måndag 16 maj 2022

Måndagslyx och nytt amigurimiprojekt

Det här gjorde jag spontant för att jag ville se hur det blev. Det är egentligen bara Yoghurt och vispgrädde med lite vanilj uppslaget i en blomvas! Ja, det ser helt okej ut, men vi fick dela den på två för att orka äta upp allt. Sparrissoppa med parmesan till det, det råder ingen svält inte!


Sedan har jag pausat fågelprojektet lite och börjat virka med en lite mindre nål! Nu ska jag göra lite virkdockor och inte vilke virkdockor som helst utan snarare mina barndomshjältar från "kompisgänget" eller "the get along gang"



Gänget består av Ledaren Montgomery Moose som enligt serien är en väldigt sjyst kille, dock lite väl naiv ibland eftersom han är så snäll, Dotty Dog, en pojkflicka som är väldigt strategisk, men ibland väl impulsiv, Bingo "bet it all" Beaver som ska vara clownen i gänget, han är även definitionen av ADHD, Portia porcupine, gängets yngsta medlem, logiskt tänkande är hennes grej, Zipper Cat, gängets tuffing (som synes) som avskyr mobbning och Woolma Lamb (På svenska Wilma Lamm) som är gängets "sötnos" samt antagonisterna Catchum Crocodile (Sv: Krocke Krokodil) och  hans sidekick Leeland Lizzard (Sv: Lelle Ödla). De är som de flesta typiska cartoonskurkarna. En stor en som är den "smarta" och en liten en som är han som blir omkringpushad av den större. 

Dessa tänkte jag prova att virka i ett tunnare bomullsgarn jag tänkte ha till bandvävning förut, men eftersom jag inte håller på med det längre kan man väl prova något annat? Grannen föreslog även pärlgarn, men det blir lite för glittrigt till det här projektet så jag stannar på det här. 

Garnet är en palett jag köpt på Adlibris och mitt första projekt blir Bingo! Nu fick stackarn alldeles för stora tänder men det går att ordna till. Jag tror på Bingo! Får jag nu bara till kroppen så kan detaljerna få komma senare.

Psykologi till sist, för det är fortfarande saker jag behöver ta itu med. 
Känner du igen det här med att ha svårt för att säga nej? Då är du min vän för det här är jag helt hopplös med! Som empat får jag alltid så dåligt samvete över det eftersom jag tror att folk blir besvikna om de får ett nej. Varför är det så? Jo, för många gånger tänker man att "Eftersom ett nej inte är ett ja medför det besvikelse hos den som får ett nej." Fast stämmer det? Ett nej kan faktiskt vara ett ja! Hur tänker jag nu? Jo, om du säger till din vän att: "Jag är ledsen, men jag måste säga nej här, jag har ett annat ärende!" Så säger du i stället ja till dig själv. Har man inte tid, lust eller ork just då måste man vara ärlig och tala om det. Att sätta gränser är viktigare än man tror, annars kan de bara sparka in dörren och ta för sig av dig som de vill. 

Så det tänker jag ha som veckoutmaning: Ta reda på vad som känns viktigast och lär dig sätta gränser! Känns som en bra start på veckan! Och du där! Du ja som läser här! Du ska ha en stor kram och veta att du är värd respekt precis lika mycket som Emil, Louice, Emma, Benny... Vem som helst! Ha nu en underbar vecka!


Namaste 🙏

Kan du inte skapa en förändring betyder det att du själv måste vara förändringen. Ge inte upp bara för att du möter en uppförsbacke. Du är underbar! 💖

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...