måndag 19 juli 2021

En slitsam vecka.


Migrän, sliten, trött som ett klubbat as, men nu är skorstenen och spisen klar och jag måste säga att muraren lagt ner ett otroligt bra jobb på det han gjort. Kolla bara så snyggt han har gjort. Plus i kanten att vi nu kan elda i vedspisen! Fantastiskt bra! 

Och eftersom jag varit lite dålig sedan i torsdags då jag inte kunde sova för magen har jag fått sysselsätta mig bäst jag kunnat. Det vill säga att jag lånade min syrras VR-set och åkte ut på resor, sov lite, virkade på det nya norrskensprojektet och inventerade lite leksaker. Det sista gjorde jag eftersom lilla tremänningen på två år kom hit och ville ha något att göra. Det här med att det är mycket folk på gården nu gör mig extremt utmattad och nu har jag dessutom fått migrän, vilket gör att jag mest sover och dricker vatten när jag inte känner att jag orkar med något annat. 

Och på tal om virkning, visst är det lite underligt hur saker bara förökar sig? Jag har nu massor av garn, mer är på gång, och min ensamma virknål har nu fått 10+ kompisar varav de flesta är för spetsvirkning, så jag har bestämt mig för att lära mig göra skira spetsar också. Närmsta spetsvirkning lär dock bli en spets runt sjalen. Jag visade nämligen sjalen för en kompis som också virkar och hon tyckte att det skulle bli ganska snyggt. Efter lite tänkande kan jag tro att det kan vara så också! 

Nästa helg blir det mindre folk på gården och hur mycket jag än vill vara en social fjäril måste jag säga att det ska bli skönt att få lite lugn och ro också, speciellt när man känner sig lite slak och ur form som jag gör just nu. 
Men allt går att vända till något positivt och det känns skönt att veta. Många säger ju att vi som bor i Norrland tenderar att se allt nattsvart, vilket kanske stämmer på en del, men inte på alla. Dock tror jag att man måste ha ett par saker klara för sig innan man börjar förhasta sig:

  • Sverige är ett stort land som alltid varit fyllt av olika kulturer, inte enbart den som finns i Stockholm city. 
  • Norra och södra Sverige har olika humor, det är bara att finna sig i det. 
  • I Jämtland använder vi oss av ironi, förstår man inte det är man inte särskilt intelligent. 
Så att vi ser saker nattsvart och tenderar att se saker negativt hela tiden behöver inte nödvändigtvis stämma, men ibland kan det verka så på vårt sätt att konversera med varandra, vi är helt enkelt lite mer brutala, som vädret ungefär. 

Men mot migrän, trötthet och annat jobbigt hjälper nog bara sömn, så jag tror att det jag gör bäst nu är att sova för att senare orka med VR, småbarn, virkning och folkhopar. Nu ska jag bara vila skallen lite, namaste, ta väl hand om er 🙏















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...