måndag 30 augusti 2021

Det lönar sig att kliva upp tidigt...

Idag har jag hunnit med allt som stod på schemat, plus lite till. Just nu känns det som om jag har mer att göra, men det har med vana att göra, jag är nämligen en van sjusovare och prokrastinerare. Något jag nu ska försöka jobba bort! Jag lever med insikten att allt går, bara man vill att det ska gå, och jag vill ju att det ska gå! Idag hade jag inte många ämnen att göra klara och allt var gjort på en förmiddag, så jag hann med en del feelgood också! Min kropp tackar mig redan!

Så vad har jag haft för mig när det kommer till feelgood? Mindfulness och Yoga faktiskt. Sistnämnda är ett ämne där jag inte har full koll på vad jag håller på med, men så länge det känns bra tror jag på det! Mycket av dessa två tror jag att man kan lära sig bara genom att titta på sina husdjur. Min katt Tigris vet verkligen hur man lever i nuet och lämnar allt annat till fader tid, det märks så väl att hon inte lägger någon större vikt på gamla oförrätter och annat energikrävande, hon bara är. 
Det här tror jag att vi också kan lära oss, att uppskatta de små fina sakerna i livet som en plötslig gåva från en avlägsen vän, en vacker dag eller bara en god frukost, det här är något många måste lära sig göra, när vi egentligen aldrig borde ha vant oss av med det. 

Har ni tänkt på hur bekymmerslösa barn verkar? De gråter visst när de ramlar och slår sig, men blir fort glada igen efteråt, det här kan vi också lära oss av, kanske skulle vi aldrig ha slutat leka och lära, visa känslor och låta dem blåsa över? Kanske tappar vi något när vi blir "vuxna" och ska anpassa oss efter en stor grå massa som egentligen innerst inne inte vet hur man gör när man njuter av livet.... Min fundering här är: är det så vi är menade att vara? Mitt svar på min egen fråga är naturligtvis nej, vi är inte menade att stänga av våra innersta känslor, vi gör det för att det anses vara normalt, så till den grad att det gör oss onormala... Det är inte så det ska vara, men det är tyvärr så det ser ut. 

Men jag tror att vi alla har tid med några minuters njutning varje dag, alla har något litet att vara glad över, man får inte låta hjärtat och själen vittra sönder. Idag har jag ägnat nästan hela eftermiddagen åt "namaste" som inte bara är en fin hälsnings/avskedsfras på gammal sanskrit, utan också en livsstil många yogamänniskor pratar om, det är egentligen mycket enkelt -Namaste betyder i korthet "min inre godhet och skönhet ser din inre godhet och skönhet"... Lite som att säga "fridens liljor" när man säger hejdå, en lyckönskning från mig till dig, men i det här fallet: "Tack för att du är god, tack för att jag är god." -Lev väl kort sagt. 

Sedan har jag från och med idag inlett en mental detoxperiod, det vill säga att försöka exponeras för så lite negativ energi som möjligt. Till det hör naturligtvis också en detox från sociala medier, och i enighet med det har jag låst åtkomsten till de sociala medier som tenderar att sprida mest negativ energi, de som har allmänna kommentarsfält där den negativa energin får tillåtelse att spridas. Energitjuvar förtjänar inte mer uppmärksamhet än nödvändigt, därför ska vi inte släppa dem för nära inpå oss, det kan nämligen ha total motsatt effekt gentemot om man omger sig av folk som snarare ger oss en kick i vardagen, som ger oss energi. Livet är för värdefullt för att slösas på en massa onödigheter.

Nej, man ska leva i nuet och låta de som ältar det förflutna stanna där om de inte vill därifrån av fri vilja. Man ska inte omge sig av negativitet mer än man måste, och det är faktiskt inte så ofta man måste... Värt att tänka på kanske?

Konsten är att leva här och nu, att inte älta eller låta sig jagas av dementorer, att hitta sin egen patronusbesvärjelse. Det kan ta tid, men du kommer ta dig dit, och när du väl är där kommer du att finna att du blivit en lugnare, mer stabil och mer tolerant person. -Namaste 🙏 Ta väl hand om er💖

 

söndag 29 augusti 2021

Då var det pluggtider igen!

 

Japp, September närmar sig, vilket betyder att sommarledigheten nu är över. Det första kännetecknet på det är soppväder! Här är det en minestronesoppa med fänkål och lite annat vi hittade i skåpen. Och jag hittade en hjärtformad fänkålsbit i soppan! -Och en tomat som var nästan hjärtformad hittade vi tidigare när vi skördade allt i växthuset. I morgon lär vi ta in jordgubbarna innan det blir för kallt för det.

Det som ska göras nu till veckan är en prioriteringslista över vad som behöver göras i första hand, sedan lägga upp schemat utifrån det. Lite tror jag att studieteknik har en huvudroll i det här, sedan får jag helt enkelt arbeta utifrån vad som kommer upp där, motivation, rätt studieattityd och framförallt en bättre studiemiljö än soffan i vardagsrummet där teven bullrar i ett öra och diskmaskinen i det andra, det känns som att jag måste hitta en mer hållbar lösning här. Dock tror jag att jag har någon form av hållbar lösning på gång, men det tar jag när jag väl sjösatt detta. Idag ska jag mest planera och se vad jag har på restlistan!

Det blev ju lite rest nu i helgen som var, men jag tror att det går att prioritera så att detta kommer med i kommande veckas schema. Nu fyller farsan år på Onsdag, men resterande dagar har jag ju all tid i världen att få in i planeringen. Det jag nu vet att jag ska göra är att jag ska förbereda mig inför kommande matematikstudier och se till att ha rätt studieteknik och studieattityd för dem. Kanske kommer det att gå bättre nu när jag inte associerar matten med Brittler eller andra gamla demoner, så jag har faktiskt sett att det finns en framtid där, även om inte andra trodde det tidigare. 
Sedan är det ju lite svenskastudier som ska göras, jag ska kolla upp vad de vill att jag ska göra, sedan ska jag kötta och bara anmäla mig för tentor eftersom jag ännu inte vet hur det ser ut med resor under året, även fullvaccinerade bör ju tänka sig för mer än en gång menar jag. 

Så tre ämnen är högt prioriterade och alla är sådana jag troligen kommer att ta på en gång, bara det att jag inte haft tid med dem förrän nu eftersom andra ting kommit i vägen, men i höst och vinter blir det ändring på det. 

Men hur ska jag få studierna att flyta nu då? Egentligen är det saker som säger sig själva, men se till att inte släppa in en massa negativ energi i livet och låt i stället de där små undren ta mer plats, då tror jag att livet blir lättare att leva också. Kanske ordna med en dag då man får göra vad man vill och ägna de andra dagarna åt det viktigaste? Där tror jag att vi har något, det och ordna med en bättre dygnsrytm! Sounds like it! I enighet med det här kommer jag även att minimera mitt användande av sociala medier till ett minimum eftersom det tenderar att stjäla mer energi än det ger och sådana ställen och människor föredrar jag att undvika. Nu ska jag ta och sparka igång veckan med en ordentlig dygnsrytm! 

Namaste 🙏 
Ta väl hand om er och kom ihåg att det bara finns en pilot i det plan just DU kör, alla andra är medpassagerare. FredOch kärlek 💖



fredag 27 augusti 2021

Fredagsmyset fulländat, om än jag hatar hösten...

Idag har större delen av dagen spenderats inomhus eftersom varken jag eller farsan känt oss i form. 
Det finns ju en sak med vaccin överlag som snarare är irriterande än farlig och det är att man får ont i armen ett tag efteråt, men innebär det att man sedan har ett visst skydd mot farliga sjukdomar gör det i alla fall inte mig speciellt mycket. 

Men dagens sysslor har mest bestått i matlagning och städning, så klart. Sedan har jag och far varit ner till älven och pumpat ut vatten ur båtarna. Han hade satt i en ny, styvare slang och det gjorde verkligen en stor skillnad, nu gick det skapligt fort att tömma båtarna på vatten. 
Maten idag bestod av tjälknöl med klyftpotatis och en stor sallad på egna grönsaker! Jag tillhör nu inte kategorin som tänker att Fredagar = Tacos, det finns det nämligen nog med folk som gör ändå. Middagen blev god och mättande, det blev till och med kvar mat till i morgon och sådant uppskattar jag högt!

Och idag blev jag och systern klara med vår rewatch av Samurai Sentai Shinkenger! Jag har nu hunnit med att se lite av Power Rangers Samurai för att kunna ge ordentlig kritik och jag kan fortfarande säga att jag tycker att originalet är långt bättre, kanske för att det (mer eller mindre medvetet) gjorts på ett sätt som i stort sett bara kan utföras i japan av japaner, man kan inte amerikanisera en samurajserie på ett snyggt sätt, det vore som att göra om Stålmannen till en vikingakrigare, det blir mest cringe av det hela. 

Men det var nu ett bra tag sedan jag såg hela serien utan avbrott och ännu längre sedan jag gjorde det med syrran. Jag måste ge PRS en liten cred och det är att de faktiskt behållit mycket av karaktärsdragen hos originalkrigarna och guldkrigaren, men det blir väl ett minus när det kommer till den kvinnliga röda krigarens karaktär, det är rent av pinsamt. 
Men helhetsmässigt, är shinkenger bättre? -Ja. Är den så bra som jag minns den? -Ja det kan jag säga, men vissa saker är inte det. Det finns plotholes och godmod här också, men inte på långa vägar nära det Power rangers har, kanske för att de missar varje sentais backstory, vilket ibland får en att undra vad de sysslar med. Vi fick en del goda skratt nu i kväll i alla fall och det var det vi ville ha. -Och så fick vi ju se Shogo Suzukis rumpa lite då och då, när han ofrivilligt tappade byxorna. Alltid något att skratta åt. 

I morgon är det ju lördag. En dag som kan vigas dels till att städa uppe, dels till att göra klart min målning som jag köpte 2016 men inte började med förrän Coronan slog till. Det har nu blivit lite av ett lördagsnöje jag har varvat med restplugg som den här veckan inte består i mer än lite språk och körkort. Känns bra att veta att jag faktiskt får saker ur händerna nu för tiden! Jag garanterar att ingen trott det här om mig för 18-20 år sedan, fast då hade jag inte heller rätt hjälp framåt. I morgon blir det rest, städning av övervåningen och målning. Bra skit att fylla en lördag med 😃

Sedan ska jag även se till att köra lite mindfulness. Kanske tända lite ljus, rökelse, bränna gamla minnen och så vidare... Det är som sagt viktigt att komma ihåg att det är du själv som är pilot i ditt plan, inte någon av passagerarna. I mitt fall har jag låtit jobbiga medpassagerare styra länge nog, nu får de hålla käften och se mig köra i stället, annars kastar jag av dem! Och gällande min inre Voldemort är nog segern så gott som min, det tog tid, men jag är på väg hem från det där nu!


Slåss du för något? Det gör du säkert, men hur mycket tror du på dig själv när det gäller just att slåss för något eller någon? Det finns ondsinta människor som hela tiden vill intala dig att det du gör är omöjligt, men då vet de inte att det bara finns en person som kan avgöra om det är möjligt eller inte -du själv! Din attityd spelar roll, därför ska du alltid gå genom en strid som om du redan vunnit den, tro på att du redan är framme vid ditt mål, för med rätt mental inställning når du vart fan du vill! Namaste 🙏 Ta väl hand om varandra i höstmörkret och håll ut ett litet tag till 💖

torsdag 26 augusti 2021

Säg goddag till min lille vän!


 I veckan hörde jag någon säga att jag kommer att få ett varsel eller en sanndröm. Jag fyllde ju år den 13:e och då fick jag ett brev från en vän jag har i Tyskland där han talade om att han skickat en liten present till mig. Han brukar göra det när jag fyller år eller när det är jul, så jag kommer att börja smida lite planer för att ge honom något fint tillbaka nu till jul. 

Den här lille nissen känner säkert någon av er igen, annars kan jag berätta att det är John Blund. Jag ska ärligt talat säga att jag behöver en liten sandman som hjälper mig somna om nätterna, i natt sov jag dåligt igen, troligen var det magen som strulade, det relevanta var att min sömn var dålig. Jag tar detta som ett tecken på att jag inom kort kommer få ordning på dygnsrytmen, för det kommer jag att få 😉 Han ska få bo i närheten av min säng.


Idag har jag inte gjort mycket av nytta, jag har tagit min andra vaccinspruta, annars har jag inte gjort så mycket. Lite plugg blir det väl på eftermiddagskvisten, när jag tagit igen mig lite, men nu är jag i alla fall så gott som fullvaccinerad, det känns bra. Och du som har en massa konspirationsteorier och inte tänker ta någon spruta bara därför... Är det inte lite fånigt att vara spruträdd i en ålder över 10? Nåja, jag kan avslöja att de här sprutorna inte känns alls. 

Nu tänker jag klura ut något roligt att skicka i julklapp till min brevvän, sedan är det dags att helghandla. Ta hand om er därute och kom ihåg att hålla avstånd och god ton, än är det inte över. Namaste 🙏

onsdag 25 augusti 2021

Konsten att lyckas!

 

Idag tänkte jag ta upp det här med att döma sig själv. Vi har säkert alla varit där någon gång, ni vet, i skolbänken inför ett prov, framför spegeln innan ett viktigt möte, eller någonting annat. En del har ju en förmåga att tänka "usch, tänk om jag gör fel, tänk om jag misslyckas!" Och det här är faktiskt ett fel i sig i och med att du indirekt intalar dig själv att det kommer att gå åt helvete, vilket det inte är helt säkert att det gör, så länge du inte tänker på att misslyckas! 

Det här är faktiskt en fälla jag själv gått i mer än en gång när jag gjort något, jag har tänkt: "men tänk om jag inte klarar av det här då?" Trots att jag varit indoktrinerad av diverse barnprogram redan tidigt att man inte ska tänka negativt om sig själv eller andra, speciellt kanske inte i onödan och egentligen är det för det mesta onödigt att tänka negativt. 

Nej, om du kan misslyckas, då är det egentligen lika stor sannolikhet att du lyckas, under förutsättning att du har rätt attityd till vad du gör. Jag vet vad jag snackar om, jag trodde aldrig att jag skulle bli någon mattemänniska, men idag älskar jag matte, något jag aldrig kunnat tro i lågstadiet, mycket för att jag lyssnade på vad andra sa, att ämnet är tråkigt och jobbigt, vilket det egentligen inte är, det kräver bara lite mer tankeenergi och det får man om man tänker att man har det.

Så hur grejar du den där tentan du gruvar dig för? Tänk inte "Tänk om det går åt helvete" fördöm inte, tänk i stället "fast å andra sidan, tänk om jag får ett A i den här uppgiften! För som jag sa tidigare, är sannolikheten att misslyckas på provet, egentligen lika stor som att lyckas, vem som ska bli större i ditt huvud är det du som styr över, det är ju din "bil" det här handlar om.

Så idag kommer jag att gå in för det jag gör med inställningen att det kommer gå jävligt bra, för det kommer det! Gör det du också och märk skillnaden! Namaste 🙏 Hoppas att det här inlägget förgyllde någons vardag i alla fall. 

lördag 21 augusti 2021

Det här med medveten närvaro och att vara i nuet

 

Konsten att varva ner och uppskatta de små stunderna man har i livet, att ta in varje detalj i allt man gör -Det är det som är medveten närvaro. Konsten att faktiskt leva och inte bara existera.

Jag har bestämt mig för en sak med mina veckor, det är att jag måste ha en tid för avslappning också, det har jag som mest under lördagarna. För det första ställer jag inte alarmet på lördagar utan jag sover tills jag vaknar, sedan är det helt enkelt att låta det som sker ske och det som uteblir får helt enkelt plats en annan dag. Du behöver ju inte fler måsten än du gör dig, det tror jag är viktigt att komma ihåg i en tid där vi i allt större utsträckning arbetar från våra hem och inte alltid kan lämna stressen på arbetsplatsen. 

Idag har jag som sagt sovit väldigt mycket, försökt mjuka upp min stela nacke och så nu på kvällskvisten gjorde jag i ordning en teceremoni tillsammans med min syster. Det här är mindfulness i sitt rätta element, att tillreda matcha! Du kokar först vattnet, häller långsamt upp det i en liten tekanna och vispar försiktigt i tepulvret tills du uppnår rätt styrka på teet. Det är viktigt att göra det långsamt och medvetet, annars spills det heta vattnet ut och skapar en massa onödiga städtillfällen. När det så är klart kan du hälla upp teet och långsamt placera koppen rätt i handen innan du för den till läpparna och försiktigt tar in såväl doft som smak. Om man inte tar in både doft och smak av Matchate eller andra gröna teer på rätt sätt, uppfattas de ofta som bittra och bitter smak är i alla fall ingenting jag gillar. 


Så dagens mindfulness bestod i att anordna en mindre teceremoni med syrran. Nämnde jag att också hon uppskattade det, hon sa till och med att det var tur att hon inte hunnit borsta tänderna så att hon kunde njuta av en kopp hon också. 
Vad har jag gjort medan livet uppehållit mig från att skriva här då? Här kommer en liten uppdatering:


För det första har jag bestämt mig för att strukturera upp studierna med hjälp av mitt digitala schema och de böcker jag tycker att jag behöver för stunden. Eftersom jag fortfarande vill göra ett JLPTtest i framtiden tänker jag fortsätta att studera Japanska, dock inte med någon klass eller grupp ännu eftersom jag inte hittat några passande i min närvaro. 






I veckan vaknade sybariterna inom oss, så vi har mumsat på såväl syrrans hemmagjorda räkmackor som mina berömda pannkakor. 
Lite extra roligt blir det när man råkar få till en perfekt hjärtformad pannkaka, bara spontant. Det var i alla fall en fantastisk torsdagsmiddag, nästan lika bra som fredagskalopsen som jag inte ens han fotografera för att den var för god 😉




Och slutligen hann vi med en sväng ut i skogen och där bodde de här vackra flugsvamparna! Jag är nu inte typen som uppskattar hösten speciellt mycket, men färgerna är ett litet plus i kanten till skillnad från mörkret och kylan. 

Idag har jag i alla fall tagit det oförskämt lugnt och hoppas snart vara av med nackspärren så att jag kan röra på huvudet igen, det underlättar för livskvaliteten och allt vad det nu heter. Kanske behöver jag göra något åt kuddarna i min säng? Jag får kolla upp det innan jag går och lägger mig. Nu tänker jag tacka för den här dagen och hoppas på att mitt inlägg gladde någon därute. Namaste 🙏 Ta väl hand om er, och glöm inte bort att det inte är fel att vara snäll också mot sig själv ibland 💖 Ha en fantastisk start på veckan så ses vi när vi hörs.


tisdag 17 augusti 2021

Lite bättre struktur har det blivit.

 

Ett par dagar med den här hjälpte mig få ordning på schemat! Jag är nu såhär att jag vill ha mitt schema lite för sig och andra saker för sig, så det här är nu mitt schema! Det funkar ju, alltså är det en ganska bra idé. 

En nästan 30 år gammal dator som kommer väl till pass för en som har ett överfullt huvud helt enkelt.

Så har jag hållit på och fnurlat lite med mina runor och slumpat fram några som jag helt enkelt tog och skrev ihop något utifrån. Det ser lite ut som något min KBT-terapeut skulle kunnat säga.


Om du vill nå dit du vill, skall du släppa taget om det som varit, släpp allt det onda, bara då kan det försvinna helt. Känn dina fäders urstyrka, känn deras envishet och nyttja den, den är en gåva. Magen talar ofta för instinkt, därför skall du inte alltid lita på magkänslan, risken kan vara alltför stor att den sviker dig. En lång resa, mentalt som fysiskt, kommer att ta dig någonstans dit svaret på den långa gåtan finns. Ta fasta på vad du drömmer om, det kan finnas ett tecken dolt i drömvärlden. 

Kanske ser du alltför praktiskt på det du nu företar dig? Gör inte det, tänk i stället på vad du verkligen vill och vad du vill få ut av det du gör. Du har en styrka, du är omtänksam och älskar livet, du står rak genom diverse problem och förändringar, detta är en styrka du skall nyttja, det kommer gagna dig i framtiden. Dock krävs tålamod, du bör ligga lågt i nuläget och låta själen mogna, bara då kan en riktig förändring ske, om du begraver dina gamla men och trauman kommer du snart att märka av en markant förändring, du längtar efter något bättre och din styrka kommer att ta dig dit.

Du skall vandra utan rädsla mot lyckan, framgången och pånyttfödelsen, mot rikedomen och lyckan, mot något totalt oväntat skall du resa, mot en ljusare och lyckligare tid, en tid fylld av förändring! 

Tror faktiskt att jag tänker ta åt mig av den här texten och inte låta mina gamla hjärnspöken skrämma mig mer. Livet är alltför viktigt för att kasta bort på att slåss mot väderkvarnar, trots allt. 
I morgon ska det regna, då kan vi ta och städa undervåningen ordentligt. Fantastiskt! Vi ses då, Namaste 🙏

fredag 13 augusti 2021

Nya årsringar, nya äventyr...

 

-Och fler restriktioner på grund av oansvariga turister! Ibland har man rätt att bli less på omgivningen. Nu ska vi börja med att vara rättvisa och ge alla som faktiskt varit duktiga och följt restriktionerna, vaccinerat sig, dränkt in sig i sprit och allt vad det är, en stor klapp på axeln, ni är värda all respekt. Ni som däremot lever som om pandemin är slut fastän den på långa vägar inte är det, eller ni som till och med tror att den är påhittad... Er nämner jag inte mer än jag gjort. 

Idag fyllde jag alltså år igen, jag som egentligen slutat fylla år, men om det finns ett tillfälle att fira tycker jag att man ska göra det, så idag har det inte bara varit fredag utan också en hel dag med godsaker, mys och festligheter.Dessutom har folk kommit och hälsat på hela dagen, mer eller mindre utan att veta att jag fyllde år. Först kom pappas kompis över med en butterkaka och var allmänt trevlig, sedan satte vi igång med mat och bak innan vi tog en sväng på byn för att köpa lite småsaker. När vi kom hem och åt middag dök det upp lite mer folk som mest kom och var trevliga, lite grannar och annat löst folk. Det har med andra ord varit en väldigt mysig dag! 



En sprillans ny iPhone har jag också erhållit, vilket betyder att jag fått rensa min gamla Samsung på bilder och annat, för att senare kunna pensionera eländet och hoppas på att den här telefonen kan uppföra sig bättre än den gjorde. Det tror jag dock, den här har väl ett nytt batteri till att börja med. 

Men i enighet med att jag tömde min gamla telefon kommer här lite bilder från förra veckan!


Igår (torsdag) bestämde jag mig för att blåsa nytt liv i min gamla Amstrad NC100 från 1992. Och varför vill man återuppliva en nästan 30 år gammal dator för? Den kan man väl inte chatta med eller nånting? Nej, men man kan faktiskt ställa in olika alarm och annat finurligt med den och därmed lösa problemet med strukturen lite. Dock är det ett problem och det är att hållaren för litiumbatteriet är lite klen, men det löser jag framöver tänkte jag. Sedan tycker i alla fall jag att det är lite ballt att ha lite vintagesaker hemma, som gamla datorer som fortfarande lever 😆








Och bär har vi plockat, en hel del vinbär, mest svarta och så årets förmodligen sista smultronskörd! I år har det varit ett enormt växtår och om det är något man sett detta på så är det på smultronen, stora ängar med stora, fylliga smultron har vi haft och ni ser ju, det är inga små smultron vi har hittat. Jordgubbarna fortsättar dock blomma och Toscablommorna var så vackra att jag faktiskt plockade några och tog in, vi får ändå ganska många jordgubbar till hösten. 



Och förra fredagen ville man ha biff Wellington, men vi hittade ju ingen oxfilé så det fick bli gris Wellington i stället... Samma, men med fläskfilé om ni ville veta det. Lite honungsstekta äpplen, färskpotatis och sallad från eget land samt en duxelbea som jag själv hittat på genom att blanda bernaise med Duxelmassa som blivit över efter att man fyllt filén. Den här fredagen åkte vi också ut med båtarna och satte oss vid gerilån och fikade på lite goda mackor och liknande. Ibland får man lov att njuta av livet. 

Och på tal om det, det tänker jag fortsätta med framöver. Nu tänkte det sig visst att bli lite kyligare nu under lördagen, men då kommer väl ett perfekt tillfälle för mig att städa sovrummet och installera min nya telefon. Ingenting ont som inte har något gott med sig. Nu tänkte jag försöka få lite struktur och sedan tror jag att jag knyter mig. Namaste 🙏, kom ihåg att varje dag är en del av livet som är värd att ta vara på. Ta hand om er nu 💖







onsdag 11 augusti 2021

Nej, nu är det dags för en social media detox igen!

 


Hej vänner! Nu är det snart slut på sommaren och jag måste säga att jag faktiskt inte detoxat någonting under sommaren och det är väl på både gott och ont. Det jag gillar med sociala medier är att det till en början upplevs som socialt, men det jag ogillar är allt det andra. Jag kan inte välja att enbart ha messenger längre, det såg Facebook till att ta bort eftersom nyhetsflödet är vad Facebook själva tjänar på, så fungerar nästan alla sociala plattformar, dessvärre också Deviantart som ju är en av de sidor jag kan uppskatta, mycket för att jag kan dela med mig av mina verk där. Dock märker jag att mitt egentliga intresse för sådana ställen börjar ebba ut, mycket för att jag sett mig mätt på det, men det verkar inte affärsvärlden ha gjort, kanske för att man ser att man kan tjäna på att lura till sig folk med lockbeten som spel, "reaktioner" och annat bling. Många tycker till och med att det går att tjäna på negativ energi.

Nyheterna är på sätt och vis också en energitjuv eftersom det sällan kommer upp annat än elände och det av en väldigt enkel anledning -elände säljer bättre än medgång, detta trots att man efterfrågar positiva nyheter i högre grad än negativa. Hjärnan prioriterar helt enkelt rovdjuret före bytet eftersom rovdjuret är farligt och något vi måste bry oss om. Visst är det viktigt att veta vad som händer i världen, men det är absolut inte nödvändigt att hänga upp sig på all världens elände, som man i bland tror när man ser på nyheterna. Du kan så klart inte fly från allt vad negativ energi heter, men du kan prioritera hur mycket du behöver exponeras för den, för alldeles säkert kan du prioritera bort en hel del och ersätta den med positiv energi.

Så vad kan jag själv prioritera bort i nuläget? Det kan vi ta och kolla upp redan nu: 

  • Sociala medier:
    Visst, det kan vi prioritera bort, eller åtminstone dra ner på, speciellt ställen där många "random" människor hänger och kommenterar. Där har vi återigen algoritmen som säger "elände säljer!" Och elände föder bara elände. 
  • Negativa och obildade/obildbara människor
    Där har vi en stor energitjuv, kan man inte göra något åt en människa eller en situation, då är det inte heller någon större idé att hänga upp sig på dem eller ens hänga med dem.
  • Negativt laddade filmer, böcker osv
    Visst kan sådant vara frestande att se på, men i så fall i hälsosamma proportioner.
Så med detta i bakfickan ska jag nu ta och titta lite på Shinkenger (som jag ju har på DVD sedan ett tag tillbaka😉) Och köra restplugg tills sängen säger åt mig att jag varit frånvarande alltför länge. Så får det bli, namaste! Ta väl hand om er tills nästa gång!🙏

torsdag 5 augusti 2021

Lite hemmapyssel och så har vi varit ut med båtarna igen!

Igår tog jag och gjorde lite runor. Än så länge är det bara några gudarunor och den gamla Futharken som finns med i min runpåse, men framöver kommer det att bli fler tecken i samlingen. Den nya Futharken ska så klart vara med, sedan kanske jag ska fylla på med fler symboler med tiden. 



En kopp varm choklad och test av min nya leksak blev det också samma kväll, jag har nämligen hittat en liten meta-spis! Vad är det då? Ja, en liten campingspis för metatabletter, inte större än en kopp, men försök nu inte att dricka direkt ut den här, aluminium leder värme väldigt bra och vill du inte ha brännskadade läppar är det bättre att hälla över vätskan i något annat. Det här är mest en kul grej, aluminium är inget man ska ha mat i egentligen.

Vad har vi hållit på med idag?




Idag blev det en tur på älven. Först försökte vi åka ut på flaket, men där blåste det så mycket att vi tog en sväng uppströms i stället, inte ända till Ön, men till Gerilåmynnet åkte vi och det var lika trevligt där. Inte lika många vita näckrosor som sist jag var där, men det dög. 




Under hemfärden blev det lite blåsigt, men en liten fikastund i växthuset gjorde saken överkomlig. Nu fattas det bara att städa lite och sedan kan det gott få bli fredag! Mig fattas inget.


 

tisdag 3 augusti 2021

Förra veckans intressanta fynd!


Ja, i veckan som var bestämde jag mig för att inventera alla mina ponnyhästar och upptäckte att jag säkert har över 100 stycken (som jag vet var de är). Däribland en del sådana "twinkle eye ponies" som ibland faktiskt har stort samlarvärde. Några sådana tror jag dock inte att jag har.

Det här är Quacker och baby Quacker. Sistnämnda var en favorit från barndomen tillsammans med Gusty, Fizzy och Galaxy tror jag det var. Moning glory och Whizzer var också två favoriter och av dessa har jag nog alla utom Morning Glory, det är inte så lätt att hitta henne i Sverige vad jag förstått och nu har jag ju avslutat mitt ponnysamlande sedan kanske 2012 eller något sådant. 

Vad behöver göras åt dessa tu då? En del tvätt och kanske lite uppfräschning, särskilt för mamma Quackers del tror jag, hon behöver all kärlek hon kan få. Håret ska lockas, sedan ska hon väl få en ny svansrosett också, eventuellt att jag ger båda nya kindrosor sedan, men det får bli senare. 






För ganska exakt en vecka sedan fick jag hem den här DVD-boxen som tyvärr bara kan spelas på DVDspelare, men inte på datorn, vilket sög lite, men hey! Det är ändå en av mina favoritsentaiserier, så jag är relativt nörd-glad ändå, har suttit lite i växthuset och tittat på ett par avsnitt innan jag kom på att det var skönare att sitta i svalkan inne och titta på den tillsammans med min syrra som också gillar super sentai.



Sedan har jag varit på grannens loppis och köpt lite skit igen. Den här söta lilla tekannan i form av en katt tog jag hem för kanske en hundring då den hade en defekt. Cortendorf, 1930-40tal skulle jag tro, funkar utmärkt som vattenkanna 💖




Och i torsdags gjorde jag en stor laddning pannkakor för att -Det är gott! Dock bestämde jag mig för att vara lat och köpa glassen i stället för att göra den själv. Pannkakorna blev uppskattade ändå, det fanns ju hjortrongrädde, flera sorters sylt och köpeglass att tillgå. Oss fattas väldigt lite!



Sedan börjar det komma in lite för många ruggiga dagar för att man ska kunna sitta ute i växthuset och njuta nämnvärt, så det är väl bara att ladda VR-brillorna, bunkra upp med filmer och spel och vad det nu är, och förbereda sig. Än får det dock inte bli höst, jag är inte klar med sommaren än 💖 

I morgon blir det till att fortsätta med syrenhäcken jag bestämde mig för att trimma riktigt för första gången på kanske 20 år och sedan ska vi väl också göra lite andra hushållssysslor, städa inför fredagen är det bra att göra, då kan man börja redan på onsdagen för att det är så otroligt kul att städa! 😉 Eller så är det praktiskt när man har hus, någon av dem är det ju. 

Nu ska jag däremot ta och göra mig redo för sängen, jag tror att det är en bra idé. Namaste 🙏 ta väl hand om er! I morgon är en ny dag med nya krumsprång att göra.

 

söndag 1 augusti 2021

Nu var det ett tag sedan, dags för en liten summering!

Extrainlägg för dagens aktivitet kommer i ett senare inlägg.

Vad har jag gjort under den tid jag inte haft att blogga då? Väldigt mycket faktiskt, bland annat håller jag på att lära mig runskrift på kul, men mer om det en annan gång, nu tar vi en titt på tiden som varit


I juli någon gång åkte vi på vårt första restaurangbesök och det blev Kaffestugan, som är en lokal restaurang med väldigt bra mat, en favorit är deras kycklingsallad som jag faktiskt brukar göra en egen variant på ibland, det är bra att ha en tunga som känner igen kryddor 😉






Och det här året har bjudit på en nästan djurisk fruktbarhet. planteringarna dignar av läckerheter och det här är bara en bråkdel av den skörd som väntas. Dessutom är skogen full av bär på det, men tyvärr har vi inga äpplen i år på grund av misstänkt angrepp av äppelvecklare. Det får vi råda bot mot till kommande år, ohyra är inget jag är speciellt förtjust i. 


Och så har jag täljt en husgud! En Freyr med Ingusrunan inristad i ryggen och ja, det du ser där är precis vad det ser ut som, dude has a giant boner. Men det där är faktiskt inget att skämmas över, i det här fallet står det för fruktbarhet, precis som att Fröya ofta avbildas gravid. Så det där är inte så värst pinsamt egentligen, pinsamheterna lämnar vi över till Loke 👌


Sedan fick jag ett litet nytillskott till mina smådjur som jag samlat på mig under åren. Den här har jag alltså döpt till August. Jag skaffade två, men den andra gav jag bort till kusinens lilla barnbarn och jag har nog aldrig sett en så lycklig liten flicka på väldigt länge, ska vara när jag gav hennes mamma en mjukishund när hon var liten kanske. Men nu har jag ändå ungefär fyra smådjur (som jag vet var de är ska sägas):




Hunden Dogge och kaninen Signe, den ena hittade jag när jag var 10 eller yngre och följde med pappa till tippen, den är naturligtvis vältvättad sedan dess. Lilla Signe hittade jag i en busskur, illa tilltygad, men nu är hon tvättad och lagad sedan ett par år tillbaka. Dock ska jag nog sätta in ett par nya ögon i henne. 




Björnen Laban fick jag när jag köpte en BJD på den tiden jag höll på med sådant. Nu har jag väl sålt av mycket av mina BJD-saker till förmån för annat, men Laban är kvar. Och så lille August, sommarens tillskott till smådjuren. 




Förutom att det blivit en del VR och att vi köpt lite nya (och hela) sockar har vi även gjort oss en tur till vårt eget sommarparadis -Ön!








Vi åkte hemifrån tidigt så att vi skulle få lite tid på oss att åka dit och dessutom fika och bada lite. 




Vädret var fantastiskt, sol och värme och vattnet var faktiskt varmt och skönt! 




Med en blå himmel och hyfsat lugnt från diverse vindbyar begav vi oss mot Hoo där Ön finns. 




Och här har vi vår ö! Här trivs diverse fåglar och sländor fint, lite som ett eget litet naturreservat.




Det är dessutom naturskönt och vattnet är långgrunt, till och med för de allra minsta badarna!



Och på vägen dit ser det nästan ut som scener ur en fantasyfilm. I en glänta där kan jag nästan se Galadriel stå och fundera ut trolldomar. Helt otroligt att man kan bo såhär vackert!







Sedan kom det en åskskur som vi precis hann undan! Växthuset är bra att ha i det här fallet, det regnar visst in, men det är mest där de stora krukorna står, så vi klagar inte speciellt mycket över det. 



Tidigare samma vecka hittade jag denna lilla nyckelpiga i vardagsrummet. Förmodligen hade den tagit sig in som larv i någon blombukett, förpuppat sig i kökstaket (hittade ett puppskal där) och blivit vuxen! Glad blev den i alla fall över att få komma ut och jaga bladlöss i det fria i stället för inne i vårt hus! 

Det var summeringen av vad jag gjort under tiden jag varit borta, i nästa inlägg berättar jag om ett roligt loppisfynd och så ska vi bland annat steka lite pannkakor. Intressant som bara den, så missa inte det. 
Nu tänker jag i alla fall gå upp på vinden och leta efter en mugg. Namaste! 🙏






























Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...