tisdag 3 augusti 2021

Förra veckans intressanta fynd!


Ja, i veckan som var bestämde jag mig för att inventera alla mina ponnyhästar och upptäckte att jag säkert har över 100 stycken (som jag vet var de är). Däribland en del sådana "twinkle eye ponies" som ibland faktiskt har stort samlarvärde. Några sådana tror jag dock inte att jag har.

Det här är Quacker och baby Quacker. Sistnämnda var en favorit från barndomen tillsammans med Gusty, Fizzy och Galaxy tror jag det var. Moning glory och Whizzer var också två favoriter och av dessa har jag nog alla utom Morning Glory, det är inte så lätt att hitta henne i Sverige vad jag förstått och nu har jag ju avslutat mitt ponnysamlande sedan kanske 2012 eller något sådant. 

Vad behöver göras åt dessa tu då? En del tvätt och kanske lite uppfräschning, särskilt för mamma Quackers del tror jag, hon behöver all kärlek hon kan få. Håret ska lockas, sedan ska hon väl få en ny svansrosett också, eventuellt att jag ger båda nya kindrosor sedan, men det får bli senare. 






För ganska exakt en vecka sedan fick jag hem den här DVD-boxen som tyvärr bara kan spelas på DVDspelare, men inte på datorn, vilket sög lite, men hey! Det är ändå en av mina favoritsentaiserier, så jag är relativt nörd-glad ändå, har suttit lite i växthuset och tittat på ett par avsnitt innan jag kom på att det var skönare att sitta i svalkan inne och titta på den tillsammans med min syrra som också gillar super sentai.



Sedan har jag varit på grannens loppis och köpt lite skit igen. Den här söta lilla tekannan i form av en katt tog jag hem för kanske en hundring då den hade en defekt. Cortendorf, 1930-40tal skulle jag tro, funkar utmärkt som vattenkanna 💖




Och i torsdags gjorde jag en stor laddning pannkakor för att -Det är gott! Dock bestämde jag mig för att vara lat och köpa glassen i stället för att göra den själv. Pannkakorna blev uppskattade ändå, det fanns ju hjortrongrädde, flera sorters sylt och köpeglass att tillgå. Oss fattas väldigt lite!



Sedan börjar det komma in lite för många ruggiga dagar för att man ska kunna sitta ute i växthuset och njuta nämnvärt, så det är väl bara att ladda VR-brillorna, bunkra upp med filmer och spel och vad det nu är, och förbereda sig. Än får det dock inte bli höst, jag är inte klar med sommaren än 💖 

I morgon blir det till att fortsätta med syrenhäcken jag bestämde mig för att trimma riktigt för första gången på kanske 20 år och sedan ska vi väl också göra lite andra hushållssysslor, städa inför fredagen är det bra att göra, då kan man börja redan på onsdagen för att det är så otroligt kul att städa! 😉 Eller så är det praktiskt när man har hus, någon av dem är det ju. 

Nu ska jag däremot ta och göra mig redo för sängen, jag tror att det är en bra idé. Namaste 🙏 ta väl hand om er! I morgon är en ny dag med nya krumsprång att göra.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...