tisdag 11 april 2023

Nu har vi varit i min lilla stad igen.


(23-04-11) -Idag tog vi en hel eftermiddag i Östersund med shopping, skräpmat och finväder. Ibland behöver man faktiskt lite ledigt från den ibland alltför hektiska vardagen. 
Så idag har jag varit på lite affärer och gjort... -Affärer! 
Förutom en liten söt bordslampa utan skärm till min lilla söta lampskärm utan bordslampa köpte jag faktiskt bara saker jag behövde. 

Ett par nya plaststickor så att jag kan ta mig ett steg närmare att börja sticka min Linnéakofta som jag funderat på att göra så länge. Nu fattas bara några Trondhjemsrosor samt hyskor som jag tänkte ha att knäppa den med. Lite tänkte jag avvika från designen då jag ju tänkt att det ska bli lite som en norsk Lusekofta och när det gäller sådana finns i alla fall en regel som... Inte alla följer, men det gäller just "lössen" på lusekoftan.




Om vi ser på den här koftan kan vi se att det, förutom en massa vackra mönster, finns små prickar på ärmar och bål på den, det är dessa som kallas "löss" och har gett namn till lusekoftan. Jag hade alltså tänkt mig en kombination av denna och Linnéakoftan. I stället för Jennys träknappar tänkte jag ha antingen Trondhjemsrosor hela vägen ner, eller kombinera dem med hyskor liknande dem på höger bild. Om jag ska väva något band och sy på har jag inte tänkt på än, men ska jag göra det tror jag att jag ska ha någon typ av rosa ton i det. I övrigt har jag inte bestämt om jag vill ha vit eller någon annan färg som bakgrund till blommorna. Sedan vet jag inte heller om jag kan beställa rosorna på nätet eller om jag kanske måste åka till Trondheim för att köpa dem där heller, det återstår att se, båda alternativen är ju möjliga. 

Så det om plaststickorna och mitt kommande mastodontprojekt då. Utöver det åkte vi ner på Körfältet och tog lite mat på en grillbar jag inte varit på tidigare, men som faktiskt hade riktigt fräscha tomater i sin sallad, något jag inte ser så ofta, men det kan bero på att jag inte är ute i svängarna så ofta heller. Sedan har jag äntligen fått mig för med att köpa en ny blender, eller blender och blender, en smoothieblender tror jag att det kallas. Den är i huvudsak till för sånt, men kan säkert användas till lättare saker utöver detta. För större projekt som soppor och annat får vi skaffa en med iskross, men det tänker jag får bli en senare grej, just nu ville jag kunna göra smågrejer som smoothies, såser och sånt som inte kräver något grovjobb från maskinen. Eftersom jag köpte några extra flaskor kan jag säkert ha den till att göra tomatsoppa med också, det är nästan huvudsaken eftersom det är en soppa alla i familjen älskar. 

Sedan hämtade vi systern från kvällskursen och begav oss hem vid 19:30-snåret och solen hade inte gått ner när vi kom hem heller. Det börjar gå åt rätt håll med årstiderna med andra ord. 

Och i morgon ska jag skriva klart labbrapporten jag glömde bort att skriva till min handläggare! Har bett min far att rota fram lite böcker jag kan ha som källor så det blir intressant att lämna in det i morgon. Därefter ska jag titta lite närmre på kursens sista uppdrag som jag tror blir rätt tungt, men å andra sidan väntade jag mig inget annat från ett sådant ämne. 

Det blir med andra ord en intressant fortsättning på den här veckan och som tur är har jag förberett mig inför eventuella plågsamheter gällande kvinnoveckan som annars brukar vara ganska plågsam för min del. Livet behöver trots allt inte vara mer komplicerat än nödvändigt! Sköt om er och låt ingen släcka ditt ljus, låt den som försöker göra det känna hur det känns att bränna sig på lågan i stället. Du är en stjärna, det enda du behöver göra är att förstå det från hjärtat. 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...