söndag 1 januari 2023

Årets bucket-list samt saker jag är tacksam över


 Idag är det två dagar in på 2023 och jag har redan kommit på en sak jag ska återuppliva och en jag faktiskt ska avliva med en gång.

Vi börjar med att återuppliva den där listan med saker man är tacksam över varje dag, för låt oss inse det, alla som lever har någonting att vara tacksam över varje dag om än det där är en definitionsfråga. Nå, vad ska jag dumpa i år, vad ska avlivas?

Toxiskt beteende är något jag inte tänker acceptera längre, varken från mig själv eller andra. 
Vad är nu det om man får fråga? Jo, det är alltså uppförandemönster som i längden varken är bra för den som gör det eller den man gör det mot. Det kan handla om att vara överdrivet negativ i sitt sätt att vara, eller att tvärtom vara överdrivet positiv. Vanligt förekommande i sociala medier eller över huvud taget på ställen där människor kan vara anonyma och uttrycka sina åsikter. 

Men betyder det att "verkligheten" är befriad från toxiskt beteende? Nej, absolut inte, vi tenderar att uppföra oss som vi i bakhuvudet tror att vår "grupp" vill att vi uppför oss, vilket ibland gör att vi inte är sanna mot oss själva eller andra, vilket i sin tur leder till att vi inte mår bra i längden. 
Nyckeln heter alltså sanning, att vara sann mot sig själv och andra är att bygga tillit och att föredra framför att leva i en lögn. Därför tänker jag härmed släppa mitt toxiska beteende och göra mitt bästa för att vara den absolut bästa versionen av mig själv i alla lägen och samtidigt respektera mina och andra människors känslor och barriärer. Det får bli min röda tråd för 2023!

Nu till något helt annat!
Årets Bucket list!

  • Ta fler simmärken! -Jag älskar ju att simma och behöver träna mer, så att ta fler simmärken kanske vore att föredra. 
  • Röra på mig mer i alla lägen. -Jag är i grunden en aktiv människa som tyvärr blivit mer passiv på sistone, det måste ändras på!
  • Greja alla studier jag tagit på mig! -Minst E, allt annat är orimligt!
  • Handarbeta mera -Alla mina UFO:n här hemma måste ju bli klara någon gång, så varför inte plocka upp den där ufokorgen och börja kötta?
  • Sluta sätta så stora skaft i saker! -Borde jag ha gjort för många år sedan, men bättre sent än aldrig.
  • Bli bättre på att teckna, realistiskt så väl som tecknat! -Anatomin behöver få en skjuts framåt så det ska den få!
  • Läsa mer och läsa UT mina böcker nån gång. 
I enighet med det har jag nu en liten läs och hörlista jag ska ta itu med:

  • Husfröjornas nycklar -Aksel Lindström
  • The remains of the day -Kazuo Ishiguro
  • John -Cynthia Lennon
  • Egentligen alla av Johanne Hildebrandts Valhallaböcker! Freja, Idun, Saga, Sigrid och Estrid tror jag de heter om jag inte misstar mig. 
Vi börjar med dem, hinner jag med fler kommer jag att lägga till dem i sinom tid så klart men jag skjuter hellre lite under målet än över det. 

Innan jag lämnar er ska jag även återuppliva dagens tacksamhetslista:

  1. Jag är tacksam över att ha tak över huvudet.
  2. Jag är tacksam över att ha mat på bordet
  3. Jag är tacksam över att bo tryggt.
  4. Jag är tacksam över att ha snälla människor omkring mig som bryr sig om mig.
  5. Jag är tacksam över att i alla fall ha lite pengar att röra mig med.
  6. Jag är tacksam över att ha ett val i livet.
  7. Jag är tacksam över att inte ha fallit offer för missbruk av något slag.
Samtidigt vill jag även passa på att säga att jag är tacksam över att jag bor i ett av världens bästa länder att bo i. Ett land där vi faktiskt har en chans att själva välja vilka vi vill vara. Det är inte alla länder som har det så bra! 
Visst finns det mycket att förbanna i världen, så mycket att vi ibland tror att det inte finns mycket att välsigna, men där tror vi nog fel. Kaos och Harmoni är två jämnstarka energier som inte kan förintas, däremot kan de omvandlas och mästarna av respektive energi kan byta namn i evigheters evighet. Vad vi som enskilda individer kan göra är att välja vilken av dessa energier vi vill göda. Personligen föredrar jag nog harmonin trots allt.
Sköt om er, var sanna mot er själva och vet vilken varg du ska mata.

~❀~Namaste~❀~
🙏

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...