lördag 29 april 2023

vecka 16 och 17 i ett nötskal


Våren kom på besök i veckan som var, vilket bjöd på tillfällen för foto och runfunderingar. Jag ser runor överallt eftersom jag är lite av en nörd och ena dagen såg jag runorna Fehu och Gifu vilket betyder att en värdefull gåva kommer att dyka upp. Fehu kan även vara ett tecken på att pengar är på gång.


Under snön har knoppar och groddar redan börjat spira och gro, det är fantastiskt att se hur naturen lever upp när det väl kommer lite sol. Förra veckan bjöd faktiskt på en del gott väder.



I förra helgen lärde jag mig en ny algoritm, vilket betyder att jag nu kan lösa två lager på Rubriks kub, nu ska jag bara memorera dessa och lära mig det tredje så kan vi säga att jag löst min första. Jag känner mig faktiskt ganska smart 💪




Förra lördagen tog jag dessutom en promenad för att se om min nya naturkunskapsbok kommit. Det hade den, earlybird kan tydligen leverera när som helst.



Kvällen var jätteskön med svalt väder och bar mark, bara ett par moln i väster som gör himlen lite mörkare, i övrigt, veckans sista fina kväll...





Förra veckan frös vi inne eftersom det kom stora mängder snö, så det blev matlagning och kattmys under rasterna.





Som tur är smälte den bort lika snabbt som den kom. Aprilvädret kom i slutet av månaden helt enkelt.






Min inre krypnörd blev väldigt glad över att se den här pyttelilla krabbliknande spindelsaken komma på besök när jag låg och tittade upp i taket. Den som inte vet något om dessa tycker säkert att de är väldigt obehagliga, vilket de är också! -För blomflugor och andra skadedjur!
Bokskorpionen, klokryparen eller pseudoskorpionen är ett riktigt badass-rovdjur som med sina stora gripklor dödar sina offer med giftinjektioner innan de äter upp dem. Ja, obehagliga kanske, men jag älskar dem, de gör mig ingenting, de är bara allmänt komiska. De kan röra sig racerfort i sidled, framåt och bakåt och jagar endast om natten. Det här kan vara det bästa fotot jag tagit på en bokskorpion. För den som undrar heter den antingen James eller Jane, det mest troliga är att det är en Jane då den rör sig i större områden än hanarna gör.



 Fredagskvällen bjöd på kattmys och nostalgi med en läsk jag inte druckit sedan jag var kanske 7-8 år. Jaffa! Flaskan var så pass snygg att den fick fungera som vas efteråt.

Nu ska jag göra min tredje labbrapport och den här gången tror jag att jag slipper få den tillbaka! Den som lever får se, sköt om er tills dess!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...