lördag 21 maj 2022

Denna dagen -ett liv

 

Det spelas musik från älven i kväll, det betyder att man säkert fått igång sommarflotten som brukar glida runt och indikera livsnjutande. Vårt livsnjutande blir glass och sy-LAN. Japp, jag åkte faktiskt dit! Kolla in strösslet på den glassen, det är så att man blir sugen på att baka något med liknande strössel på!


Urvalet av glass vi köpte den här gången! Pralin, Pirulo och stjärnfall! Ett nytt ansikte, resten är mest nostalgi. Hallonpralin åt vi ofta som barn, varje gång glassbilen kom köpte vi den. Pirulo hände det att jag köpte när jag bodde i Östersund, det är som en mjuk isglass med smak av melon och... Tror det är citron. Den nya sorten vi köpte tipsade de oss om sist de var hit. Stjärnfall heter den och är en ganska vanlig glass, smakar blåbär eller päron med överdrag av vit choklad och en massa stjärnor! Eftersom jag älskar stjärnor är det väl klart jag köpte ett paket!
.



Handarbete då! Bingo Bäver är nu helt klar även om jag tycker att han blev ganska ful. På nålen nu är Dotty Hund vars huvud är klart nu. Här broderade jag ansiktet i stället för att virka alla delar för sig. Mycket bättre!

Åkte jag på något Sy-lan då? Ja, faktiskt. Var det mycket tanter? Inte idag, däremot dagen innan var det en hel del. 

På sy-Lanet hann jag börja med en kropp till hund-tjejen men sedan blev jag lite sugen på att testa grannens vävstol ändå, mycket för att hon pratat så gott om den väldigt ofta. Var den bra då? Jovars, den var jättebra, men tror faktiskt att Corona är lika bra hon, även om jag inte haft tid med henne än.



Det här bandet har vi hjälpts åt med och det känns ju i alla fall gå ganska bra, även om trådarna vill gå av. Ett ganska enkelt nybörjarband i ullgarn är det. Det är lite därför det är lättare att garnet går av när det är ull, det fastnar gärna ihop, vilket är väldigt bra om man vill tova. Bandvävning är meditativt och roligt, det vet ni att jag tycker, men jag har en del annat att stå i samtidigt så jag vet faktiskt inte om jag fortsätter med det. Åker jag i morgon kanske jag väver lite till, om jag inte sätter mig med min hund någonstans.

Sedan har jag börjat scrapbooka igen, bara det att jag inte minns var jag la min gamla scrapbook som jag hade tänkt göra om. Jag kan ha slängt den, annars får jag väl leta vidare.


Och så fortsätter vi med bävertemat! Vi har faktiskt haft bäver-besök vid älven!
Två träd gnagde den av...


Nu tänkte vi faktiskt ta bort de här två träden, så det var ingen större skada skedd, däremot låg det en båt ganska nära där trädet föll så det var väl tur att trädet inte föll på den!
I kväll var det dock en ljuvlig kväll, det vill jag lova. Kanske ska avsluta dagen med några räfsgrepp ute på gården ändå? Det tror jag att jag gör!

Och du, ja just DU! Sköt om dig och glöm inte vilken stjärna du är i den här världen.

Namaste🙏


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...