söndag 2 april 2023

Naturkunskapsfnurl denna söndag.


Dessutom har jag städat, de här Pezfigurerna hittade jag återigen under en genomgång av alla skåp. De är väl ungefär 20 år gamla eller så, ganska fula men de får väl finnas.

Idag har jag i alla fall fått till några stolpar i det första uppdraget som jag tänkte lämna in tillsammans med uppdrag 2 i morgon, måndag. Det lär bli tajt, men jag tror att jag får till det! Allt som ska ta tid är ju ordnat redan.


Och nu har jag äntligen fått till en karaktär till Tuna, som ska vara mor till Sune och Timmy och i alla fall ha varit gift med Stenfinn Hälsing, men hur jag ska lösa alla relationer här blir för mig att lista ut en annan dag, idag ska fokus mest vara på naturkunskapen. 


Jag har varit lite trögfattad med det där den här veckan men jag tror att jag vet vad det är de vill nu. 


Jag har valt att använda mig av de här två bilderna för att prata om lite kretslopp! Bilderna ska förklara hur energi oh materia förflyttas mellan olika typer av organismer i ett ekosystem då, de vill se så att jag läst på om cellandning, fotosyntes, organiska föreningar, producenter, konsumenter, destruenter antar jag. Vidare ska svaret ta upp hur materia flödar i ett kretslopp och dels hur energi förflyttas i en näringskedja. Jag ska tänka lite på det här innan jag sover, jag vet att jag i alla fall är något på spåret. en halv A4 ville de ha sa de, då är det väl det vi ska ta och titta på.

Vidare ska mitt lilla vitlöksexperiment redovisas också, det blir intressant att ta itu med. Mycket att stå i, men det är ju måndag, så det kanske bara är att förvänta sig. Ligger jag i är jag klar med båda mina nakna kossor inom april, det tänker jag ta som utmaning till mig själv. Det blir roligt, i morgon blir det vitlök och bilddiskussion. Det ser vi fram emot. Sköt om er nu!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...