torsdag 12 januari 2023

Efter gårdagens tur till Östersund

Igår blev det en heldag i Östersund. Mötet med handledaren gick fort och bra, efter en stunds förklarande om hur det blivit bestämde vi oss för att förlänga kursen och minska studietakten eftersom jag har en annan kurs parallellt. Det här är ingenting som verkar beröra CSN, så dem behöver jag inte oroa mig för. 

Innan mötet fanns gott om dötid till att hänga på stan, så vi åkte först ner till kajen och köpte olja, lånade lite toaletter och sådant man gör efter en längre biltur. Att ha med sig ett täcke eller en filt när man åker långt i fult väder rekommenderas skarpt, jag fick till och med en stund över för att sova igen lite förlorad nattsömn.
Sedan åkte vi till GIII och käkade lite frukost i form av mackor med brie och salami, en sort min syster länge tipsat mig om men som jag inte hunnit med att testa. Det är en god kombination!

Mötet gick snabbt när det väl blev av, lite kort prat om vad som skulle göras, sedan var det klart. Lite mys på Lillänge blev det också, eftersom jag hade ett ärende till Lillänge för att köpa något att ha fågelfrön i. Kom hem med det... Och garn! Eftersom jag hittade några härliga färger på Ylva-garn fick det bli ett sidoprojekt i form av strumpor. Jag kallar det här projektet "slumpstrumpora" då jag slumpar fram ordningen på färgerna med en slumpgenerator. Ganska intressant teknik!


Just nu måste jag ändå säga att jag är riktigt nöjd med idén och den första slumpstrumpan bara växer! Nästa gång kanske jag gör ett par baserade på Super Sentais färgschema? Tanken slog mig att det kan komma att bli fint! 

Låt oss återgå till när vi åt frukost på GIII. Jag tror att jag sett åtminstone tre nya uteliggare där sedan pandemin, med mannen jag råkade ut för i september 2022 blir det väl fyra. Källor sa redan då att antalet missbrukare, bara i Östersund, ökat sedan pandemin började. Mycket obehagligt, ingen ska behöva lida i ett av världens rikaste länder, ändå finns det här lidandet överallt, i alla länder. Jag vet inte vem du som läser min blogg är, men jag vet vem jag är och det gör ont i mig att se levande varelser lida. 

Kort summering blir, nya garner inhandlade, både för vävning och stickning, i morgon ska huset städas ordentligt och jag är faktiskt ganska nöjd med den här dagen. Förutom städning ska även psykologin få sig en duvning. Snackas då, Namaste ☮

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...