lördag 21 augusti 2021

Det här med medveten närvaro och att vara i nuet

 

Konsten att varva ner och uppskatta de små stunderna man har i livet, att ta in varje detalj i allt man gör -Det är det som är medveten närvaro. Konsten att faktiskt leva och inte bara existera.

Jag har bestämt mig för en sak med mina veckor, det är att jag måste ha en tid för avslappning också, det har jag som mest under lördagarna. För det första ställer jag inte alarmet på lördagar utan jag sover tills jag vaknar, sedan är det helt enkelt att låta det som sker ske och det som uteblir får helt enkelt plats en annan dag. Du behöver ju inte fler måsten än du gör dig, det tror jag är viktigt att komma ihåg i en tid där vi i allt större utsträckning arbetar från våra hem och inte alltid kan lämna stressen på arbetsplatsen. 

Idag har jag som sagt sovit väldigt mycket, försökt mjuka upp min stela nacke och så nu på kvällskvisten gjorde jag i ordning en teceremoni tillsammans med min syster. Det här är mindfulness i sitt rätta element, att tillreda matcha! Du kokar först vattnet, häller långsamt upp det i en liten tekanna och vispar försiktigt i tepulvret tills du uppnår rätt styrka på teet. Det är viktigt att göra det långsamt och medvetet, annars spills det heta vattnet ut och skapar en massa onödiga städtillfällen. När det så är klart kan du hälla upp teet och långsamt placera koppen rätt i handen innan du för den till läpparna och försiktigt tar in såväl doft som smak. Om man inte tar in både doft och smak av Matchate eller andra gröna teer på rätt sätt, uppfattas de ofta som bittra och bitter smak är i alla fall ingenting jag gillar. 


Så dagens mindfulness bestod i att anordna en mindre teceremoni med syrran. Nämnde jag att också hon uppskattade det, hon sa till och med att det var tur att hon inte hunnit borsta tänderna så att hon kunde njuta av en kopp hon också. 
Vad har jag gjort medan livet uppehållit mig från att skriva här då? Här kommer en liten uppdatering:


För det första har jag bestämt mig för att strukturera upp studierna med hjälp av mitt digitala schema och de böcker jag tycker att jag behöver för stunden. Eftersom jag fortfarande vill göra ett JLPTtest i framtiden tänker jag fortsätta att studera Japanska, dock inte med någon klass eller grupp ännu eftersom jag inte hittat några passande i min närvaro. 






I veckan vaknade sybariterna inom oss, så vi har mumsat på såväl syrrans hemmagjorda räkmackor som mina berömda pannkakor. 
Lite extra roligt blir det när man råkar få till en perfekt hjärtformad pannkaka, bara spontant. Det var i alla fall en fantastisk torsdagsmiddag, nästan lika bra som fredagskalopsen som jag inte ens han fotografera för att den var för god 😉




Och slutligen hann vi med en sväng ut i skogen och där bodde de här vackra flugsvamparna! Jag är nu inte typen som uppskattar hösten speciellt mycket, men färgerna är ett litet plus i kanten till skillnad från mörkret och kylan. 

Idag har jag i alla fall tagit det oförskämt lugnt och hoppas snart vara av med nackspärren så att jag kan röra på huvudet igen, det underlättar för livskvaliteten och allt vad det nu heter. Kanske behöver jag göra något åt kuddarna i min säng? Jag får kolla upp det innan jag går och lägger mig. Nu tänker jag tacka för den här dagen och hoppas på att mitt inlägg gladde någon därute. Namaste 🙏 Ta väl hand om er, och glöm inte bort att det inte är fel att vara snäll också mot sig själv ibland 💖 Ha en fantastisk start på veckan så ses vi när vi hörs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...