tisdag 3 januari 2023

Snart är första kursen avklarad och stressen är ständigt närvarande.


Årets tomtebloss kom väl till pass då tomtebloss är att föredra framför fyrverkerier när det finns djur i närheten. Nu anses det som fult att klaga på fyrverkerier, det är trots allt väldigt vackert. -När det är på ställen där ingen riskerar att ta skada får tilläggas!

Med åren har det blivit mer att man avlagt nyårsmål än nyårslöften så det har även jag gjort. Det finns redan en bucketlist i mitt föregående inlägg för den med intresse, men där har inte mina två huvudmål nämnts speciellt väl, så här kommer en komplettering! 

  1. Bli snällare mot mig själv och andra så att jag kan vara den bästa versionen av mig själv som det bara går.
  2. Ta körkortet! Den här gången ska det dessutom gå!
För skolans del är det nu bara en modul från munta när det kommer till Engelska 7. Det vore att ljuga för mig själv att säga att jag inte är nervös. Just under den här kursen har det inte gått helt friktionsfritt med saker och ting, varför prestationerna varit under förväntan och känslan av att kunna bättre än såhär är ganska påtaglig! Mitt första betygsmål var C, men eftersom det inte funnits möjlighet till så tungt arbete så nära inpå julen sänker jag ribban till E, men jobbar fortfarande för samma mål. Det är bättre att skjuta under målet än över det! 

I enighet med att jag snart har munta har även en liten träff med en fysisk lärare inne i Östersund bokats in, så tillåter vädret blir det en liten tur till min lilla stad nu på torsdag för att komplettera lite inför avslutandet av kursen. Det här tror jag på, superegot får väl säga vad det vill om det här. Blir det godkänt är jag helt nöjd med det! 
Sedan har jag nu satt i alla fall ett mål med hela kursen och det är att bli bättre på att skriva akademiska texter och essäer, något som inte varit så enkelt för mig genom åren.

Det vore kanske fel att säga att min bakgrund inte sått några tvivel i mig, det är klart att jag har en del tvivel på min egen förmåga, om än såväl lärare som vänner, familj och handläggare hävdat att jag presterar väldigt bra. Det där med PTSD är inte så lätt, men jag har i alla fall bestämt mig för att inte låta sådant styra mitt liv längre. Nejdu lilla mara, rid någon annan, jag hade tänkt kasta av dig här och nu!

Har du maror som rider dig? Spöken från en svunnen tid kanske? Tänk då på att en svunnen tid inte längre är ditt nu. Anledningen till att du minns dina gamla maror är för att du ska komma ihåg hur de ser ut, så att du ska kunna undvika liknande saker i din framtid. Det är med andra ord någonting som kan vara bra, även om det är obehagligt med traumatiska minnen.
Sköt om dig därute, var snäll mot dig själv och vet att du har precis samma värde som alla andra som vandrar på den här jorden, varken mer eller mindre!

Idag är jag tacksam över det här

  1. Att ha vaknat på gott humör
  2. Att veta att jag inte behöver stressa om jag prioriterar rätt
  3. Att jag är bra på att laga mat
  4. Att ha mitt solsken till katt hos mig varje dag
Fyra saker utöver det jag alltid är tacksam över, det är väl ändå inte illa. Livet har sina ljusa stunder det med, det kanske är värt att minnas!
❀~❃~✾~Namaste ~ ❀~~✾
💪Stay strong🙏





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...