söndag 28 november 2021

Nervositet är väl ett tecken på att man tar det på allvar va?


 Så säger folk i alla fall. Idag kommer jag att behöva använda min skalle ordentligt, för idag kommer första skattningen att äga rum. Jag är faktiskt pepp inför det, för om det går enligt planeringen, och det är klart det gör det, kommer det här betyda något stort för mig, kanske rent av en tvärvändning åt rätt håll!! 
Jag vet redan att min IQ är högre än den de "mätte upp" när jag gick i nian och skulle börja gymnasiet. Jag vet också att den mätning de gjorde då blev manipulerad på ett vis som skulle vara till min nackdel och andras fördel. Något jag än idag inte riktigt kan förlåta. Nåja, det kommer inte ske nu och det är jag glad för. 

Så vad är min strategi? Hakuna matata är min strategi. Ta det lugnt och var förberedd, det här är en viktig dag för mig trots allt. Jag tänker att jag först går och äter något gott, sedan tar jag en lugn och sansad promenad dit jag ska för att göra detta. Jag tänker såhär: Hoppas att det inte gör ont, varesig mentalt eller fysiskt. Det kommer att gå bra, för det har jag bestämt, men jag är ändå lite nervös inför det... Med all rätt, det är seriösa grejer. Dock vet jag ju hur jag ska tänka nu, men lite mindfulness innan skadar aldrig. Nu ska jag tvätta av mig lite lort och gå och sova lite, det kan nog behövas inför det här. Namaste 🙏 Hejja på mig va! 💪

fredag 26 november 2021

En ledig dag

 

Fin fredag på er alla! Idag har det varit svinkallt ute, typ -17, så svinkallt var det kanske inte, om man jämför med mina kamrater i Ufa så klart, fullt så kallt har vi inte haft det. Min gode vän Illya skulle nog säga att det här var shortsväder i jämförelse. Ryssland är ett kapitel för sig med sin kyla!  Nej, men ett glas sockerdricka, högrevsgryta på spisen och fredagen är räddad ändå. 




Jag har ju varit dålig i veckan som var, så jag har mest legat och glott på film. Plus i kanten är ju att man hinner ikapp all anime man inte hann se när man var som mest upptagen med att ta sig upp ur skiten jag nu snart är fri. Nåja, på tal om saker jag snart är fri, här är mitt lovikkaprojekt! Det ska alltså bli en "menstunika". En tunika som ska hålla magen varm när det behövs. Nå, den kan säkert funka för män som har ont i prostatan också, värme hjälper mot det mesta och lovikka är varmt, om ni tvivlade på det. 




Annars hjälper VR och "ankor i öronen" bra det med. Tänk, de där gamla ankorna låter ungefär lika bra som de gjorde när jag köpte dem. Dock tejpade på sina ställen, men båda lurarna fungerar. Jag har även ett par grodor någonstans och de ska vara i bättre skick än ankorna. Dock är det ett fel på de här lite "roligare" hörsnäckorna och det är att själva högtalardelen är vinklad "för att passa in bättre i hörselgången" som inte är vinklad, vilket innebär att de inte passar superbra i öronen men duger i brist på annat. 

Och den årliga storstädningen av bokhyllan i vardagsrummet är också avklarad. En korg full med sånt jag inte vet vad det är och troligen ingen annan heller, inte ens experterna på TV. Sådant brukar vi lägga i vårt allsmäktiga "mögrum" som snart också behöver en inventering... Nåja, nu har VRbrillorna fått en egen plats i bokhyllan och drönargänget har fått sin plats bredvid det. Nåja, inte Långben, den vill jag gärna ha så att inte katten kan riva ner den när hon är på bushumör. 
Nu ska jag ta en siesta och vänta in middagen. Namaste 🙏 Var tacksam för vad du har i stället för att vara bitter över det du aldrig fick 💖 Ha det fint, lev nu, dö kan du göra nån annan gång. 

onsdag 24 november 2021

Karaktärssnickrande från soffhalmen

 


Idag har jag arbetat med en snabbskiss av en liten elak adelsman 😉 Stenfinn Hälsing är så klart Skånes... Nej, det är Hälsinglands karaktär i Hetanordics och bilden är mest ihopkrafsad för att få till ett bra färgschema. Får passa på att be Simon-gubben om ursäkt för den halva mårdhund jag kastade på honom, det kan ju göra vem som helst purken!

Jag har verkligen läst på om Hälsingland, både myter och faktiska händelser och kom således fram till att Stenfinn delvis skulle vara baserad på en man vid namn Tore Hälsing som ska ha flytt från Jämtland efter att, enligt utsaga, ha begått ett dråp. Tore ska ha fördrivits från Jämtland och därmed slagit sig ner där nuvarande Hälsingland ligger, därifrån ska han sakta men säkert ha grundad landskapet som senare också kom att sträcka sig över hela norrlandskusten -Storhälsingland! 
Det mesta av det där har jag faktiskt vävt in i Stenfinns historia, fast hans namn är faktiskt taget från en annan man som också har spelat en stor roll i Hälsinglands historia -Missionären Stenfinn eller Simon som han sedan döptes om till. Eller Staffan då, Staffan stalledräng enligt utsaga. 
Ärligt talat tror jag att jag kan vilja läsa mer om Stenfinn senare, det verkar vara en ganska intressant historia om än jag mest bara döpt min karaktär efter honom. 

Jag har även gjort Stenfinn Hälsing till en riktig kvinnokarl, han har fyra barn varav två har samma mor. Sune och Tim Enhörnng. Sedan har han Ludvig och Ulrik med en annan kvinna. Han har även ett svärd som är döpt till Baneklingan och en svart häst vid namn Skugga. 

Senare kommer jag även att göra Stenfinns blivande fru -Tuna Skön. Men mer om henne sedan, jag har redan berättat att Stenfinn är far till Sune och att han är en man som är lika råbarkad som han är vacker -Ett återkommande fenomen det där. Tuna är dock inget vekt litet fruntimmer, hon har nämligen drag av bergfru, något som inga veka fruntimmer har eftersom Bergfrun... Hon är ganska tuff helt enkelt. 

Mycket nörderier där. Det finns inte så mycket annat att syssla med när man är sängliggande under en värmefilt. Jag kommer att göra en bättre bild av Stenfinn senare, men just nu är det den här som är referens. Nu ska jag försöka piggna till lite och traggla med lite glosor i stället. Vi ses när vi råkas, namaste 🙏

tisdag 23 november 2021

Då var det återigen dags!


 Nu är det mindre än en veckan till dagen D, dagen då första skattningen ska äga rum. Jag tänker såhär: Om jag ska kunna prestera så bra som möjligt måste jag även ha så gott om energi som möjligt, så vi börjar med att plugga ur alla sociala medier! Jag började redan i veckan som var genom att helt ta farväl av Twitter och idag tänkte jag skulle få bli min sista dag på Facebook för ett tag. Jag tror att det är bra att slippa ha så många intryck när man ska försöka vara seriös och på sociala medier är det som ett ständigt brus man aldrig kan ta ledigt från -såvida man inte bestämmer sig för det då! Jag har bestämt mig för att från och med idag inte använda sociala medier förrän skattningen är klar, så resten av november och ett litet tag till lär det allt bli. 

Sedan tänker jag inte gå in på det där med sociala mediers för och nackdelar igen, det känns redan gjort så jag tänker att det kan bli tjatigt om jag tar det igen. 
En annan sak jag tänker avsluta helt och hållet, eller i alla fall minimera så gott jag kan är alla dessa draman!

Folk med känslor drar ofta på sig andra med lika mycket känslor, därmed blir det lätt missförstånd som kan leda till onödiga och långvariga konflikter, eller draman som det heter på modern svenska. Jag är pacifist, mentalt som fysiskt, därför undviker jag gärna allt som har med sådant att göra, sådant som tar mer än det ger. Hur gör man det då? Ja, man gör klart för dramatikern att man inte är med i dramat och inte har för avsikt att gå med i det heller. Naturligtvis kommer dramatikern att försöka snärja dig, men då ska du se till att parera det på ett fredligt sätt, gör klart för hen att du inte tänker låta hens problem bli ett av dina egna. Var ödmjuk och kommunicera med personen utan att ge onödiga råd som kan bli bränsle till eventuella draman. Kom ihåg en sak om dramatiker, de söker efter något att bygga dramat kring, hittar de inget kan de inte bygga något drama. Ge dem inget virke, men var inte heller oförskämd, för det kommer dramatikern dra nytta av. Du måste med andra ord vara uppmärksam på hur dramatikern kommunicerar och se till att inte ge något bränsle till det drama hen försöker dra in dig i. 

En del skapar draman för att själv kunna härska över andra, då ska man se till att inte låta dessa människor härska, se i stället till att parera bort dem innan de tar sig till tronen. Stick hål på ballongen i stället för att blåsa upp den, delta inte i dramat, oavsett om det betyder att du inte längre ses som en kompis av dramatikern i fråga. Är det så var det nog ingen vidare vän från första början heller. 

Det om det, i övrigt har jag väl lite annat att ta hand om som jag bara hunnit med delvis:

  1. Sömnrutiner! 
    Någonstans vet jag med mig att jag inte har så bra sömnrutiner just nu och kanske vet jag även varför. Då vet jag att jag borde skaffa bättre sömnrutiner och gå och lägga mig i tid, liksom kliva upp i tid. Som det ser ut just nu har jag mest haft den där Alfons Åberg sittande på min axel mumlandes "jag ska bara..." i stället för att bara komma till skott med vad jag nu ska göra. Det måste jag ändra på. 

  2. Planering
    Det är så sant som det är sagt, har du en bra planering kan du ligga ett steg före i stället för att hela tiden sacka efter. Det är något folk beundrar snarare än föraktar! Det här gör jag nu, jag planerar mina dagar och spräcker alltmer sällan schemat vilket känns skönt. I morgon lär det bli lite rest dock. 

  3. Ta reda på vilka stressfaktorer som finns
    Det här är jätteviktigt för ingen vill leva med en massa onödig stress. En stressfaktor jag nämnt ovan är ju dramaqueens. Sådana tär mer än de när, så dessa undviker jag så gott det går. Samma sak med energitjuvar av olika slag, det kan vara media, det kan vara sociala medier, det kan vara människor eller händelser i vardagen. Det viktiga är att gå till botten med vad som stressar och sedan försöka lösa det innan det blir en alltför stor knöl. 

  4. Att sätta gränser
    Jag behöver verkligen lära mig sätta gränser på folk jag pratar med. Jag är ju uppvuxen med mobbning och utfrysning i skolåldern och är därför ibland mentalt strykrädd, något jag inte alls behöver vara när jag vet att jag har vänner som tål att man någon gång säger "nej, det där går jag inte med på" och dessutom ibland blir glada av att se att man sätter gränser och inte bara agerar släpkärra. 

  5. Att sänka sina egna krav
    Det tjatas ofta om att omgivningen sätter för stora krav på oss och att vi kanske också sätter för stora krav på vår omgivning. Men vad har vi för krav på oss själva då? Kanske är det som min vän en gång sa mig när jag av gammal vana pushade mig själv för hårt: "Det viktiga är inte att vara bäst, det räcker att vara bra och skita i resten." Kanske är det just det som ska till. Att man inte behöver bry sig om alla krav så länge de inte är livsavgörande. 
Kanske mynnar allt ut i att helt enkelt vara lagom krävande för såväl sig själv som sin omgivning. Du behöver faktiskt inte vara Gud, det är omöjligt för en människa att vara det, men den bästa versionen av dig själv kan du alltid vara, eller kanske bara en bra människa, som vet vad som är rätt och fel. Resten kan man faktiskt skita i 💖 Nu tänker jag i alla fall se till att leva mitt liv fullt ut, att ha min mentala och fysiska energi på topp och inte låta någon eller något förstöra mitt flow. Lev nu, du har gott om tid till att vara död sedan. Namaste 🙏


måndag 22 november 2021

Lite att se fram emot

Ah men YAY alltså! Äntligen ska jag få en riktig chans att hämnas på den där maran en gång för alla! Det lönar sig att gå i 17-18 år och vara förbannad, och då göra något av det i stället för att bara ta skeden i vacker hand trots att man vet att saker är åt fanders. Nu har jag fått ett glädjande besked, det blir en omprövning på hela skiten med start nu den 29! Jag är självklart nervös, men nu vet jag att ingen av harpyorna som fifflade med pappren sist kommer att ha något inflytande och det känns i alla fall bra.

Dessutom har jag nu en annan positiv sak och det är att jag inte längre hatar matematik. Fast det har jag ju nämnt i ett tidigare inlägg att jag nog aldrig gjorde, det var väl andra aspekter som ställde till det för mig, men de aspekterna var också en del av varför jag nu behövt professionell hjälp för att bli av med alla trauman, eller i alla fall få bukt med dem, vilket känns som ett stort steg i rätt riktning. Jag har gjort sånahär tester förr och det har väl inte varit något jag sett fram emot precis, jag har mest tyckt att det varit onödigt, men nu känner jag en viss pepp inför det! Kanske är det så att det kommer något positivt ur det här, äntligen? Jag vet att jag själv kommer att se till att jag har alla batterier laddade inför det här och så ska jag se till att INTE tänka logiskt, det är tydligen något man kan kugga på 😆 Jaa, om de kommer prata om en massa konstiga hundar som heter Lassie men egentligen inte heter Lassie för att alla som heter Lassie egentligen hetter Borka och alla borkor heter Bengan, då vet jag direkt att jag är på rätt spår. 

Nä, handen på hjärtat är jag lättad över att chansen kommer upp och jag hoppas att jag nu äntligen kan få upprättelse för allt som hänt mig och att de som fortfarande lever och kan stå för vad de gjort kan göra det. Hatten av till er som gjort det, ni slipper leva med skammen i alla fall, ni som inte känner någon skam kan väl passa på att känna efter lite extra noga, någonstans tror jag att ni gömt den, om än djupt nere i den överfyllda ryggsäcken med skit. Jag ser verkligen fram emot att se vad testresultaten blir nu, snälla, var min pepp nu 💪💖 Namaste 🙏 Ge dig själv en mental kram och säg det igen: Jodå, nånting är du bra på, om inte är du grymt bra på att vara du i alla fall. Ta fram det positiva i alla människor du möter, dig själv inkluderat och du ska se att livet blir lite ljusare. Och se inte så mycket på TV, då får man bara skavsår i öronen. Ha det gott! 💖

 

söndag 21 november 2021

Städhelg!

 

Den här helgen har vigts åt att städa, inte bara för att det är domsöndag och första advent nästa helg, utan också för att det behövdes. Det är något med att se på sådana program där man läxar upp white trash-familjer som inte orkar städa hemma som gör att man själv får någon sorts sjuklig städmani. Syrran har en teori om att det rör sig om att man inte vill att det ska se ut som hemma hos dem hemma... Jag har inte bara en teori, jag tar det mer som ett faktum. Ingen vill bo i ett skitigt hem. 
En annan fördel är att man hittar saker man trodde var bortkastade, som mina hörsnäckor som ser ut som badankor! Någonstans vet jag att jag också köpte ett par grodor, men dem har jag ännu inte hittat. 


För några veckor sedan körde vi syrran till tandakuten och i enighet med detta köpte jag henne en ananasplanta. Tyvärr trillade den lilla frukten av, så den fick ligga och mogna så att vi senare skulle kunna äta upp den. Den smakade absolut ingenting kan jag avslöja, det brukar vara så med små ananasfrukter. Vi får hoppas att det kommer en ny frukt på busken i stället. 

Ja, sedan har vi stä... Ja, vi har faktiskt städat ordentligt nu i fredags! Vi har ju massor av DVDfilmer som vi behövde sortera. Då är det tur att man har ett gäng korgar som man kan lägga dem i medan man gör detta. En korg för arkivering och en med filmer som ska upp till TV:n uppe blev det, resten sorterades upp i kategorier och det var det. Det ser mycket stökigare ut än det är, de här korgarna ska egentligen vara bland annat i uthusen som förvaringslådor. 

Och fredagsmiddagen bestod i ytterlår med klyftpotatis, en halvfin sallad och en väldigt bra sås på sky. Till detta drack vi Guldus och Cuba Cola. Alkoholfri helg och alla överlevde ändå, otroligt va?




Och lördagen blev en heldag till att städa kontorshörnan på rummet och göra om arkivet ordentligt. Jag tror att jag kommer att behöva göra det här igen sen, men just nu är det okej som det är, förutom att jag måste göra om lite under trappan, men det löser sig senare. 
Efter städandet blev det en sen kväll med VR-brillorna mest för att testa ankorna. De fungerar bra än och jag köpte dem väl 2009, välanvända, så jag har lagat dem några gånger, men de fungerar

Nu ska jag ta en kopp te och sätta mig en stund med VR-brillorna innan jag vilar mig. Namaste 🙏 kom ihåg att vara den bästa versionen av dig själv, i alla fall så långt lagret räcker. Ingen vill umgås med en energitjuv 💖









tisdag 16 november 2021

Nu våldvänder vi dygnet!

Ah, min förbannade dygnsrytm! Nu måste jag göra något åt den om jag vill det eller ej. 
Det är otroligt egentligen, jag skaffade den här 2011, men har inte använt den nämnvärt, det är lite höjden av att vara lat!

-Eller så har jag bara inte orkat ställa om den till Europeisk tid än och därför mest låtit den ligga någonstans och samla damm, tills nånstans under pandemin då jag bestämde mig för att göra något åt mitt eviga sjusovande! Clocky lanserades 2011 som den störigaste väckarklockan man kan tänka sig. Hjulen på sidorna av den börjar automatiskt snurra om man ställer in den på det, och signalen är öronbedövande! Du kan alltså inte snoosa om du inte ställt in den på det i förväg, då smiter den och rullar omkring och låter någonting otroligt. 


Sedan har jag återkommit till att laga goda luncher. Det behövs under årets mörkertimmar, och dessa två har jag bara gjort av rester. Gårdagens lunch bestod i en stor kycklingsallad med oliver och kapris. Rhode Island som dressing och ja, det var skamligt gott! Idag gjorde jag grillade mackor med västerbottensost och bacon! Ovanpå la vi tomater och lite majonnäs. Superbra! Fortsätter nog kliva upp tidigt och skämma bort familjen såhär. Till och med katten gillar ju det. 



En annan sak jag återupplivat är lunchpromenaderna! Höstvintern kan vara den tristaste årstiden på året, allt är som dött och fruset i tiden, djuren gör sitt bästa för att inte frysa ihjäl och vi gör vårt bästa för att de i alla fall inte ska svälta ihjäl. 



Sedan lånade jag lite färgpennor idag, mest för att se om jag fått någon bättre koll på dessa sedan jag började färglägga saker digitalt. Digital färgläggning har ju både för och nackdelar, en fördel är att man faktiskt får bättre koll på hur färgerna ska ligga för att det inte ska se ut som ett dagisbarn försökt rita av sin farmor men snarare mest fått till en boll av färg. 
Idag jobbade jag med att kombinera färgpennor med torrpasteller och igår klottrade jag ihop några 3D-modeller, mest för att öva lite. Resultat för båda sakerna kommer komma ut på min Deviantart under kommande helg, så se fram emot det! 

Med andra ord har jag det jag gör också resten av den här veckan! I morgon ska vi köra sopor, jag ska väl se var jag når med plugget, och sen ska vi även in med traktorbatterierna så att inte kung Bore får för sig att förstöra dem! Och eftersom jag ska upp tidigt kommer jag få en massa saker gjort! Ah om styrkan är med mig och det är väl klart den är det! Namaste 🙏 Glöm inte att det är du som är stjärnan i ditt liv ☼ Låt ingen skymma din sol, gör de det ändå, knuffa dem åt sidan och säg som Panty och Stocking: Ångra det, din jävel! ☼





 

onsdag 10 november 2021

Det finns mycket man kan ha konsumkorgar till!


Ibland händer det konstiga saker förstår ni. Man åker och handlar och kommer hem med en packe gamla shoppingkorgar från affären. Så nu har vi några här -Och så en i frysboxen! 
Varför har vi en såndär i frysen för? Ja, för att det inte fanns något annat, så en provisorisk lösning blev en shoppingkorg som vi fått tag i. 

Men så blev det två över och dem kan man ha till att ha plugg och hantverk i, det känns som en bra deal ändå. Nu kan jag få en bättre överblick om vad jag håller på med. Således blir det väl också bättre ordning på schemat framöver, för den här veckan har det varit rätt dött med det. Jag vill påstå att det mesta har med mitt deformerade dygn att göra, för jag tror inte att jag har sovit som folk på många år om jag ska vara ärlig. Det kan vara en sorts efterbörd från utbrändheten... Vad det nu må vara ska jag få bukt med det så fort som möjligt, för det sliter mer på mig än till och med jag själv tror. 

Idag tycker jag ändå att jag fått lite gjort, trots allt. I morgon är det städdag och då får vi möjlighet att organisera lite i köket också, det blir intressant att börja med det! Sedan ska vi också städa vårt "mögrum" så att vi får lite överblick där också. Stora städdagen alltså, när helgen kommer ska vi inte känna igen oss i vårt eget hem, det blir en bra lösning! Låt oss börja med dygnsrytmen och hälsa på sänghalmen. Bra lösning, ta väl hand om er nu. Namaste 🙏

tisdag 9 november 2021

Dubbelhelgen i ett nötskal


Vintern har kommit till vår lilla idyll och snön ligger som ett puder över landskapet. Vi har tänt ljus för såväl fallna vänner och släktingar som för kristallnatten som var under dubbelhelgen

När jag firar allhelgona frågar ofta folk om jag firar Halloween också, det gör jag inte på det där "bus eller godis-sättet" utan jag gör det mer som en skördefest ihop med allhelgona, de fallnas helg, då vi tänder ljus för dem vi saknar. Efter pandemins framfart kan jag tro att det blev en del. Kyrkan var till exempel extra full i år, så vi gick inte in, trots att vi var fullvaccinerade, man vet aldrig. 


Sedan har vi köpt oss en frysbox som vi installerat och fyllt med mat helgen till ära, massor av kött, grönsaker och allt som hör skörd och slakttid till. Dessutom har jag nu läst ut "Österhus brinner" som jag sagt nu i mer än ett år att jag skulle läsa ut, så nu kan jag börja med den sista boken i trilogin -"husfröjornas nycklar" och jag ska väl avlägga ett litet löfte också -Jag ska inte låta det gå ett år i alla fall. 

Och i morgon är det Onsdag och städdag. I och med frysboxinstallationen lär det bli en del städande den här gången, köket ser ut som ett åsknedslag i nuläget och så vill ingen ha det. Det får vi ta tag i i morgon helt sonika! En annan sak jag ska sparka igång nu efter ledigheten är schemat. Jag har en del kvar att jobba med, så det lär inte bli speciellt mycket slötid framöver. Smällar man får ta om man vill nå någon annanstans än till botten av sjön så att säga. Det ska gå, I've got this, för det har min skyddsängel bestämt och han brukar inte fara med osanning. 
Jag tror på att om man bara själv har en envis tro på att man klarar mer än folk fått för sig, så gör man det, så jag är övertygad om att jag är redo för arbete nästa år. Tro på dig själv du med, för då är du i alla fall helt säker på att någon gör det. Namaste🙏, ta väl hand om dig och kom ihåg att du är ovärderlig 💖



 

tisdag 2 november 2021

Lite bilder från veckan som varit

Förra helgen och den här har jag mest ägnat åt att lägga om mina scheman igen. Upplägget har visst varit okej, men tyvärr har inte studietekniken kunnat fungera. Så en bra lösning på det problemet har väl varit på sin plats länge. Nu har jag laddat ner Anki som många studenter älskar, och så har jag gjort ett provisoriskt Novemberschema. 
Just när jag gör provisoriska scheman har jag en slumpgenerator där jag sätter in alla mina ämnen. Nu säger rutinerade schemaläggare att det idealiska är att ha ca 2 ämnen om dagen, men det har jag förstås inte gjort, så jag får väl möblera lite till på Söndag. Jag har dem som planeringsdagar.


Fredagar får man lyxa till det, så det brukar jag göra. den här helgen hade systern varit i Åre och köpt choklad också, så det blev extra lyxigt. Cuba Cola och Guldus är det som dricks ur finglasen. 



Men för mycket socker ska man inte ha, det blir bara dåligt i längden. I mitt fall leder det till att jag blir hyperaktiv för att sedan kana rakt ner och bli jättetrött. Lite som när en av mina katter åt choklad. Han älskade choklad, men förstod snabbt att han inte skulle ha det.  Lite te och lugn fick avsluta.



Men den här helgen slutade lite tråkigt, i alla fall för syrran som fick akut tandvärk på söndagen, så vi fick åka in till Östersund så att hon kunde laga den igen. Inne på tandakuten hängde en tavla som jag inte vet om jag ska tycka att den var snygg eller ful, så jag kallar den eljest, som jag gör med allt jag inte kan bestämma vad jag tycker om.

Den här helgen blev lite lugnare, med lite köttgryta och lite mindre sötsaker. Dock inte mindre mys för det, på söndagen kom nämligen en bekant till far över med lite tårta och grejer som blev över sedan han firat 60 år. Det var en trevlig överraskning! Nu ska jag ta och kolla vad jag kan göra åt mitt schema också, vi ses och glöm inte att ta hand om er, tänk på varandra och tro inte blint på allt du hör. Namaste 🙏

 

Fandoms och varför jag håller mig från dem.

 

När jag var liten var jag nog ett typiskt "jobbigt fan" när det gällde såväl ABBA som Spice Girls. Jag var den där sorten som alltid pratade om mina idoler och var det någon som sa något dumt om dem försvarade jag dem med näbbar och klor. Det här tyckte säkert folk var något som var ytterst tacksamt att använda sig av när de mobbades, inget kan väl vara roligare än att reta upp ett rabiat fan. 

Idag är jag inte mycket för fandoms överlag. Det var någonstans när jag läste psykologi som jag insåg det osunda i att göra om vanligt folk till karaktärer som de egentligen inte är. Jag vill minnas att ABBA:s Björn Ulvaeus en gång sa att han tyckte att sådant var ytterst obehagligt. Jag kan förstå vad han menade.
Sedan tenderar många fangirls att överdriva sin beundran av... Vad det nu är, så till den grad att det bara blir jobbigt. För ett par år sedan råkade en serietecknare använda sina karaktärer (som HAN skapat) i politiska syften och fangirlsen blev tokiga och menade att han "förstört fandomen". En sådan tur att ingen kom för fandomen utan snarare för det den cirkulerar kring. När ett fan går över gränsen och försöker påverka skaparen av verket, då går det för långt och sådant vill inte jag stötta. Vilken sorts fan är man när man försöker sätta restriktioner på sin egen idol för att FANDOMEN kräver det? Nej, artisten först, fandomen sist, om alls. 


Sedan äger jag i alla fall 9 BJD-dockor som jag använder i rollspelssyften, som modeller och inget annat. Det här har jag fått höra mer än en gång för mycket hur fel det är, eftersom det är så dåligt för fandomen, som man i det här fallet valt att döpa till "hobbyn". När jag säger att jag inte är en del av deras sekt menar de att jag inte ska ha rätt att ens ha några dockor. 
Det är det här jag menar, jag stöttar inte sådant beteende, för att jag anser att det inte är sunt.  

Jag vill också understryka att det här inlägget innehåller mina personliga åsikter och inget annat. Bara för att jag inte är speciellt förtjust i fandoms och liknande saker uppmanar jag inte er som är det att tänka som jag. Men jag tar avstånd från dem. Namaste, lev väl!


Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...