söndag 8 maj 2022

Helgen innan stora dagen!


Lite speciellt är det allt! I morgon får jag veta resultatet av testerna och även om jag inte förväntar mig några stora förändringar är jag spänd inför vad som komma skall. Den här helgen blir med andra ord sista helgen innan dagen D. 
Det vi har som lördagsnöje den här gången är nougatägg, rullrån som grannen gjort och glass så klart. Ibland är det som det är att bo utefter 87:an. Båda glassbilarna har visst rutter som går förbi oss, så ibland förvirrar de varandra. Som i Onsdags då det kom ner en lite spontant eftersom han ändå hade vägarna förbi, vilket gjorde den ordinarie glassbilen förvirrad. Nåja, sånt händer ibland när kollegor har liknande arbetsområden. Vi fick i alla fall glass den här veckan också.



Och nu när odlingssäsongen är i startgroparna har vi varit och köpt lite sättpotatis som ska ner så fort tjälen gått. När vi var där köpte vi även lite små söta nougatägg och visst var de söta, smakade väldigt sött för att vara nougat tyckte jag, men jag gillar färgerna! Kolla bara på den rosa färgen här!



 Levande färg, minst sagt.
När jag var i tonåren sa min väninna alltid till mig att rosa var bland de fulaste färgerna i världen, varför jag glömde bort färgen i många års tid, men jag måste säga att jag inte håller med henne alls. Rosa tillför något till färgspektrat precis som alla andra färger, det är ju egentligen bara en variant på rött, som ironiskt nog var en av hennes favoritfärger. Det kanske har med mina 80-talsfasoner att göra att jag tycker om glada färger, eller så är jag bara sån... Båda kan väl kombineras kanske.




Och igår kom en vild smörgåstårta och hälsade på! Jodå, en annan av våra grannar hade fyllt år och köpt lite för mycket smörgåstårta så det blev riktigt fin middag kan man säga. Och så har vi stadgat upp växthuset för säsongen, så nu kan man sitta ute och fika om man vill det. Och det vill man ju, speciellt jag och katten! Katten såg direkt när vi tog ut dynorna var vi skulle med dem och det tog inte många minuter förrän hon låg där och spann. Hon minns allt sommardagarna i det nästan olidligt varma glashuset. Jag förstår henne! 



Och i den mån näsan vill har jag städat tomten på skräp! Såhär noga har jag inte varit på många år, i en av högarna hittade vi till och med en gammal askkopp från den tiden då det bodde rökare här. Verkligen inte igår, tror de sista cigarretterna fimpades 2011, men askfatet jag hittade var nog från 20+ år tillbaka. När man har en stor gård blir det lätt hörnor där det nästan aldrig städas, det ser man när man väl städar.




Och efter att ha tagit bort det mesta av skräpet från vägarna och betongplattan + fågelmatsplatsen blev det en diger hög att ta reda på. Notera nu att det här bara är en bråkdel av det som finns, Nu är det en del kvar på gräsmattorna, sedan  ska även stigen ner till älven tas om hand, men inte i morgon, i morgon ägnas dagen helt åt my favorite boyboy! -Samul!
-Eller låt oss bara säga att jag ska åka till Östersund och inte har så mycket tid att städa just då. Förutom ett ganska avgörande möte ska vi väl se till att ha lite mysigt. Det är viktigt att inte bara tänka på det som är besvärligt, att lura djävulen så att säga. 
Nu tänker jag ta mig en varm och skön dusch och inte tänka så mycket mer på morgondagen. Sköt om er!

🌺Namaste🙏













































 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...