torsdag 27 oktober 2022

I väntan på studier kan man alltid hålla på med små sidoprojekt.

 

Idag har inget hänt på studiefronten, studievägledaren tar god tid på sig att hjälpa mig och ibland oroar jag mig lite för CSN, trots att jag vet att de har förståelse när saker ställer sig i vägen på det här viset. Det känns fel även om det troligtvis är helt i sin ordning. I morgon blir det troligen mest städdag om inte betygskopiorna kommit fram så att jag kan skicka in dem. Det här projektet känns bli lite drygt om än jag är glad att jag kommer att få studera, för det är jag övertygad om även om det just nu går väldigt trögt med det administrativa.

Idag har jag gjort två saker utöver att hjälpa till på gården och det är 

1. Att renovera upp Corona! Yes, nu börjar det röra sig! Hon har fått en logga nu, sedan funderar vi även på att ge henne ett par nya accessoarer, så att hon kan arbeta bättre när väl solven kommer.
2. Att virka så klart. Den här mudden ska få en kompis i morgon, det kändes som ett bra sidoprojekt idag när ändå inget hänt.

Nu på kvällskvisten har jag städat köket ordentligt och tänt på ett lagerblad, dels för att det luktar gott och har en lugnande effekt, men också för att skrämma bort eventuella bakterier och förkylningsvirus. Det fungerar hyfsat, åtminstone doftar det gott!

I morgon städar vi vardagsrummet och försöker få det mysigt tills resten av familjen kommer hem från stan. Corona får vänta ett tag till på sina final touches, men hon klagar säkert inte, hon gillar säkert sin lilla spabehandling. 

Nu tänkte jag varva ner lite, sedan ta en varm dusch och bädda ner mig i sängen. Livslusten börjar sakta men säkert komma tillbaka efter att jag började ta hand om mig igen. Det går att leva under de där deppiga höstmånaderna också! Sköt om er nu, se till att livet blir just sådär som ni vill ha det. Tror du bara på att det kan bli så är chansen stor att det slår in.


~🏵~❀~~Namaste~❃~❀~🏵~

🙏


onsdag 26 oktober 2022

Nu rör det på sig på alla fronter!


Idag mår jag riktigt bra! Kanske är det så att jag innerst inne vet att det ordnar sig nu, i alla fall för stunden vilket är vad som räknas just nu. En snäcksallad och lite bakning fick det bli för att försiktigt fira in det här flowet som nu börjar uppenbara sig. Kakan tog jag ingen bild på men en sockerkaka med choklad, kardemumma och kanel är väl aldrig fel? Den tog i alla fall slut snabbt. 


Celebert lunchfrämmande också idag, det syns kanske inte så väl vad det är för en filur, men det är alltså en liten charmig nötkråka som börjat komma och käka lite lunch hos oss ibland. Kokosfett är riktigt gott, men jag tror att den skulle bli ännu gladare av ett gäng oskalade hasselnötter. Det ska den få närmare julen, jag är mest glad att se den!





Sedan har min lilla vän kommit tillbaka in i mitt liv. Just nu ligger hon i delar på verandan oh väntar på en skruv och lite solv, men det står nu inte på förrän det går att använda min kära vän Corona igen. Jag vet att folk tittar snett när jag berättar om namnet på vävstolen men den som vet varför vet ju att hon heter så eftersom jag fick henne under pandemin då grannen kom över med den för att hon tyckte att man skulle ha något att göra under pandemin. Hon hade noterat att jag hade gjort några små vävramar i papp och tyckte att jag och syrran skulle ha en riktig leksak. Jag är ju jätteglad över det här.

Idag har jag således ganska mycket att vara tacksam över. Jag är tacksam över att bo i ett land där man inte fastnar bara för att livet gått snett en gång, tacksam över att ha ett flow i livet och tacksam över att veta att folk tycker bra om mig för att jag är jag. Som tack för detta försöker jag att vara en så bra version av mig själv som jag förmår för stunden, varken mer eller mindre. Jag önskar mig själv och alla mina nära och kära all lycka och de människor som lever med kaos i sinnet önskar jag bara lycka till med att hitta en bra väg hem, en som förhoppningsvis leder er rätt i livet, bort från det kaotiska leverne ni har idag. Visst är det bra att vi har kaos, Yin klarar sig inte utan Yang trots allt. Allt händer trots allt av en anledning och tar det tid för något att hända är det bara för att det är på väg att processas. Jag tror det i alla fall. Jag är väldigt tacksam över att äntligen ha hittat mitt flow och kanske är ett steg närmare att faktiskt hitta Tao. Sköt om er nu, lycka till med att hitta er väg till Tao och kom ihåg att det alltid finns något att vara tacksam över, så länge det finns något att vara förbannad över.

❀~❃~✾~Namaste~✾~❃~

🙏


tisdag 25 oktober 2022

Och så lades vävprojektet på is en stund

 


Nämen nu börjar det ta sig med vävandet! Det här bandet blev klart för någon dag sedan och var väldigt roligt att plocka trots att det inte är något avancerat, bara framexperimenterat. Nu har jag ju fått besked om att det kommer pengar på kontot men inte om hur det går med studierna, vilket stör mig en aning men inte oroar mig, det lär lösa sig om än det ser lite småtjorvigt ut just den här veckan. Jag är glad att se att det kommer en lösning!

750 poäng innan januari vill CSN se, så jag får kötta lite för att greja det, men jag har faktiskt goda förhoppningar om jag lägger upp ett bra schema för det. En 50poängskurs får jag byta ut, men jag tänker att det är snabbt gjort. Huvudfokus lär ligga på studierna, i alla fall mellan 9-16, sedan lär det finnas tid för hobby! 

Jag har ju flera projekt nu, men det huvudsakliga hobbyprojektet är ju Corona som jag nu tänkt ställa i ordning inför större projekt. Solv är köpta, men än har jag inget passande garn kvar vad jag vet, så jag har lagt det hela på is. Men nu kan ju inte jag sitta utan något för händerna, så det lär knappast bli tomt på hantverksfronten bara för att jag inte är klar med vävstolen. Nej, jag hade tänkt fortsätta med lite andra saker, som mina kompisar som jag håller på att virka! Dem kan man ju ha med sig lite överallt utan att skämmas också, det är ju toppenkul nu när det förmodligen blir mer resande för min del.

Men huvudfokus på studierna nu! I helgen ska korgen städas och studiehörnan rätas upp. Eventuellt får jag även höra mig för om vilka böcker jag behöver för kommande studier, men det lär jag ha till. 
Sedan har jag fått erbjudande om att gå på en syjunta igen, men den här gången avböjde jag eftersom jag måste fokusera på studierna, sedan tycker jag inte om syjuntor heller. Nej, jag håller på hemma som hobby, är det något jag vill lära mig hör jag av mig till något studieförbund i mån av tid och pengar.

En annan sak jag tänker är viktigt att komma ihåg är mindfulness. Att ta hand om kropp och själ på ett vettigt sätt, en får tänka att kroppen ska hålla i åtminstone 50 år till, så det är bra att redan nu lära sig älska sig själv inifrån och ut! Det är viktigt att sova rätt, äta rätt, umgås rätt och faktiskt träna rätt, för att fungera. Livet består ju av Yin och Yang som taoismen säger. Det finns bra och dåliga saker och vår roll är att få dem att gå i harmoni med varandra och hålla koll så att inte Yin blir till Yang eller vice versa. Låter det krångligt? Det är faktiskt ganska simpelt. Tvinga dig inte fram, slappna av och livet kommer att komma till dig. Att hålla koll på vad som är ljus och mörker är inte så svårt som det ser ut, inte heller när det handlar om mentalt ljus och mörker. Känner du efter noga kommer du att veta vilken väg du ska gå för att nå dit du vill. Ta hand om dig, livet är vad du gör det till.
Det är allt jag har att säga idag, tills vi ses igen, lev snarare än att existera. Njut av det du har, du är redan rik om du vet att du lever.

🌸~❀~✾~Namaste~✾~❀~🌸
🙏☯



onsdag 19 oktober 2022

2 dagar in på detoxperioden och jag känner mig redan bättre!

 




Två dagar utan en massa överinformation i öronen och jag har redan fått  mer ordning på livet. Jag har till exempel börjat laga mer mat!
Igår körde vi plättar med hjortrongrädde! Självklart hade vi sylten framme så att vi kunde ha extra sylt på det. 


Sedan har jag börjat lägga om kosten, vilket smittat av sig på övriga familjen. Syrran sa att hon till och med börjat äta sundare när hon äter på jobbet, vilket gjorde mig stolt över mig själv. Lunchmaten har förändrats drastiskt från omeletter eller mackor till sallader! Idag gjorde vi en räksallad med allt möjligt gott i samt lite gurka, svamp och persilja. Ett skivat ägg till den som var sugen på det, jag tyckte att det var gott som det var!
Jag tänker även börja äta probiotika framöver så att magen blir lite snällare. Lite vitamintillskott och sånt kanske inte heller är fel. En sundare livsstil överlag tror jag är en vinnare för de flesta av oss, frågan är bara vad som är "en sundare livsstil" för individen. I mitt fall är fysisk aktivitet och rätt kost bra att börja med, det tänker jag i alla fall. 

Men det är som sagt inte bara kroppen vi behöver ta hand om, det mentala måendet är också viktigt att sköta om. I mitt fall har jag fortfarande besvär av mina inre demoner från grundskolan som ibland vill komma och spöka för mig, trots att jag vet att grundskolan avslutades för 20 år sedan och inte påverkar mig längre.

Här är jag faktiskt tacksam över en god vän till mig som lärde mig något när jag gick på Birka. Han beskrev hjärnan som en programmerbar dator, konsten är bara  att lära sig programmera den, precis som med en dator! Men är det inte en hel del kodning när man programmerar datorer? Jo, men det är det även när man programmerar hjärnan! Jag har faktiskt tänkt på det här ett tag och lärt mig bemästra det rätt bra när hjärnan stökat för mycket! Här är en grej jag brukar ta till när det där neggiga tänket kommer spökandes:

Hjärnan projicerar ju gärna bilder för vårt inre, det har med associationsminnet att göra! Det här kan man föreställa sig lite som en TV som visar olika program beroende på vilken kanal man väljer, ibland kan man även välja att helt slå av den! När du ser på TV kan du välja bort saker du inte vill kolla på, men visste du att det även går att göra med hjärnan? Det här låter kanske läskigare än vad det är, men precis som att vi kan lära oss kontrollera våra egna drömmar kan vi lära oss kontrollera våra övriga tankar! Byt bara kanal när det visas något du inte är intresserad av, men gör klart för hjärnan att du inte är intresserad också, här gäller det att verkligen veta vad man vill. Det kommer inte att fungera med en gång, men på sikt kommer din hjärna att programmeras till att mista intresset för att tänka på det där du inte vill tänka på! Mina inre demoner kommer som sagt från trauman jag utsattes för under grundskolan och där är det enkelt att bara få hjärnan att förstå att grundskolan passerade för 20 år sedan, det är ingenting som berör längre. Återigen gäller det att veta att ingenting är permanent, varken gott eller ont, allt är moln som passerar för att göra plats åt nya. Moln har även olika storlek, egenskaper, tjocklek, så de uppfattas olika, precis som våra tankar, men vad som är gemensamt för dem alla är att de passerar och att det egentligen är lönlöst att hålla fast vid dem om man inte faktiskt har någon poäng med att göra det. I traumademonernas fall stannar de mest för att de kan, så det finns ju ingen poäng med att hålla fast vid dem, lika lite som att hålla fast vid gamla ex eller andra dåliga affärer man gjort i sitt liv. Då är det bättre att lämna plats åt nya fräscha tankar och bara förklara för hjärnan att gamla sopor inte är något man spar på, ingen vill vara en hoarder!

I slutändan vet ju i alla fall jag att de som häcklat mig i grundskolan hade fel, de kanske helt enkelt projicerade sina egna tillkortakommanden på mig? Kanske är det så med folk som häcklar andra överlag? 😉

Ibland hjälper det faktiskt att byta kanal, att ignorera saker, men då är också det viktiga att inte tänka på den där "rosa elefanten" ens i någon mening, inte ens i meningen "det finns ingen rosa elefant" för då finns det ju en i meningen "det finns ingen rosa elefant". TV:n fortsätter ju inte att gå när du stängt av den, så fortsätt inte heller att tänka negativt när du stängt av ditt negativa tänkande. Ta hand om dig därute, stay strong!💪 Om folk är elaka är det ultimata straffet att inte ens påverkas av dem, det kommer att göra fruktansvärt ont i dem. Tänk på det och tills vi ses igen, var snäll mot dig själv och dem du omger dig med, det ger mer än att behandla sig själv och andra som skit, tro mig!

❃~❀~✾~Namaste!~✾~❀~
🙏

måndag 17 oktober 2022

Nu är nästan allt klart!


Äntligen! Äntligen är jag i stort sett klar för att börja med studierna igen om en vecka, det enda jag behöver göra nu är kolla upp en liten sak som kan ha blivit fel, men det ordnar ju sig senare. Det här kan bara betyda att vi fick fira med en riktigt fin lunchsallad! Kål, morötter, sallad, hemtomater och grillat bacon fick det bli, lite trevliga kryddor och en vinägrett så är vi hemma! I morgon funderar jag på att göra en skaldjurssallad eller gröstl, beroende på vad som känns mest lovligt där.

Det här med att ha tomaterna inne när det är vinter, det är märkligt att vi inte tänkte på det redan första året, men nu har vi börjat göra det. Värmelampa i taket och tomatplantorna nära elementet så har vi färska tomater enda in i November, det kan garanteras! Med lite tur kan vi ha de här plantorna ute i växthuset nästa år också, det ska tydligen gå att göra så! 

Men det är alltså inte utan att man känner sig lite sugen på att göra något speciellt efter att ha fått bekräftat att allt är klart för studier igen! Vad det blir vet jag inte än, kanske tar en sväng till badhuset eller något, vi får helt enkelt se. I morgon blir det till att förbereda inför kommande studievecka, samt städa, det behövs alltid städas!

Förutom det lär det bli matte och läsning för hela slanten! Vi ses framöver, men innan jag går tänkte jag som vanligt säga åt er att ta hand om er i dessa kaotiska tider. Det sias om att den här perioden kan pågå ett tag, så det bästa är att vara förberedd och försöka att inte bli alltför upprörd över hur saker är, det du inte kan göra något åt på egen hand ska du kanske inte bry dig alltför mycket om. Självklart ska ni bry er om vad som händer runtom, men välj era strider, såväl mentalt som fysiskt. Sköt om er nu tills vi ses igen!


~🏵~❀~❃~Namaste ~❃~❀~🏵~

🙏

söndag 16 oktober 2022

Summering av den här veckan!

Den här veckan fick jag min tredje spruta och medan jag väntade på den hade jag sällskap av ett gäng skator som spatserade på staketet till parkeringen. Folk säger att skator är så irriterande, visst kan de vara jobbiga när de lever inpå oss och ständigt överlistar oss, men jag tycker om dem, om inte trots detta så kanske för detta. De tar liksom ingen skit från någon.




I fredags påbörjade jag ett nytt temariprojekt samt slängde ihop en höstig stekt sallad. Salladen var jättegod och temariprojektet... Det vet jag ännu inte hur det går men förhoppningsvis går det bra!


Lördagen gick åt till att städa och inventera smyckessamlingen. Mitt studentsmycke som grannen gav mig har jag liggande här för att jag anser att budskapet är viktigt. Du ska tro på dig själv, ta ingen skit från dumt folk. Yggdrasil har jag hängt tillsammans med min Turkos som jag fick av farmor, de passar bra ihop tycker jag.



Sedan hittade jag lite strass samt mitt försvunna L som jag nu vet var det är. Östersundshalsbandet som jag fick i julklapp för etttag sedan har jag på en speciell plats i smyckeskrinet för att det inte ska försvinna.




Sedan har jag faktiskt börjat bandväva lite smått, mest för att testa mönsterplockning. Bandet jag har på grinden nu ser lovande ut! Bokstaven B börjar synas lite här och där så jag börjar förstå tekniken... Då är det väl bara att skaffa mönster och lite garner så kan vi börja leka med det här! Knyppeldynan tänker jag också ge lite mer tid, liksom resten av hantverken, det känner jag att det behövs nu till vintern.

Men morgondagen lär gå åt till att ta ett snack med diverse folk angående mina studier, det stagnerade ju i förra veckan eftersom jag inte kom åt banken, så det blir morgondagens syssla! Nu ska jag bara förbereda innan det är dags att sova. Sköt om er!




 

Då var det återigen dags för detox!

 


Idag kom jag på mig själv med att känna mig psykiskt dränerad igen, mest av sociala medier och den mentala obalans som befinner sig där. Facebook, instagram och liknande påminner mycket om Narcissister, man har två lägen: antingen  kärleksbombning eller så är det hatbomber som flyger. Inget av de här två elementen är äkta, det är bara verktyg för att styra större folkmassor. -Jag hatar att bli styrd, så jag tänker hädanefter hålla allt sådant kort. Från och med idag följer en månads detox, så att själen kan läka och hjärnan fungera som den ska igen.


Jag tror stenhårt på att själen kan läka om man bara låter den göra det genom att göra det som verkligen är bäst för en själv, inte det som andra anser är bäst för en, det är därför jag tror att det är bättre att undvika sociala medier och andra djungeltelegrafer som förhindrar många av oss från att tänka själva och bli mer självständiga. Det säger sig kanske själv att en självständig individ mår bättre än en individ som är beroende av andra, du är ju hellre bilen än släpkärran, så är det ju. Se fram emot nästa inlägg, ta hand om er därute, gör vad som gör er lyckliga, det är viktigast, det näst viktigaste kanske är att göra andra lyckliga. -Namaste

 


onsdag 12 oktober 2022

Slapp eftermiddag med leksakerna!


Idag har jag köttat på som vanligt, så en slapp eftermiddag känns välförtjänad! Lite spel och VR får det bli framöver, det känns ändå gå ganska bra med allt som ska göras.

Idag har jag faktiskt gått igenom hela pluggkorgen och gjort de uppgifter jag sagt att jag ska göra, sedan har jag inte gjort speciellt mycket. Kontakt med Alvis och dylikt kommer ske i morgon så nu ska det äntligen bli lite ordning på torpet! Jag måste ändå säga att det känns ganska skönt att kunna räkna dagarna fram tills att man faktiskt har en inkomst och kan studera normalt igen! Nu har jag dessutom planerat in det på ett sådant sätt att jag vet vad jag ska göra, så att jag inte förvirrar varesig CSN eller mig själv igen, det känns så onödigt!

Eftermiddagen tänkte jag viga åt VR-setet och kanske leka ihop ett spel baserat på "little professor". En varning där, sådant gör bara nördar, tur att jag är lite nördig av mig.

Men nu tänkte jag faktiskt bara ta det lugnt ett tag medan grejerna laddar upp. Det känns som att det i alla fall går framåt, det är skönt.

Det känns som att livet är ganska skönt och bra nu, för första gången på 20+ år känner jag att jag faktiskt lever och tillför någonting. Det är skönt, man tycker att hela världen är som ett paradis och visst är den det om man gör den till det. Var dock medveten om att varje paradis har en orm i sig, kanske fler än en, så lita inte blint på alla, var kritisk, men inte hatisk. Sköt om er nu, fred ut.

❃~❀~🏵Namaste 🏵~❀~
🙏

tisdag 11 oktober 2022

En bra start på veckan!


Nu flyter det ändå på enligt planerna vilket känns bra! Det funkar bra att ha rätt studieteknik och bra verktyg ser jag. Nu har det stött på lite patrull med Alvis, men det tänkte jag ta hand om i morgon förmiddag, inget behöver stoppa en om det inte är akut nödvändigt. Matte och psykologi blev det till att starta med den här veckan, i mattens fall ser jag att repetition av gamla saker funkar utmärkt, nu när jag har en något sånär ren och fräsch skalle att använda mig av. Psykologi må vara tungt det med, men det är samma här, bara hjärnan får jobba på i fred tror jag att det går bra med den biten.


Idag när vi åkte och handlade såg vi den här lilla tuppkycklingen på en taknock. Den satt där och såg ut som om den hörde till antennen. Ibland kraxade den kryptiska meddelanden till sina kråkvänner på andra sidan gatan. Kråkor är ståtliga djur! 


Väl hemma blev det fläskschnitzel och lite VR för att varva ner. Att somna ifrån "fråga lund" kändes som en bra avslutning på den här dagen. I morgon blir det till att kolla upp lite saker med banken för att sedan kunna sätta lite saker i rullning. Sköt om er, det är dumt att inte ta hand om sig nu när höstmörkret börjar komma och påminna oss om att det existerar. 

❃~❀~✾~✶~Namaste ~✶~~❀❃~
🙏







 

söndag 9 oktober 2022

Söndagens äventyr


Idag har vi varit iväg och planterat lite ljung på gravarna för att komma ihåg våra gamla släktingar, eller i alla fall farmor, hon känns ibland i högsta grad levande för mig, kanske för att jag bevarar minnet av hennes snällhet och försöker att se förbi de dagar hon inte mådde bra, alla har ju sådana dagar.
Förutom att plantera lite på graven har i alla fall jag lånat en liten mojäng av min syrra, mycket för att känna efter om jag vill ha en egen.


En bokhållare, så att man slipper flöket med att sidorna hela tiden vill röra på sig. Ett gem eller en klädnypa som extra stöd så blir det perfekt! 


Bättre arbetsställning än att sitta med näsan nere i bordet blir det i alla fall. Kommer säkert att skaffa ett eget så fort jag kommer åt det. Att ha en klämma eller något annat för att hålla fast sidan lite bättre är dock behövligt, annars kan sidan lätt hoppa över den lilla foten, vilket kanske är nackdelen med den här sorten, men det är ju skönt att inte behöva sitta som en ostkrok när man pluggar. I morgon blir det i alla fall mattedag och att kontakta lite folk för mer studier. Idag har jag mest spånat och kört språk.

Jag känner i alla fall en sak. Livet känns bättre! Det som förr kunde hålla andan nere i flera månader går nu över på någon dag, ibland kortare tid. Det börjar kännas lättare att hålla humöret uppe och faktiskt inte ta åt sig av allt som händer om än vissa triggers fortfarande finns där. Har jag kommit såhär långt vet jag bättre än att låta någonting trycka tillbaka mig ner i det helvete jag varit i, det är ett som är säkert. 

En annan sak jag fattat mer och mer är att jag kanske rent av hade fel umgänge redan i mellanstadiet. Jag hade visserligen en kompis jag tyckte bra om, även om jag många gånger förstod att inte heller hon värdesatte mig på ett sätt som en riktig kompis borde göra, men eftersom jag var nöjd med det umgänge jag hade då såg jag förbi det och började senare se förbi sådant även med andra, vilket jag tror ledde till en ond spiral där  allehanda giftiga personlighetstyper sökte sig till mig eftersom jag var konflikträdd och medgörlig och  således inte sa ifrån ens när jag förstod att de inte var snälla från hjärtat. När jag började få mer skinn på näsan och lära känna människor som faktiskt värdesatte mig som en medmänniska, som faktiskt sa åt mig att inte vara så snäll mot allt och alla, att jag kanske borde spara lite kärlek till mig själv också, då förstod jag att mitt umgänge varit fel i så många års tid att jag 2013 började inse att för att själv kunna utvecklas måste jag helt enkelt bryta med giftiga personlighetstyper, vilket inte alltid är så enkelt, de är rätt bra på att kamouflera sig som välvilliga och goda vänner när de egentligen inte gör någonting de inte själva vinner på i slutändan. Det tog mig drygt tre år att rensa bort de flesta, nu känner jag mig värdesatt av de få nära vänner jag har och jag inser någonstans att det här kanske jag borde ha gjort redan när jag gick i sjuan, men då visste jag inte vad jag skulle titta efter, något jag tror att ganska många visste men inte talade om för mig, de kanske såg möjligheter i att ha mig kvar som den tvivlare jag var.

Vad jag nu vill säga med det är väl att man inte ska lite blint på någon, utan alltid kritiskt granska allt som sägs, för man vet aldrig om det finns någon baktanke med ord eller handlingar. Om någon verkligen är din vän på riktigt och faktiskt älskar dig villkorslöst, då kommer du faktiskt att märka det motför när du har en falsk vän som inte vill att du ska se att så är fallet. Var rädd om dig, livet är lite som en promenad genom mattisskogen och som jag nämnt tidigare finns där allehanda varelser, snälla som elaka men det är inte alltid man vet vem som lurar bakom vilken sten. Därför är det viktigt att ha koll på vilka som är som Birk och vilka som är som vildvittorna helt enkelt. Sköt om er, i morgon är det måndag igen, då tänker i alla fall jag ägna dagen åt matematikstudier samt åt att knöka in lite kurser i mitt schema. Fridens liljor!

❀~❃~🏵~Namaste~🏵~❃~
🙏

lördag 8 oktober 2022

Seg lördag med bandgrinden!


 Idag hade jag tänkt städa, men eftersom jag hastigt och lustigt blev sjuk fick det bli något lugnare än städning, så jag rotade igenom skåpen efter något bra hantverksmaterial. Efter en stund hittade jag några självrandande garner att leka med så jag vävde helt enkelt en snodd till min bandvävningskniv idag. Det var meningen att temat skulle vara "eld och is" men det blev mest picassotema tror jag, men vad tusan, det blev i alla fall en snygg snodd, så jag är okej med att ha fått någonting gjort idag. 



Nåja, jag har faktiskt uppdaterat min studiekorg också! Eftersom jag nu håller på att lägga om studierna en del behöver jag även möblera om i den lite så det har jag ju gjort. Nu torde det bara vara det viktigaste kvar i den, så att den inte blir så tung att släpa på när man ska ta sig bort från Tv-rummet de gånger TV:n är igång och pumpar ut negativ energi så att pluggron störs. Jag har hittat lite att tenta av plus lite nytt, så det kommer att bli en spännande skoltermin det här halvåret. Till veckan som kommer ska vi även ta ett snack med diverse kontakter om det, så att vi får igång maskineriet igen. Det här kommer att bli jättebra.

Med start i morgon ska jag även börja med att kliva upp tidigt varje dag utom lördag. Morgonstunderna är viktiga för hälsan, liksom att sova ordentligt på nätterna. Det här har jag fuskat med sedan tiden då jag inte mådde så bra mentalt, så nu när jag vet att min goda mentala hälsa är här för att stanna, tänkte jag att jag skulle göra det lite hemtrevligt för den genom att inte sova bort alla morgnar. En kopp te ute på verandakvisten kan ju vara en bra start på dagen, låt oss se om det stämmer genom att göra det till en vana. Sköt om er. 

❃~❀~🏵~☘~Namaste~☘~🏵~❀~
🙏

fredag 7 oktober 2022

Då var förberedelserna i full gång!


Jaha, här kom en spontanidé och tacklade mig igen! Jag tänker att jag ska ta lite nya kurser i höst samt till våren, så jag tänkte att jag skulle köra väljandet den här veckan, så kontaktar jag lite folk nästa vecka, sedan är det väl bara att köra på tänker jag. Det känns fint att faktiskt vara igång igen efter ett par år utan någon som helst kontakt med folk. Man kan säga att även om man inte känt av det så väl har man ju saknat det där gemensamma.



Den här fredagen tänkte vi köra höstgille eftersom vi hade så många idéer. Det blev köttfärslimpa, kycklingpaj, och grönsaker från gården... Nåja, inte riktigt allt, men vi har i alla fall fortfarande jättesnygga tomater som vi kan ha i salladen!



Och i tisdags blåste vi in till Östersund ett snabbt ärende, då passade jag på att fira min beslutsamhet med en liten hallonbakelse och en kycklingmacka på libanesiskt bröd. Allt satt perfekt! Till det drack jag faktiskt en Coca-cola för första gången på väldigt länge. Det smakade lite konstigt, som om det inte riktigt hörde hemma i mig längre, något som säkert stämmer ganska bra om än läsk och sötsaker kan vara gott att äta i måttliga mängder. Den här veckan har jag med berått mod fuskat då jag är ganska glad över att kunna studera igen och eventuellt ha en inkomst snart!

Så det är jag sjukt tacksam för, att det är möjligt att plugga upp sig om man inte är nöjd med vissa resultat, att jag har bra kompisar, bra föräldrar och så vidare, sedan är jag absolut glad att veta att jag faktiskt är omtyckt, det har jag inte tagit för givet någonsin. Tack för en underbar vecka, den här helgen ska jag bara ta det lugnt förutom att städa övervåningen då. Jag är nöjd!

Ta hand om er, världen är en underlig plats, även om den faktiskt kan vara precis lika underbar som den är underlig. Fred☮

✾~❃~❀~🌸Namaste 🌸~❀~❃~
🙏





 

söndag 2 oktober 2022

Helgen i ett nötskal


Den här helgen har vi mest städat och sett på film eftersom hösten bjudit på så tråkigt väder. Då får man göra så gott man kan för att piffa upp stämningen! Lite god mat, snacks och en bra film fick det bli. 
Förutom det har jag även försökt mig på att förstå det där med mönsterplockning, men uppenbarligen är det någon detalj jag missat då mönstren inte riktigt vill träda fram. Jag får helt enkelt titta vidare på det sen, det skadar ju inte att vara lite erfaren när jag väl renoverat Corona. 

Att vi återupptog det här med att äta mer grönt känner jag var en bra idé. Magen kommer igång på ett annat sätt och man känner sig piggare än om man bara äter en massa kött och halvfabrikat. Visst kan man äta sådant ibland, men inte varje dag, det är inte bra i det långa loppet. Fast på helgerna får man gärna fuska lite, det gör vi med och det är jag helt okej med. 

Den här helgen har vi, förutom att städa ur skåp och andra utrymmen inför vintern har jag och syrran analyserat Cartoon Network-serier och kollat igenom lite teorier andra haft om dem. Jag står fast vid att det inte alltid är barnvänliga saker som sänds på de där större amerikanska barnkanalerna, kan jag säga med risk för att låta som en ängslig småbarnsförälder. 

Sedan har jag bestämt mig för att faktiskt tenta av lite kurser jag haft skvalpande ett tag. Engelska 7 och psykologi B har legat på is länge nog och eftersom jag inte kan ta mattekursen ännu är det kanske en bra idé att ta dem nu medan jag väntar, det känns i alla fall som en bra plan just nu. Kommande vecka får jag ägna åt planering inför detta så får vårplaneringen komma efteråt helt enkelt. Det känns som en bra plan i alla fall. Det ljusnar lite med andra ord, precis som jag planerade att det skulle göra. Visst är det en del motgångar nu, vi befinner oss fortfarande i en kaotisk period, men för att klara av den får vi försöka att leva mindre kaotiskt själva, det är nog det enda vi kan göra i nuläget. Sköt om er!

~🏵~❀~🏵~❀~Namaste 🙏~❀~🏵~❀~🏵~
Den enda du behöver behaga är dig själv, våga vara stark och stå upp för vad du vill, så att du senare kan behaga andra. 



 

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...