lördag 29 januari 2022

4 saker jag är tacksam över idag.

  Idag har jag bestämt mig för att avsluta min verksamhet på sajten ifokus.se, av personliga skäl. I enighet med det här tänker jag anamma en sak därifrån som jag tycker är bra att ha i mindfulnessammanhang:

Saker jag är tacksam över, fast fler än 3!




  1. Henne! -Tigris gör mig glad varje dag, hon älskar att vara i min säng (som just nu saknar lakan, eftersom jag är lat) och i morse väckte hon mig med blöta kattpussar och små hårda kattassar. Älskling! 💖





2. Mysfikastunderna är tillbaka! Jag har börjat hitta tillbaka till mystemat igen och just nu har jag börjat baka lite då och då, det är faktiskt rätt trevligt när man kan göra riktigt fika som inte bara består av en slät kopp. 







3.Att jag fått mig för med att göra något av de där apelsinerna som legat och blängt på mig sedan efter jul! Marmeladmackor med ost gillar ju alla i familjen och varför köpa marmelad när man har en massa apelsiner som ligger och glor hela dagarna, då är det bättre att koka marmelad på dem! Gott blir det också!





4. Att min matlust kommit tillbaka! Äntligen kan jag njuta av livet igen och äta vad jag vill utan att känna mig mätt efter en tugga! Fast köpt köttfärs är inte lika god som hemmaslaktad det ska jag lägga till! I veckan hann jag med att laga en liten variant på Spaghetti Bolognese, lite sparrissoppa och en kycklingpaj! Nu äter inte alla i familjen kyckling, men det löstes lätt med att man gjorde två olika pajer, varav en hade köttfärs i stället. 


Sedan är jag självklart tacksam över att jag inte har COVID (Tror jag i alla fall) utan troligen bara dragit på mig något virus. Att jag har ett bo att vara i och att jag har kärleksfulla människor runt mig. 

Men ifokus då? Ja, för all del, tittar någon som har eller haft ett konto där in här och läser kan jag säga att det forumet är mysigt, men tyvärr faller det under rubriken sociala medier och det är väl något jag försöker trappa ner på nu. Min facebookdetox har gått bra, nästa lördag har jag haft en facebookfri månad och det känns faktiskt inte helt fel. Nästa detox kanske blir en helt kommentarsfältsfri månad? Det får man väl se. Nu var det visst fisk på menyn så jag ska ta och smaka på den. Ta väl hand om er nu! Glöm inte att ni själva säkert har mer än en sak att vara tacksamma över varje dag. 


💖Namaste🙏
💘Tack, livet för de överraskningar du ger mig varje dag💘





måndag 24 januari 2022

Helgen och måndagen i ett nötskal!


Det börjar se lite vårigt ut ju! Det är bra, för precis som Madickens sköne granne farbror Nilsson känner jag livet i mig när det är vår. För att inte tala om när det är sommar, men dit är det ännu några månader, först ska väl systern få fylla år också! 



Idag bakade jag ett egenkomponerat brytbröd kallat ryssbullar. Det är lantbrödsmjöl och kornmjöl i dem och de blir riktigt goda med ost på. Ryssbullar heter de för att det är kornmjöl i dem. Ryssland har mycket sådant, råg, korn... Riktiga grejer! En liten kontrast mot allt vete också.

 Mörkret börjar dessutom ge vika lite mer nu, så livet börjar bli lite bättre igen. Skönt att det vänder ändå, det har varit lite långtråkigt med allt mörker. Nu ska bara pandemin plana ut så att man kan börja leva någorlunda normalt igen. 



 I helgen som var blev det muffins. Matcha för att vara exakt, jag har fått någon grej för att baka nu, vilket faktiskt inte är helt åt skogen. Men jag har faktiskt inte bara vistats i köket, jag har även varit i verkstaden med far och skruvat i en båtmotor! Något som också det gav lite glädje. 
 Och är man som min syrra köper man inte pepparkaksdeg, man gör den själv och då gör man en stor deg! Det blev en del deg över från i julas så hon passade på att baka några extra tjocka pepparkakor av det. 



Och i enighet med att jag köpte den där lilla asusdatorn jag pratade om har jag även spenderat en stund då och då med dataspel! Frozen Bubble tycker jag bra om, men också Tux math och crack attack. Ah vad vore livet om man inte fick stimulera hjärnan?



Fredagen bjöd på ryggbiff med pommes och dricka! Köttet är fortfarande närproducerat nötkött, än så länge behöver vi inte köpa mer fredagskött i alla fall, däremot börjar köttfärsen ta slut, så det kan vi behöva köpa. I morgon blir det dock coopfärs till spaghettin.... Känner lite sådär för det nu när jag blivit bortskämd med riktig mat! 






Och äntligen har jag en snodd som fungerar. Eller den här sortens hårklämma heter "Fågelbon" tror jag, de är hur som helst väldigt bekväma och går bra att ha när man sitter och stickar!


Och det gör man ju! Nu har jag fått tag i fyra nystan med rainbow från Raggi som jag tänkt sticka en halsduk med matchande mössa av. Halsduken först dock. Skönstickat är det och mönstret blir rätt snyggt!


Det var väl lite helgen och måndagen i ett nötskal. Innan jag nu går ska jag tipsa er om en duktug kille som berättar lite om hur man gör för att inte vara en sådan energitjuv mot andra eller sig själv. Kolla gärna in klippet, han är sjukt härlig. Ta hand om er nu och värdesätt livet såsom det är. Namaste 🙏






























 

fredag 21 januari 2022

Saker att vara tacksam över.

Fredagen har varit riktigt bra. Idag hittade vi igen den lilla delen till båtmotorn och behöver således inte köpa en ny. Den här delen är alltså stor som en lillfingernagel och väldigt svår att hitta om man tappar den på ett verkstadsgolv som jag gjorde. Efter ca en veckas letande gav vi nästan upp hoppet, när jag såg något som blänkte på golvet och där, mitt framför mina fötter, ligger den! Jag är övertygad om att med en sådan tur kanske man var dum som inte köpte en trisslott på en gång, man kanske hade blivit stormrik?

Fast på sätt och vis är jag redan ganska rik som har en så fin familj som jag har, jag är verkligen tacksam över att ha en så fin relation till dem som jag har, för tydligen är det inte jättevanligt att ha en så stark relation till föräldrar och syskon. Jag förstår så klart inte varför, men å andra sidan är det mycket jag inte förstår här i världen. Hur det kommer sig att det finns så många dumma människor i maktpositioner är väl en sak, en annan är väl varför folk känner ett sådant behov av att vara taskiga på ett eller annat vis, när det ger en så mycket större kick att vara snäll mot varandra. 

Idag var det en tjej som var riktigt gullig mot mig! Jag har ju äntligen kommit på att jag ska rita Unns mor Raven och såhär blev hon: 


Raven Storfors, iförd ragundadräkten! Jag delade med mig av denna bild i ett tecknarforum varpå den här tjejen sa att hon var så söt att hon ville testa att göra henne hon med. Jag sa att det fick hon gärna göra och igår hade hon gjort det: 
Så här är den, första gången någon gjort en Gaia-fanart och jag är väldigt stolt över att någon uppskattat mina karaktärer så mycket. Raven Storfors som realistisk, made by Kiva alltså 😊 Tack så mycket! 

Den här fredagen har varit fin med andra ord. Vädret har varit jättebra, batterierna har varit fulladdade och allt har känts gått riktigt bra! Jag börjar tro att jag är på väg hem från den här långa mörkerkörningen nu. Det vore inte en dag för tidigt!

Därmed ska jag alltså avsluta med att ge er tre saker jag är tacksam för idag:

  1. Jag HITTADE båtmotordelen -happy dance-
  2. Vädret var jättemysigt idag så jag och katten kunde njuta av en liten stund i vårsolen!
  3. Raven blev så uppskattad! Det värmer verkligen 💖
Sedan har jag äntligen lärt mig hantera den ångest som alltid uppstår när det pågår någon politisk debatt på TV. Andningen är viktig. Att inte brusa upp över andras dumhet är en konst, men det är den som bevarar lugnet längst som står som vinnare i slutändan. Därför har jag bestämt mig för att ta det lugnt med den där TV:n från och med nu. Det finns så mycket annat att vara arg på som är mer värt ansträngningen. 

Fast egentligen finns det ganska få saker just jag behöver irritera mig på. Jag vet egentligen att jag är älskad, att jag är trygg och att folk verkligen bryr sig om mig nu för tiden. Förr var inte det här lika självklart, så det är klart att det kan ta lite tid att vänja sig för mig som varit van vid att folk inte velat ha med mig att göra av skäl jag än idag inte vet, jag var väl jobbig. Men idag vill folk ha med mig att göra, ibland frågar folk till och med om jag lever, om jag mår bra. Det är just när jag inser att jag faktiskt har folk runt mig som undrar som jag inser detta. Jodå, jag mår jättebra när jag förstår att ni tänker på mig! Det är väl bara det att jag inte alltid tar mina vänner för självklara, det har jag fått lära mig att aldrig göra. Men en sak är självklar för mig och det är min tacksamhet över att de finns och bryr sig om mig. 

Och kanske är det så, du vackra varelse, att någonstans därute finns det någon som verkligen älskar dig och saknar dig varje dag. Du är en pärla i guld, en stjärna ⭐Du har något värt att belysa. Det gäller bara att hitta visa upp det. Namaste, ta väl hand om er i vintermörkret. Snart kommer ljuset igen 🙏


 

lördag 15 januari 2022

När till och med tråkarbetena börjar se ut som något!


-Well, DET kunde jag inte säga 2007! Den här bilden kletade jag ihop under en lite seg lördagskväll då jag inte hade annat för mig och det enda jag så klart inte är supernöjd med är så klart handen! Sune har ju pianofingrar egentligen, men här ser de mer ut som dasslock. Jamen förlåt mig, Sune. Nu var jag visst dum!

Vad har jag gjort mer än att rita Gaiateckningar då? Minsta möjliga, har haft ont så har mest suttit i värmen i mitt rum och spelat "Frozen bubble" på nya leksaken. Jag vill ju med tiden skaffa en ny stordator men nu kan jag i alla fall skriva lite dokument utan att C-tangenten smiter. Varför den gör så på min gamla beror på att bladfjädern under den tangenten gett upp, så den är limmad mot själva vårtan... Vad heter de där vårtorna tangenterna sitter fast på? Nåja, alla vet vad jag menar för något antar jag och det är därför min gamla dator är lite wonky. Sedan var den ju begagnad när jag köpte den så den är väl inte helt osliten kanske. Den är tänkt att bli stationär med tiden den här.

Och i morse gav jag också Duo några minuter, för jag har verkligen fuskat med honom ett tag vilket inte känns helt rätt i och med att jag tagit på mig det här med att lära mig språk via den appen men haft så mycket i huvudet på sistone att det inte blivit av. Inte det att jag är lat, jag har bara inte fått in rutinerna efter julen, vilket kan vara lite si och så kanske. Men det har jag gjort, sedan har jag tittat på lite psykologiklipp och det här klippet var faktiskt en ögonöppnare för mig:
Tillsammans med det här klippet: 

Ja, för vem har inte träffat sånahär människor någon gång i livet för att sedan inse att det rör sig om folk man inte borde ha gått in i någon djupare relation med? Jag kan ju lugnt säga att jag träffat flertalet och att det faktiskt gjort mer skada än nytta för mig att ha dem i mitt liv. Därför fokuserar jag hellre på att lita på min magkänsla och bara hänga med folk som får mig att växa som person, alla andra får lov att klara sig utan mig så länge de har dålig karma och inte tänker göra något åt den. 
Men nu ska jag vara rättvis och säga att jag nog inte har världens bästa karma själv alla gånger och det vet jag. Jag försöker arbeta med det varje dag, även om jag är medveten om att ett frö tar tid på sig att växa. Jag tänker i alla fall ta hand om min lilla karmaplanta och sköta om den varje dag, så kanske Freyr ler mot mig och säger "Jodå, visst har du bra karma nu!" Det hoppas jag i alla fall! Sätt ett litet karmafrö du med och se vad som händer vettja, kan ju bli riktigt bra! Ta hand om dig inifrån och ut och visa kroppen att det visst finns något som heter everlasting love 💖 Namaste, vackra du, låt ingen stjäla ditt rampljus och låt dig inte luras av falska människor, kom ihåg att det inte finns någon som är hopplös, då skulle det inte finnas något hopp över huvud taget. Fred ut 🙏



 

torsdag 13 januari 2022

Projekt minidators andra fas -Köpa en till!


 500 spänn på Tradera och jag och systern köpte den här lilla godingen.Samma variant som den vita fast silvergrå med lite blommor på, väldigt gullig! Funkar säkert både till spel och lite småsagor. Har vi tur kan vi även köra syrrans stjärnkikarkamera på den, det blir roligt! 

Så en Asus eeepc900 -Netbook, fin resedator som går utmärkt att exempelvis sitta på bussen och skriva med. Känns ändå som en vinst i och med att jag gått ihop med min syster och delat på 500 spänn för att köpa den tillsammans! Lite omvårdnad lär krävas men det är jag okej med. Just nu kan jag använda den till lite spel som jag säkert kan ha till att mjuka upp hjärnan med. 

Och i morgon är det dags att logga! Då ska vi se vad vi fått gjort den här veckan, förmodligen mest på måndag och tisdag eftersom de andra dagarna gått åt till psykologi, men jag kan alltid logga de timmar jag gett att spela inlärningsspel, det går inte av för hackor det heller. 

Så jag får helt enkelt logga detta denna vecka, de timmar jag ägnat framför den här lilla datorn, det lilla plugg jag hunnit med och det jag fått gjort med städandet. Jag är ändå ok med det. Vi hörs framöver, det är viktigt att vila lite mellan varven. Ta hand om er nu, namaste 🙏



måndag 10 januari 2022

Ny bäddmadrass och så lite guldkant på matlagningen


Jag har alltså unnat mig en ny bäddmadrass då den gamla tog död på min rygg i stort sett jämt! Nåja, i kombination med att jag inte tränat ordentligt på ett bra tag får jag lägga till. Det här får jag göra något åt, idag fick jag nog träna lite med att jag bar upp den här och syrrans madrass. När jag hade lagt på bäddmadrassen hämtade jag den bästa kritikern av dem alla, nämligen Tigris, husets proffsmysare. Hon godkände den med råge! Känns ändå stabilt. 

Idag var jag på matlagningshumör igen så jag lagade till lite fiskpinnar med smögensås, man får ta det som finns hemma menar jag. Och när jag skulle lägga grädde i smöret till såsen hände det här:




 Ett litet hjärta i grädde framträdde i smöret. Alltid lika häftigt när man råkar få till det!

Idag har jag haft en bra dag och jag är tacksam för allt bra som hänt idag. I morgon ska jag ta och börja träna igen. En promenad om dagen känner jag att det är minimum för vad jag ska göra om dagarna. Vem vill sluta som Niko-Avocado menar jag. Så fet blir jag aldrig, men man kan väl försöka hålla sig i trim för det?

I morgon börjar vi med tränandet, det blir fett! 
Kom nu ihåg en sak, du bestämmer hur du ska leva, omvärlden kan bara komma med tips. Ha nu en underbar kväll tillsammans. Namaste 🙏

söndag 9 januari 2022

Schemabygge och allmänt mysig kväll

 

Idag började jag smått med schemat och eftersom jag även börjat med dagliga matematik-och anatomiövningar blir det vad jag gör i stället för sociala medier. Idag har jag dessutom haft lite svårt med sömnen eftersom jag förmodligen åt något knäppt igår, det händer att jag gör sånt på helgerna. Mardrömmar och ont i magen.

Dock kan ju mardrömmar också bero på att mitt inre lugn störts av något, vilket är fullt möjligt då jag igår grävde i lite gamla papper som har en tendens att just störa mitt inre lugn. Dock var det nödvändigt då jag behövde en del av pappren för att kunna göra en egen reflektion kring vad som hände och skriva ner det en gång för alla. Att på ett professionellt sätt kunna snäppa igen näbben på de höns som förtjänat det. Man kan säga att jag besvarar deras sladder med saklighet och det kanske är en vinst i sig, vad vet man. 

Nåja, idag har jag i alla fall gjort mitt bästa för att återhämtas efter att ha somnat med kaos i sinnet, något inte ens vikingarna tyckte var en bra idé om man ska tro vad som står i Hávamál i alla fall:

Ovis man
alla nätter vakar,
grubblar och grämer sig för allt;
matt är han,
när morgonen kommer;
vedermödan är, som den var.
 Den höges sång, vers 23, Hávamál

Således ska man inte somna med huvudet fullt av grubbel, ilska eller andra extrema känslor. Det gör dig bara trött dagen därpå och du lär inte få mycket gjort om du är utmattad av maran antar jag. 
Jag får fortsätta tro att illvilja betalar sig själv med tiden, sedan om det betalar sig inför mina ögon eller inte, det kan jag inte sia mer om än jag gjort, men betalningen kommer, på ett eller annat sätt. 
I morgon börjar arbetsveckan igen och då får jag även börja föra loggbok på ett bättre sätt än jag gjort förra året. Det blir fint. 
Ta nu hand om er och somna inte med kaos i kroppen, det ger dig bara men i drömmen.

🙏Namaste🙏

 

lördag 8 januari 2022

Fredag/Lördagsuppdatering

 





Eftersom jag helt enkelt glömde att lägga ut något om fredagens middag får jag göra det nu. Det blev lite revben som blev kvar sedan i julas, en rotfruktssallad och lite julmust. Senare på kvällen öppnade vi en flaska bubbel också. Nej, inte champagne utan Pommac som vi brukar ha som substitut då alla här inte gillar champagne. 





Och idag var vi bortbjudna på fika till vår muminälskande granne. Jag har inte sett sportstugan sedan den förra ägaren bodde där, men grannen har verkligen höjt mysfaktorn. Plus i kanten är ju att hon även har en jättegullig katt som gärna hälsade men gosa ville den inte. Tigris brukar komma över och ge honom sneda blickar då och då, han har ju inga ballar menar hon. 
Och så gav vi dem en gammal sliten gitarr för några år sedan, den har hon pimpat upp med världens bästa Dunderklump 💖 Coolare kan den ju inte bli.

Lite toscakaka, Earl Grey ur muminmuggar och massa mys. Gärna igen!






Sedan var det dags att gå hem till sin egen sötnos och uppdatera schemat inför vårterminen. Än så länge verkar det bli samma ämnen eftersom viruset inte verkar ge sig och nästan alla skolor har nån form av närvaroplikt. Segt, men tålamod är ju en dygd. Det är allt bra tur att man har skaffat sig ordentligt med tålamod! Nu ska jag i alla fall se hur nya schemat blir, uppdatera loggboken till veckovariant och så ska jag använda schemaboken mer. Det blir ett bra avslut på denna myslördagen!

Sedan har jag faktiskt startad en månadslång detox från sociala medier. Idag var jag dock in på Facebook för att skriva ut bilder, men det var en så kort stund att jag inte räknar det som facebookande egentligen. Nu ska det inte "facebookas" något mer på en månad och det känner jag faktiskt kan bli skönt! I morgon ska jag snickra schema och göra lite glass, det blir skoj! Ta hand om er nu och kom ihåg att dålig karma bara kan komma från en person -dig själv. Namaste, vackra du 🙏





















fredag 7 januari 2022

Städdag och en liten titt i mitt lilla fotoalbum

Idag kom jag mig äntligen för med att inventera vad jag faktiskt lagt i alla shoppingkorgar jag spritt runt hela huset typ alldeles jävla själv. Det blev fyra över till annat, men resten kunde jag ha till något. Nu ska vi se vad som blir kvar efter Knut också. Sedan hittade jag mitt lilla fotoalbum med min lilla Wall of Lame i, där jag helt enkelt klistrat in en massa små klistermärkesfoton vi tog på den tiden det fanns en sådan automat på Mittpunkten. Andra småbilder finns också, som flumbilder vi tagit i automater, diverse gamla ID-foton och sånadär bilder man bytte i högstadiet. Vi hade faktiskt rätt kul när vi var tonåringar -Om man tänker på det. 



Nu ser jag att några av de här bilderna blivit missfärgade av tejp eller något sådant, men så länge jag ser vad de föreställer gör det inget. Man ska som sagt bejaka ljusglimtarna i livet, hellre än att slösa bort livet på en massa bitterhet. De här bilderna tog jag när jag mådde ganska... Dåligt ska vi väl säga, jag hade det inte så lätt, men jag visste en sak: Även om man mår dåligt ska man aldrig gräva ner sig och framför allt ska man inte låta idioter bestämma över en. Det är livet för kort för. Nej, en tur på stan, en fika med någon man gillar och många go'a skratt -Det är vad man ska värdesätta i livet. Då kommer kunskapen på köpet!

Idag ska vi äta lite revbensspjäll med hemmagjord grönpepparsås och rotsaker -Livsbejakandet är på topp, det lovar jag. Ta nu hand om er tills vi nu ses igen -Namaste 🙏





 

torsdag 6 januari 2022

Stora bagardagen!


Idag tog jag och drog med morsan på bagardag. Det var menat att vi skulle baka en trettondagskaka, vilket vi också gjorde, sedan blev det ju citron över så vi fick till en sockerkaka också! Det blev gott också det! Fast trettondagskakan såg ju lite ledsnare ut än jag tänkte mig innan jag stoppade in den. Ett helt okej bröd dock!



Dock skulle den ha varit lite rundare, typ som den var ogräddad, men alldeles allt kan man ju inte få. Bättre lycka nästa gång kanske.Då blir det även en mindre variant tror jag, den här kommer vi att äta veckan ut i alla fall. Men en sak vet jag: Jag kommer baka fler brytbröd för det verkar folk tycka om! Vem fick kungen? Jag! Kommer dock inte att berätta vad jag hade önskat mig för något, det ska man ju inte göra!

Och det sista som jag ska göra idag är att städa av borden i vardagsrummet så att man kan få lite fredagsmys avklarat. Känns som en bra idé för åt helgen ska jag organisera upp det i skrubben igen, det blev rätt konstigt sist så gör om och gör rätt är väl en bra lösning. Men då, i morgon är en annan dag -Namaste 🙏 Lev livet som du vill, inte som andra vill 💖
 

onsdag 5 januari 2022

Stora sovardagen 💤

Idag har vi mest sovit och jag tror faktiskt att vi behöver sådana dagar ibland, speciellt när man arbetar på ett eller annat vis. Jag har även återfunnit kärleken till skrivhörnan under min säng som jag dekorerat med olika saker, bland annat min lilla norska drake Hilgoth och min gamla dödskalle jag köpte i Östersund under K2-tiden. En annan sak jag köpte under den perioden var min lilla ljusslinga med lotusblommor som jag bara tänder när jag sitter där eftersom adaptern blir så varm, sedan är det inte LED heller, så den drar mer ström.



Har dock alltid älskar den här ljusslingan även om jag inte alltid haft den framme. Den har tre olika färgblandningar på lotusblommorna av vilka jag tror att jag gillar den grönrosa mest. Det här med ljusslingor har jag alltid älskat så det lär väl bli fler när pandemin äntligen brutit av sin feta nacke! Det verkar luta ditåt. Nu verkar det redan komma nya saker man kan skriva domedagsrubriker om. Då är det tur att man vet bättre än att hänga upp sig på vad dumt folk har för sig. Kändis eller lokal förmåga, en ohjälpbar är svår att hjälpa, då får man hellre se efter saker man faktiskt kan göra något åt, sin egen värld så att säga. Det är ju ändå bara så man kan göra för att förändra världen. Visst kan man hålla sig uppdaterad, det är man väl skyldig till, men att ta tag i alla världens problem kan ingen och det är heller inget krav. Därför väljer jag bara att läsa nyheterna lite snabbt på morgonen och strunta i resten. Då blir det faktiskt mindre dramatiskt och man kan själv välja rubrikerna. Passar mig bra det 😊


Sedan hittade jag igen mina pusselringar som jag lade undan någonstans 2014 eller kring det. Dessa är ganska roliga att pilla med, men inget för den utan tålamod. Det här är en sexa och en åtta. Åttan ligger under sexan på bilden. 

Nu tänkte jag fortsätta titta på Göta kanal och ta det lugnt. I morgon tänkte jag att vi skulle baka en trettondagskaka efter ett gammalt schweiziskt recept också. Det blir intressant. Sedan ska vi eventuellt också baka en äppelstrudel om det inte blir till helgen. Det som återstår idag blir att prioritera in vad för göromål som ska finnas på schemat fram till sommaren och så ska loggen omvandlas till veckologg i stället för dagslogg. Det tar sig! Men nu ska jag ta en kopp te och titta på film och sortera innehållet i mina korgar. Göralös är en aldrig! Namaste 🙏, ta väl hand om er och vet att livet är för dyrbart för att slösas bort på onödigheter. 🌞

 

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...