggig. I fredags lagade jag lite inbakad fläskfilé med ugnade pommes frites, sås och lite grönt till uppfriskande! Lördagen bjöd på besök av morbrorn på kvällskvisten och så lite schemasnickrande.

Men helgen har även bjudit på en orolig mage, som jag beskyllt mensen för tills jag hörde att fler haft samma problem. Magbesvären höll i sig under söndagen och en bit in på måndagen, så jag har faktiskt varit strandsatt i sängen med karaktärspärmen tills det gav sig.
Under måndag eftermiddag hade det faktiskt lagt sig så pass att jag kunde följa med och köpa lite blommor till morsans födelsedag. En liten clementintårta med hallonfyllning fick vi också till, så vi hade inget att klaga på den dagen.

Och idag, tisdag började helvetesveckan och den här gången skyller jag inte heller på mensen utan snarare på plugget. Jag har ju tre ämnen att ta hänsyn till, så jag måste lägga upp schemat lite snyggt så att inte saker kommer i kläm. Just nu är jag nöjd med upplägget! Idag har jag ägnat dagen åt historia och matematik och då givit varje ämne 50 minuter var, vilket gick jättebra! I morgon blir det arkitektur och lite mer matte! 50 minuter var, uppdelade i pomodorosessioner. Alltså, efter ungefär halva tiden är det dags för en paus på 5 minuter och så fortsätter vi tills passet är klart. På det här viset hinner jag med det som ska hinnas med, det märker jag faktiskt, jag hinner till och med med lite egentid! 

Och eftersom jag planerat så taskigt trodde jag nästan att jag skulle behöva gå till den där förargliga kursgården och be om hjälp med planeringen, men nu behöver jag inte det, vilket är enormt lättande! 
Jag älskar att sitta på kursgården de gånger det inte är någon lärare där, men på senaste tiden har lusten blivit mycket mindre. Läraren är mycket snäll och kunnig men verkar inte förstå när vi elever förklarar att vi ropar när vi behöver hjälp, han kommer i stället spontant och sätter sig hos oss, vilket jag personligen inte tycker om när han gör. Jag har berättat det här flera gånger på olika sätt, men det går bara inte in, så jag har börjat att gå dit de gånger jag behöver hjälp, så slipper jag det här problemet varje gång.

Idag har jag i alla fall kört 50 minuter matte och det har gått utmärkt! Jag tror dock att proven kräver 90, men det är väl bara att ge det en pomodoro till de gånger man ska göra prov, det här kommer att gå bra! I morgon blir det i alla fall arkitektur, matte och så ska vi ta itu med skrymslet under trappan! Det kommer att bli fint! Sköt om er nu!













onsdag 10 april 2024

Våren har intensifierats


Nu börjar det bli lite bättre väder för promenader och det är verkligen skönt att se snön smälta mer och mer för varje dag. Vårfloden har börjat och den lilla bäcken vid busshållplatsen verkar vara större än vanligt. Idag när jag gick efter posten porlade den på ganska ordentligt och eftermiddagsnyheterna berättade också att årets vårflod skulle bli ganska ordentlig. Kanske får vi se hur det blir längre fram.



Dock riktigt skönt att se solen stå högt över taket på grannarnas sommarstuga klockan 14-15 eller så då det annars är mörkt. Smågläntorna börjar också att smälta fram och livet börjar så smått återvända efter vinterns dvala. 


Och väl framme vid busshållplatsen som ligger på kanske 75% av vägen dit såg jag något litet komma vinande över asfalten. Jag stannade för att titta efter vad det var för en liten projektil som kom farandes och såg en liten imse vimse  med ett V på bakkroppen. Tyvärr minns jag inte riktigt vad spindelarten heter men individen sa själv att den hette Hubert och var på väg till grannarnas åker för att jaga smådjur. Jaha Hubbe lille, gör det du så hämtar jag posten tänkte jag.


Och när jag kom hem fick jag äntligen tummen ur och hängde upp min kinesiska abacus-kulram ovanför dörröppningen i vardagsrummet. Jag har länge funderat på att köpa mig en soroban-kulram också, men dit har jag inte kommit än. När det väl blir ska jag sätta upp den på andra sidan, för att matcha upp saker lite. Just nu är jag dock rätt nöjd. 





Kvällen bjöd på TV och lite pillande. För länge sedan köpte jag en gammal trasig sakuralampa av grannen och tänkte att jag säkert kan bygga ihop något av den med tiden. Igår tog jag fram lite eltejp och började med att stabilisera upp grenarna och sätta fast lite blad från en gammal plastblomma, för att göra det hela mindre glest. Blommorna satte jag på ett lite mer symmetriskt sätt så att det inte skulle göra så mycket om man såg lite nakna lampor. Alla såg rätt nöjda ut med det färdiga resultatet i alla fall.



Och så har vi samlat ihop en massa glasspinnar till odlingen, det finns inget bättre än organiskt material när det kommer till odling och de här pinnarna kommer med tiden att användas som fröskyltar hade vi tänkt. Några har vi redan använt.
Ibland är jag också lite för lat för att göra någon vettig mat, då brukar jag bara slänga lite soya på en brödbit och äta upp... Den här gången såg soyaranden ut som en trumpet, så jag ritade lite på den för att det såg så roligt ut!

Igår pratade jag också med CSN och de var naturligtvis jättevilliga att hjälpa till, så nu har vi stuvat om lite i diverse listor så att jag får rätt inkomst i förhållande till mina studier. Det enda jag måste göra nu är att kontakta lite folk i Östersund, vilket jag tänkte åka in och göra i morgon, och så kontakta CSN för att lämna diverse studieförsäkringar och annat trivialt. Jag kommer i alla fall någon vart och det känner jag är jätteskönt. 

En annan sak jag upptäckte när jag somnade till i föräldrarnas säng förut är att jag säkert hade rätt hela tiden, jag har troligen PMDS! Ja, och vad skiljer nu det från PMS? Jag vet faktiskt inte, jag tror att PMDS skapar ångest  också, medan PMS bara gör en ombytlig i humöret. Det där är jag dock inte helt säker på men vad jag vet är att min  PTSD ibland triggas extra när mensen är i faggorna. Åter till föräldrarnas säng, för det som hände var att jag fick en massiv traumadröm om hur folk stod och bankade på fönstren och hånskrattade. När jag vaknade förstod jag självklart att jag bara drömt. Jag känner mig annars ganska trygg hemma... 
Dock tror jag att den ångest jag får när jag ska till att få min mens är hanterbar just för att jag vet att det är därför och inte av någon annan anledning, vilket inger en viss trygghet, men innan jag visste det orsakade det här väldigt många missförstånd, misstolkningar och förvrängda situationer, egentligen helt i onödan. Hormoner behövs, men de är förbannat jobbiga att ha att göra med.

Strax är jag också klar med nästa arkitekturuppgift, vilket känns jätteskönt! Förra uppgiften fick jag bra respons på, hon var nöjd med mina analyser men just nu när vi ska ha med lagar och förordningar att göra tror jag att jag får sätta mig in i det lite mer på djupet, även om jag verkar ha en snäll och bra lärare jämfört med den jag hade i naturkunskap som var mer av en relativt otrevlig skolfröken. Jag ser fram emot att bli klar med den här kursen och hoppa på lite annat, det gör jag verkligen, även om jag tycker att kursen är riktigt intressant, lite som att dyka ner i en helt annan värld! 
Hur som helst hade jag tänkt åka till Östersund i morgon om jag inte mår alltför dåligt, men mår jag som jag gör nu kommer det nog inte vara några problem. Sköt om er nu och låt inte en dålig dag förstöra hela din tillvaro! 

















 

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...