måndag 17 april 2023

Nu är det äntligen vår och bloggen kommer att bli mer aktiv!

 

Nu är det äntligen vår i Gevåg och vårfloden är i full gång. Tussilago, bar mark, lekande fjärilar och äntligen lite varmare klimat också här! 


Hittade till att börja med ett par tussar i en vägkant, men under promenaden hem hittade vi en slänt som var alldeles gul av dem, där två nässelfjärilar dansade runt i sin parningslek. Underbart med lite liv igen.



Än är det inte väder för bad och bara fötter, men det står inte på förrän det är dags igen. 





Lite nya ansikten vid fågelbordet också! Den här ringduvan kom på besök i helgen och idag kom bofinkarna och en ensam bergfink som säkert kommer att skvallra för sina kollegor vid nästa möte, så vi väntar oss en stor skock när som helst. Duvan får gärna komma tillbaka, jag älskar duvor! 

En annan sak jag älskar är hjärngympa! Den här nöten är relativt enkel så jag tänkte att jag skulle försöka lösa den på tid. Följer ni bilderna ser ni vad man ska göra. Stoppa kvistar i kulor för att bilda en liten kulbur som man stänger in en kula i. 


Det här kan man ju ha som hobby medan man väntar på att den nya kuben ska komma. Gemensamt har ju jag och min syster en familj på ungefär 7-8 kuber av olika slag, som vi vet om, så det här blir ett tillskott tänkte jag. vilken sorts kub jag skaffat mig tänkte jag avslöja när den dyker upp.

I övrigt lyckades jag klanta bort en kurs i helgen så jag fick förlänga den igen, det är tur att CSN i regel är förstående så länge man inte gör bort sig med flit eller hela tiden. Därmed oroar jag mig väl inte för dem, men min perfektionist säger att jag ska göra saker ordentligt i stället för att flompa till det. Men nu vet jag att jag bara har ungefär 3 kurser kvar den här perioden, sedan kan jag ta lite semester vilket ska bli skönt. I sommar tänkte jag i alla fall pejla in Ön, Trondheim, kanske någon sväng till Ändsjön eller något annat kul. En sak är jag på det klara med i alla fall, livet är alldeles för kort för att ha tråkigt, därför tänkte jag låta bli med det! Nu har jag inget annat än studier och vårsysslor på planeringen om jag inte får för mig att svänga in till min lilla stad så klart, man vet aldrig när man behöver kontorsmaterial eller bara komma ut menar jag. Sköt nu om er tills vi ses igen, nu tänkte jag vila efter en dags slit med labbrapporten. 





 















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...