onsdag 8 april 2015

Eurotalk och lök!


Idag blir det Lök! Eller inte bara, men låt oss använda oss av löken i alla fall för att förklara lite!
Idag, eller igår blir det, har jag spelat lite spel på eurotalk. Jag är förvånad över hur jag utvecklats på japanskan, men samtidigt skeptisk till upplägget på vissa spelsektioner. En del minns visserligen ord som bilder, men jag hade nog hellre sett en bild på ordet i stället för en bild på "löken" i fråga.
En del gånger lägger man upp det så att det blir lite väl lätt att gena, vilket jag ogillar. Genar man lär man sig ganska dåligt.

Drar ändå ett litet exempel:
Nu har faktiskt matsektionen en bättre version än till exempel "första orden" som har det mer upplagt som ett memoryspel med bara bilder och talade ord, vilket i och för sig inte är fel, även om jag hellre sett att man hade likadana med kana! Här har vi som sagt en lite klurigare variant:


Detta funkar som så att det sitter en tant nere i hörnet och säger ett ord på ett språk (i detta fall, japanska) och du får som uppgift att klicka i en siffra. Exempelvis säger tanten "Tamanegi" (玉葱) och du får alltså klicka på det du tror är en Tamanegi (en lök alltså)
Nu får ni inte tolka detta fel, jag tycker Eurotalks språkspel är jätteroliga, men de har samma typ av upplägg på alla språk man lär sig vilket kan vara lite besvärligt om man som jag läser två/tre språk parallellt. Det blir lite lätt att fuska.  Kan även vara jag som är trött. Förlåt, det blir inte bättre än såhär klockan 03.00 på morgonen. God natt och dröm nu inte om lök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...