onsdag 18 maj 2022

En händelserik Onsdag!

 



Idag blev Bingo Bäver äntligen klar och jag kan välja en ny kompis att virka. Jag slumpade fram Dotty Hund den här gången. Än så länge är hon bara en skalp med lite blonda lockar på 😝
Sedan har jag även gjort om mitt Yggdrasilhalsband lite, tog bort läderremmen och bytte den mot en kedja som jag redan har min turkossten i, eftersom berlockerna är lika stora blev det rätt läckert när de kom ihop, lite som en blå himmel bakom trädet i sig.

Sedan hade  vi en intressant dag på Trätjordsbacken idag, det var nämligen så att man iscensatt en krigssituation där. 


Det började med att de tände på några bilar som orsakade en ganska rejäl rökutveckling, ett tag blev det nästan kolsvart för ögonen och luktade bränd plast. En av åskådarna, som jobbar åt brandkåren annars, berättade att det förmodligen var färgen på bilen som brann av och orsakade stanken.



Sedan kom männen i grönt också, de iscensatte ett scenario där en militär blivit skadad och fick föras bort, det var ett stort pådrag kring det men jag tog bara en bild jag tyckte var bra nog. Sedan dök en del  ambulanser upp, både normalstora och riktigt stora. 


Här fick jag några bättre bilder på dem plus en helikopter som kom upp.

 Och självklart har vi en drönare med på bilderna, varför ska man ha ett event utan drönare när JAG är där. 





Mer rök, mer kaos mer räddningstjänst och ja, massor av skademarkörer som verkligen gjorde ett bra jobb med att spela skadade, chockade och allt vad man kan vara i det här läget. Ett mycket intressant förmiddag får jag lov att säga! 


 


Sedan blev det lite artvandring och road trip!




Många säger att Kullstaberget och vättaberget kallas "elefantberget" för att det liknar en elefant, personligen kallar jag inte den bergskedjan för något annat än det de heter, det känns bara inte rätt för mig, dessutom, skulle man döpa berg efter vad de ser ut som tror jag inte Krokvågsberget skulle få ett så vackert namn, jag har alltid tyckt att det ser ut som en ända. En ända som det bor en del pilgrimsfalkar i så det är en bra ända! 😆



Under dagens artvandring hittade jag denna lilla flugsnappare som satt och visade... Ändan!  De är väldigt vackra med sina svartvita fjäderdräkter, de här fåglarna är även kända för sitt revirhävdande, de kan bli riktigt förbannade på varandra vilket man märker när hanar från olika revir råkar hamna i luven på varandra, eller om någon annan predator skulle begå misstaget att komma för nära deras bo! Som små fräsande stridsplan flyger de på sina ovänner med näbbar och klor. Sjunger oerhört vackert i alla fall, sedan tar de mygg, det är väldigt bra.





Liten blåsippa tittar fram ur mossan! Vi har även fått in lite blåstjärnor, tulpaner och annat som indikerar på att våren börjar byta skepnad till försommar.


Vad gör jag på Lördag?


På lördag  har jag ju blivit inbjuden till ett sy-LAN som grannen dragit igång i bystugan. Jag har sagt att jag kanske ska gå dit några minuter men jag är skeptisk till jag har liksom en känsla av att det snarare kommer att se ut såhär:


Än såhär:


Dessutom förekommer det övertalningsmetoder som jag anser vara fullständigt oacceptabla. En av dem är "gör det, annars blir du utfryst!" Den metoden tål jag inte, därför har jag ett väldigt litet intresse av den där syjuntan. Det ska vara för att min syster vill att jag ska åka dit, men då har vi samma sak igen där, nu handlar det om att en av deltagarna spenderat hela pandemitiden med att tjata på mig om bandvävning, något jag hade ett intresse för 2020, men har lagt på is eftersom jag har andra projekt att ta tag i. Deltagaren försöker tvinga på mig bandvävningen med samma metod som jag inte tål, varför sannolikheten att jag vill bandväva blir allt mindre. Återkommer det vet jag redan hur man gör när man bandväver, jag har bara inte alla grejer till det. Den biten behöver jag inte gå till någon syjunta för att lära mig. Nej, om jag ska åka dit ska det vara för syrrans skull, hon har till och med börjat med en stickning för ärendet. Jag tror att jag tar med någon av mina "kompisar", blir Dotty klar funderar jag på att göra Portia, Montgomery eller Lelle. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu. 

Sedan har jag en del prioriterat, tre etapper blir det alla i turordning:
  • Virka kompisar
  • Öva på tunisisk virkning
  • Sy en slöjdpåse, eventuellt dekorerad med grannlåtsbroderi

  • Testa Makramé igen. 
  • Ta fram knyppeldynan och se om jag kan göra något fint med den.
  • Temaritemaritemari!! 💖
  • Restaurera upp Micke vävstol så att jag kan ha den som bordsvävstol till små projekt.
  • Skaffa fram varp till Corona och tillverka en  snygg solvstock till henne.
  • Knyta ett solv till Corona, men det blir kanske senare.
Prioriteringarna ligger i turordning, som ni ser ligger alla vävprojekt i etapp 3, vilket betyder att det troligen inte blir något med det förrän till hösten eller vintern, jag har lite andra projekt innan, men still står det inte!  💪




Vad händer imorrn?

I morgon är det ju Torsdag så det ska ju städas ordentligt. Sedan ska gården rensas av lite mer och bilarna ska städas. Dotty ska få lite mer form också. Vädret skulle bli fint, så eventuellt tar jag även ut stereon i växthuset så att man har någon musik att rensa till.

Namaste🙏

Ta gärna emot goda råd, men låt aldrig någon bossa runt med dig, du är bättre än så, du är ju en vinnare, precis som alla andra! 
























































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...