söndag 29 augusti 2021

Då var det pluggtider igen!

 

Japp, September närmar sig, vilket betyder att sommarledigheten nu är över. Det första kännetecknet på det är soppväder! Här är det en minestronesoppa med fänkål och lite annat vi hittade i skåpen. Och jag hittade en hjärtformad fänkålsbit i soppan! -Och en tomat som var nästan hjärtformad hittade vi tidigare när vi skördade allt i växthuset. I morgon lär vi ta in jordgubbarna innan det blir för kallt för det.

Det som ska göras nu till veckan är en prioriteringslista över vad som behöver göras i första hand, sedan lägga upp schemat utifrån det. Lite tror jag att studieteknik har en huvudroll i det här, sedan får jag helt enkelt arbeta utifrån vad som kommer upp där, motivation, rätt studieattityd och framförallt en bättre studiemiljö än soffan i vardagsrummet där teven bullrar i ett öra och diskmaskinen i det andra, det känns som att jag måste hitta en mer hållbar lösning här. Dock tror jag att jag har någon form av hållbar lösning på gång, men det tar jag när jag väl sjösatt detta. Idag ska jag mest planera och se vad jag har på restlistan!

Det blev ju lite rest nu i helgen som var, men jag tror att det går att prioritera så att detta kommer med i kommande veckas schema. Nu fyller farsan år på Onsdag, men resterande dagar har jag ju all tid i världen att få in i planeringen. Det jag nu vet att jag ska göra är att jag ska förbereda mig inför kommande matematikstudier och se till att ha rätt studieteknik och studieattityd för dem. Kanske kommer det att gå bättre nu när jag inte associerar matten med Brittler eller andra gamla demoner, så jag har faktiskt sett att det finns en framtid där, även om inte andra trodde det tidigare. 
Sedan är det ju lite svenskastudier som ska göras, jag ska kolla upp vad de vill att jag ska göra, sedan ska jag kötta och bara anmäla mig för tentor eftersom jag ännu inte vet hur det ser ut med resor under året, även fullvaccinerade bör ju tänka sig för mer än en gång menar jag. 

Så tre ämnen är högt prioriterade och alla är sådana jag troligen kommer att ta på en gång, bara det att jag inte haft tid med dem förrän nu eftersom andra ting kommit i vägen, men i höst och vinter blir det ändring på det. 

Men hur ska jag få studierna att flyta nu då? Egentligen är det saker som säger sig själva, men se till att inte släppa in en massa negativ energi i livet och låt i stället de där små undren ta mer plats, då tror jag att livet blir lättare att leva också. Kanske ordna med en dag då man får göra vad man vill och ägna de andra dagarna åt det viktigaste? Där tror jag att vi har något, det och ordna med en bättre dygnsrytm! Sounds like it! I enighet med det här kommer jag även att minimera mitt användande av sociala medier till ett minimum eftersom det tenderar att stjäla mer energi än det ger och sådana ställen och människor föredrar jag att undvika. Nu ska jag ta och sparka igång veckan med en ordentlig dygnsrytm! 

Namaste 🙏 
Ta väl hand om er och kom ihåg att det bara finns en pilot i det plan just DU kör, alla andra är medpassagerare. FredOch kärlek 💖



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...